题目内容
Paul is a factory (工厂) worker. He is often very tired after a day5s work. His wife (妻子) ,Helen doesn’t have a job,so she stays at home to cook meals. Every day Paul can have his dinner when he gets home from work.
One day,Paul comes home very late because he is very busy in the factory. He is very hungry when he gets home.
But he is not happy when he finds his dinner is not ready. He is very angry (生气的) with his wife. He says to her ,“I'm going out to eat in a restaurant." “Wait for five minutes ,” says his wife. “Why? Do you think that dinner will be ready in five minutes?” asks Paul.
“Of course not ,” she answers. “But I can be ready to go with you in five minutes. ”
根据短文内容,选择最佳答案。
() 1. Paul works in .
A. an office B. a factory
C. a school D. a restaurant
() 2. Helen stays at home because .
A. she likes cooking B. she loves her husband (丈夫) very much
C. she doesn’t have a job D. she doesn’t want to work
() 3. One day Paul comes home very late because .
A. he wants to have dinner in a restaurant B. his wife doesn’t cook dinner
C. he is angry with his wife D. he has a lot of work to do
() 4. Paul is when he finds his dinner is not ready.
A. happy B. glad
C. hungry D. unhappy
() 5. Which of the following is TURE according to the passage?
A. Helen wants to go to the restaurant with her husband.
B. Helen can cook dinner in five minutes.
C. Helen doesn’t love her husband.
D. Helen doesn’t like cooking dinner at home.
1. B细节理解题。由“Paul is a factory (工厂) worker. ”可知,因此 答案为B.
2. C 细节理解题。由 “Helen doesn’t have a job,so she stays at home to cook meals. ”可知,因此答案为C.
3. D 细节理解题。由“One day,Paul comes home very late because he is very busy in the factory. ”可知,因此答案为 D.
4. D 细节理解题。由 “But he is not happy when he finds his dinner is not ready. He is very angry (生气的) with his wife. ”可知,因此 答案为D.
5. A 细节理解题。由“But I can be ready to...five minutes. ”可知, 因此答案为A.