题目内容
【题目】
New Year's Party Do you dance well? Do you like singing? Come to our party to have a nice evening on our school playground this Friday. Time: 8:00p.m.﹣10:00p.m.
| Movie Night Place: school meeting room Day: This Saturday *Youth Time: 5: 00p. m. ﹣7: 00p.m. *The Sound of Music Time: 7:30p.m.﹣9:00p.m.
|
Stamp Show Do you like stamps? We have many kinds of stamps on show in the school hall from 9: 00a.m. to 4: 30p.m. this Saturday and Sunday.
| Class 3VS Class 4 Attention, please! There will be a great basketball game in the school gym at 9: 30this Tuesday morning. Welcome to watch it.
|
【1】We can go to New Year's Party this .
A. Tuesday
B. Friday
C. Saturday
D. Sunday
【2】There are movies in the school meeting room this Saturday.
A. two
B. three
C. four
D. five
【3】Stamp Show is .
A. in the school meeting room
B. on the school playground
C. in the school gym
D. in the school hall
【4】There is a game in the school gym this Tuesday morning.
A. basketball
B. football
C. singing
D. dancing
【5】Which of the following is TRUE?
A. The New Year's Party is from 8: 00p.m. to 9:00p.m.
B. We can see Youth at 7:30p.m.
C. We can watch Stamp Show at 5: 00p.m. this Sunday.
D. The basketball game is between Class 3and Class 4.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】D
【4】A
【5】D
【解析】
这是一篇广告,介绍了几个活动,有新年晚会、电影之夜、邮票展览和3班与4班之间的一场篮球比赛。文章介绍了这些活动的时间,地点和活动内容等信息。
【1】细节理解题。根据Come to our party to have a nice evening on our school playground this Friday可知,可以在周五去New Year's Party ,故答案为:B。
【2】细节理解题。根据*Youth Time: 5: 00p. m. ﹣7: 00p.m.*The Sound of Music可知这有两个电影,故答案为:A。
【3】细节理解题。根据We have many kinds of stamps on show in the school hall from 9: 00a.m. to 4: 30p.m.可知邮票展在学校大厅,故答案为:D。
【4】细节理解题。根据There will be a great basketball game in the school gym at 9: 30this Tuesday morning可知本星期二上午9点30分学校体育馆将举行一场精彩的篮球比赛,故答案为:A。
【5】细节理解题。根据Class 3VS Class 4可知这个篮球赛是三班和四班之间举行的,D选项符合文意,故答案为:D。
这篇短文由四个布告组成,每个布告都有小标题,可以帮助学生快速了解每个布告的主要内容,阅读了这些标题之后,学生们就可以看后面的题目,利用题目中的关键词,定位到文章相关部分,搜索细节信息作答。例如第2小题,根据题干中的movies可知,答案应在第二篇短文里,根据*Youth Time: 5: 00p. m. ﹣7: 00p.m.*The Sound of Music可知这有两个电影,故答案为:A。再如第5小题,这是一个判断题,做题时,可以先阅读每个选项的内容,再去原文找对应的信息,用排除法作答。根据第一篇短文里Time: 8:00p.m.﹣10:00p.m可知A不对;根据Day: This Saturday *Youth Time: 5: 00p. m. ﹣7: 00p.m.可知B不对;根据We have many kinds of stamps on show in the school hall from 9: 00a.m. to 4: 30p.m.this Saturday and Sunday可知C不对。
【题目】
| |
English Summer Camp We provide English classes in Oxford, Britain. You can improve your English, enjoy great trips and activities, make new friends of your own age. Telephone:86552043 Website: www. engsmamp. com Ages: children (9-12), teenagers(13-17) | Arts Summer Camp It's designed for teenagers with a great interest in painting. You can have an exciting experience to develop skills for the future. Telephone:86363831 Website: www. artsmcamp. com Ages: teenagers (14-15) |
Outdoor Summer Camp Fantastic outdoor activities! Friendly and experienced teachers! Activities include: photo-taking, sports, fishing and so on! Telephone:86837196 Website: www. sprsmcamp. com Ages: teenagers(13-17) | Opera Summer Camp Opera summer camp is open to anyone aged 6-17 who wants to develop the abilities to act, sing or dance. You will have the chance to enjoy the British operas in the theater. Telephone:86367725 Website: www. opesmcamp. com Ages: children (6-12). teenagers(13-17) |
Want to get more information? Please click here:www.camps.com | |
【1】What’s special about English Summer Camp?
A.It is open to all the ages.B.It has experienced teachers.
C.You can enjoy British operas.D.You can have language classes.
【2】If you are interested in painting, you may get more information by calling ___________ or getting on the website _____________.
A.86367725; www. sprsmcamp.comB.86363831; www. artsmcamp.com
C.86367725; www. artsmcamp.comD.86363831; www. sprsmcamp.com
【3】Mike is eight years old. How many camps can he choose?
A.One.B.Two.C.Three.D.Four.
【4】Which camp should Sandy join if she wants to be an actress?
A.English Summer Camp.B.Outdoor Summer Camp.
C.Opera Summer Camp.D.Arts Summer Camp.
【5】Where is the text probably from?
A.An introduction about teenagers.B.A report about education.
C.A newspaper for parents.D.A website for teenagers.
【题目】 Egypt is one of the oldest civillizations (文明) in the world. It has great culture and history. Let's take a look at some wonderful places in the country.
| Arabian Desert Do you think it might be fun to ride a camel (骆驼) in the desert? If so, you should go to the Arabian Desert. It is also known as the Eastern Desert. It takes up nearly one-quarter (四分之一) of Egypt's land. Riding a camel is fun. Camels kneel down to let you sit on them. |
| Luxor If you want to see ancient (古老的) palaces and buildings, Luxor is a great place to go. People there call it the“open-air museum of ancient Egypt”. Many people visit Luxor every year. Some famous places there include the Valley of the Kings and the Valley of the Queens. |
| The Great Sphinx The Great Sphinx is a statue (雕像) ofa lion with a man's head. It's very large. The Sphinx is about 240 feet long (about 73m) and 65 feet (about 20m) high. Its eyes are two meters high! For hundreds of years, the Sphinx has guarded(守卫) the Great Pyramid od Khufu. |
【1】What do we know about the Arabian Desert?
A.It is the third-largest desert in the world.
B.It is located in Western Africa.
C.It takes up nearly one-quarter of Egypt's land.
D.It is famous for its larger number of camels.
【2】Which of the following places is NOT in Egypt?
A.Luxor.B.The Valley of the Kings.
C.The Valley of the Queens.D.Kilimanjaro. .
【3】What guards the Great Pyramid of Khufu?
A.The Luxor.B.The Nile river.
C.The Great Sphinx.D.The Arabian desert.