题目内容

【题目】 Egypt is one of the oldest civillizations (文明) in the world. It has great culture and history. Let's take a look at some wonderful places in the country.

Arabian Desert

Do you think it might be fun to ride a camel (骆驼) in the desert? If so, you should go to the Arabian Desert. It is also known as the Eastern Desert. It takes up nearly one-quarter (四分之一) of Egypt's land. Riding a camel is fun. Camels kneel down to let you sit on them.

Luxor

If you want to see ancient (古老的) palaces and buildings, Luxor is a great place to go. People there call it the“open-air museum of ancient Egypt”. Many people visit Luxor every year. Some famous places there include the Valley of the Kings and the Valley of the Queens.

The Great Sphinx

The Great Sphinx is a statue (雕像) ofa lion with a man's head. It's very large. The Sphinx is about 240 feet long about 73mand 65 feet about 20mhigh. Its eyes are two meters high! For hundreds of years, the Sphinx has guarded(守卫) the Great Pyramid od Khufu.

1What do we know about the Arabian Desert?

A.It is the third-largest desert in the world.

B.It is located in Western Africa.

C.It takes up nearly one-quarter of Egypt's land.

D.It is famous for its larger number of camels.

2Which of the following places is NOT in Egypt?

A.Luxor.B.The Valley of the Kings.

C.The Valley of the Queens.D.Kilimanjaro. .

3What guards the Great Pyramid of Khufu?

A.The Luxor.B.The Nile river.

C.The Great Sphinx.D.The Arabian desert.

【答案】

1C

2D

3C

【解析】

文章主要介绍了埃及几个著名的地方,并介绍了这些地方的特点。

1细节理解题。根据文中表格第一栏Arabian Desert中信息It takes up nearly one-quarter (四分之一) of Egypt’s land.它占据了埃及国土的四分之一。可知答案,故选C

2细节理解题。根据文中表格第二栏Luxor中的信息Many people visit Luxor every year. Some famous places there include the Valley of the Kings and the Valley of the Queens.每年都有许多人去卢克索旅游。那里有些著名的地方包括国王谷和皇后谷。可知这里没有Kilimanjaro,故选D

3细节理解题。根据表格第三栏The Great Sphinx中的信息For hundreds of years, the Sphinx has guarded(守卫) the Great Pyramid od Khufu.几百年来,狮身人面像守护着胡夫大金字塔。可知答案,故选C

阅读理解中的细节理解题目,要先读问题,带着问题直接在文章中找答案即可。比如说本篇阅读每一题对应的地点不一样,所以直接读题目,然后在不同的表格中找答案即可。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 What subject do you worry about most at school? Many students worry about math. Some students can't sleep well the day before a math exam. Others may feel very worried during the exam itself. But there might be a way to make the subject less stressful(有压力的).

"For people who worry about math, posture(姿势)makes a big difference," Erik Peper from

San Francisco State University told the Daily Mail. That's right - sitting up straight(直地)can help you do better in math exams.

Scientists tested 125 college students. They asked them to do a math test while sitting up straight, or sitting in a slumped-over(趴倒的)position. After the test, 56 percent of the students said the exam was easier to do if they were sitting up straight.

Students who were not worried about taking the math exam did not do better from better posture. But they did find that it was more difficult to do math while slumping over, Science Daily reported

Good posture isn't just helpful for taking math exams. Runners, musicians and public speakers can all benefit from better posture. When you feel stressed out, you can also try to sit up straight or stand tall. It can help you feel more positive and focus better.

1Which posture can make students do better during math exams?

A.B.C.D.

2Scientists asked the 125 college students to _________ while they were taking the test.

A.get relaxedB.count numbers

C.think carefullyD.sit in different postures

3The underlined word "benefit" in the passage means "__________" in Chinese.

A.参与B.得益C.排斥D.忧虑

4The best title for the passage would______________________.

A.Learn math betterB.Students' postures

C.Sit up to do mathD.Students' worries

【题目】【2016福建厦门中考】阅读理解.

Car-hailing company DiDi signed an agreement with TAL Education Group to provide free online courses for the children of taxi drivers. The courses, worth 30 million yuan, cover all subjects from primary to high school. Children can study courses at home, saving parents’ time to spend or pick up children from off-line after-school classes.

According to Zhu Jingshi, vice president of DiDi, all 153 million registered (注册) taxi drivers of DiDi can ask for the courses on the company’s mobile app. The car-hailing company will evaluate (评价) the drivers and provide courses on the basis of the time they became registered drivers with the company, the number of passengers served and evaluation from passengers.

The health and education of children have remained top priorities of Chinese parents, including taxi drivers. A survey done by DiDi and TAL showed that although the average monthly income (平均月收入) of taxi drivers is only 6000 yuan, many would like to pay 40 percent of their income for their children’s education.

The survey found that most taxi drivers were born in the 1970s and 1980s and worked seven days a week. More than 70 percent of them have children under 18 but very few have time to be with family and children. Only 8 percent of them said they had guided their children in doing homework. Because of these, 60 percent of drivers hope their children could receive the guidance from professional services.

【1】The online courses would help taxi drivers ________ for their children’s education.

A. find good schools B. get better teachers C. save time and money

【2】The children of taxi drivers would take the courses like Picture ________.

【3】The underlined sentence The health and education... means that ________.

A. most of the taxi drivers have little time to take care of their children

B. Chinese parents care about the health and education of their children most

C. lots of children of taxi drivers are in poor condition of health and education

【4】According to a survey, many taxi drivers would spend about ________ yuan on their children’s education a month.

A. 2400 B. 4000 C. 6000

【5】This passage mainly tells us about ________.

A. a new kind of transportation called DiDi

B. the free online courses for taxi drivers’ children

C. the taxi drivers working hard day and night

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网