题目内容
John gets up early from Monday to Saturday,because he must go to school before 7:30 on weekdays (工作日) and go to the Drawing Club at 8:00. On Saturday mornings. He usually goes to the bookshop on Saturday afternoons,and after supper he watches TV until midnight.
He doesn’t get up early on Sundays. John's parents both work on Sundays. John always watches TV after he gets up. Then he usually goes to KFC to have a hamburger and some juice for lunch. After that,he goes back home and starts to play computer games until his parents come back. He does his homework after supper. He usually has lots of weekend homework,so he must spend three hours on it. He usually goes to bed at about 11 :00 p. m. on Sundays. He often complains (抱怨) he has too much homework to do.
根据短文内容,选择最佳答案。
() 1. How often does John need to get up early?
A. Every day. B. Five days a week.
C. Only at the weekend. D. Every day except on Sundays.
() 2. What does John do on Sunday mornings?
A. He goes to have lessons. B. He goes to a club.
C. He goes to the bookshop. D. He watches TV.
() 3. When does John do his weekend homework?
A. On Sunday evenings. B. On Sunday mornings.
C. On Saturday evenings. D. On Sunday afternoons.
() 4. Why does John have lunch in KFC on Sundays?
A. Because he's too busy. B. Because his parents aren’t at home.
C. Because he gets up too late. D. Because his parents have lunch in KF C.
() 5. Which of these is not right?
A. John watches TV after supper on Saturdays.
B. John doesn’t exercise on Sundays.
C. John watches much TV on Sunday afternoons.
D. John goes to bed late on Saturday and Sunday evenings.
1. D判断推理题。根据文中描述John gets up early from Monday to Saturday约翰从周一到周六都起床很早,除了星期天外每天早 起,所以选D.
2. D细节理解题。根据文中描述John always watches TV after he gets up.他起床后总是看电视。故选D.
3. A细节理解题。根据文中描述He does his homework after supper.他晚饭后做家庭作业。所以选A.周日的晚上做作业。
4. B 判断推理题。根据文中描述John's parents both work on Sundays.约翰的父母周日都要上班。由此判断他在肯德基吃午饭 是因为父母不在家,故选B.
5. C 判断推理题。根据文中描述 John always watches TV after he gets up.他起床后总是看电视,而不是周日下午看电视,所以C错误。
With the change of different seasons,people will need different kinds of clothes.
When school begins in autumn,it is cool. So at this time of year,people often wear something such as shirts,coats and pants. Winter usually comes in December. It is very cold in the last two months. And people should wear warm and heavy clothes. Jackets,sweaters,hats,and gloves can also keep people away from the cold weather. Spring is usually from March to May. In spring,the weather changes again and gets nice and warm. People begin to wear cool clothes. With the summer months coming,people often wear shorts,T-shirts or something else to keep cool. It gets very hot in July and August. Don’t forget sunglasses and sunshades (遮阳伞) ,for they are both what you need in the hot sunny season.
根据短文内容,完成下列表格。
Seasons | Climate (气候) | Months | Clothes |
Spring | Warm | March, April, May | Cool clothes |
Summer | Hot | 3. | 4. |
Autumn | 1. | September, October, November | 5. |
|
| ||
Winter | 2. | December, January, February | Jackets, Sweaters, Hats, Gloves |
WANTED |
Do you like to talk with people? Do you like to help others when they are in trouble (处于困境中)? This is Universal Telephone Company and we need an operator (话务员)• You need to work five days a week, and the working hours are from 9 : 00 a. m. to 5 : 00 p. m. You can get $ 7 an hour. Come and work for us. Please call Alan at 034-8945. |
Do you want to work in a supermarket? If your answer is “Yes”,then we have a job for you as a shop assistant. You should work from 8 : 00 a. m. to 9 : 00 p. m. from Monday to Thursday and you can get $ 8 an hour. Please call the manager Alex at 034-4884. |
Do you like children? Do you have free time on weekends? We need a babysitter for our 5-year old son. Working time is from 10: 00 a. m. to 4 : 00 p. m. The pay is $ 10 an hour. I want a person who can play the piano well because my son likes playing the piano. If you are interested in it, you can call me at 034-9845. |
根据材料内容,选择正确答案。
() 1. As an operator,you should work hours a week.
A. twelve B. thirty C. forty D. fifty-two
() 2. How much can you get a day if you want to work as a shop assistant?
A. $56. B. $ 64. C. $70. D. $104.
() 3. If you call 034-4884,you want to work .
A. at a restaurant B. in a company C. in a supermarket D. in a school
() 4. What's the meaning of the underlined word “babysitter” in Chinese?
A. 保安 B. 清洁工 C. 教师 D. 保姆
() 5. Which of the following is TRUE?
A. As an operator,you start to work at 10:00 a. m.
B. As a babysitter,you need to work two days a week.
C. If you can play the drums,you can try (尝试) being a babysitter.
D. If you want to help people in trouble,you should call 034-9845.