题目内容

【题目】阅读下面短文,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
In 1990, when I(be) nine years old, I wanted very much to findpen friend. I found Ashley's address in a magazine, and decided(write) to her.
I sent off my letter with a little hope. Very quickly, I received her letter.my surprise, Ashley was only one month (old) than me. I learned some new expressions from her. I (real) liked this new friend.
Letter after letter, year after year, Ashley and I continued to write to one another. A letter would be received and I'd write back right away. We would send each other birthday and Christmas (gift).
Eight years later, my parents decided it was timeme to meet this friend. They drove me down to Mississippi for a few days. We(have) a fun time together. We did the things that teenage girls love to do.
Twenty-five years after the(one) letter, Ashley and I still have an amazing friendship. Although we don't write letters now, we communicate through mobile phones and the Internet.

【答案】was;a;to write;To;older;really;gifts;for;had;first
【解析】本文介绍了作者和笔友之间的友谊。在作者九岁时,他和Ashley成为了笔友。Ashley比作者只大一岁。他很喜欢这个新朋友。他们联系了八年后,他的父母决定让他见这位朋友。他们在一起玩得很高兴。第一封信后的25年,作者和Ashley仍然有着令人惊讶的友谊。
(1)句意:在1990年,当我九岁时,我非常想找到一个笔友。根据in 1990可知此处用一般过去时,主语是I,故谓语用was。
(2)句意:在1990年,当我九岁时,我非常想找到一个笔友。修饰单数名词短语pen friend,故用不定冠词a。
(3)句意:我在一本杂志上找到了Ashley的地址,然后决定给她写信。decide to do sth“决定做某事”,故此处为动词不定式to write。
(4)句意:令我惊讶的是,Ashley只比我大一个月。To one's surprise“令某人惊讶的是”,故此处为To。
(5)句意:令我惊讶的是,Ashley只比我大一个月。根据介词than可知此处用比较级,故为older。
(6)句意:我真的喜欢这个新朋友。修饰动词liked,故此处用副词,故为really。
(7)句意:我们会互相寄生日礼物和圣诞节礼物。根据birthday and Christmas可知生日礼物和圣诞节礼物,故用复数名词gifts。
(8)句意:八年后,我的父母决定到了我见着这个朋友的时候了。It is/was time for sb to do sth.到了某人做某事的时候。故此处为for。
(9)句意:我们在一起玩得高兴。结合上下文此处表示过去,谓语应用一般过去时,故为had。
(10)句意:第一封信后的25年,我和Ashley仍然有着令人惊讶的友谊。此处表示第一封信,应用序数词,故为first。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,掌握其大意,然后从每小题所给的A、B、C三个选项中,选出一个最佳选项。
Many Chinese students think American students enjoy more freedom than them at school. 1 American schools also have their rules. If the students 2 the rules, they will be punished, too.
On the first day of a new term, 128 students of Morton High School were 3 home for wearing the wrong clothes. The number of the students in the school is 1,200. Usually only around 20 students break the school 4 rule. So the headmaster, Theresa Mayerik, said it was the 5 new term she had ever seen.
At Morton High School, students' 6 clothing such as baggy(宽大的) trousers, low necked shirts and tank tops(紧身背心) are not allowed in classrooms. Some students think they have the right to choose what to 7 , but the headmaster doesn't think so." I still agree even half the students in our school were sent home, because 99% will get the 8 that our school is for education," the headmaster said.
“Freedom” does not 9“being free without restrictions(约束)”. That is to say, there is no complete freedom in the world, 10 in the US and in China. Everyone should obey the rules, or he will be punished.
(1)A.When B.But C.Or
(2)A.plan B.obey C.break
(3)A.went B.showed C.sent
(4)A.dress B.traffic C.exam
(5)A.most exciting B.more boring C.worst
(6)A.nice B.comfortable C.favorite
(7)A.put on B.wear C.dress
(8)A.punishment B.prize C.message
(9)A.mean B.need C.want
(10)A.both B.whether C.if

【题目】 Last week a woman and a man came into Jane’s travel agency (旅行社) to book a holiday for August. When Jane asked where they wanted to go, the woman said she would like to go somewhere warm.

Jane suggested that they should go to Spain because it is very warm in August. She showed them a picture of a wonderful hotel. The man didn’t want to go to Spain. He said the food there made him uncomfortable. So Jane suggested Tunisia, and said it is always warm in North Africa. But the woman didn’t like it. The next suggestion was Italy. But the woman said she didn’t like the weather in Italy.

When Jane then suggested Greece, the man got a little upset and said no. He added (补充) that all hotels in Greece were terrible. His neighbor (邻居) went there and her hotel was only half-built.

Jane found out that flying to Florida was not a good idea because the woman didn’t like being on planes for a long time. After two hours of talking, Jane suggested that they should just stay at home. They thought it was a great idea and left the travel agency.

1What didn’t the man like about Spain?

A.The weather.B.The food.C.The hotels.D.The cinemas.

2What does the underlined word “upset” in Paragraph 3 mean in Chinese?

A.沮丧的B.愤怒的C.尴尬的D.愉快的

3The man’s neighbour stayed at a hotel in Greece. The hotel was ________.

A.smallB.dirtyC.half-builtD.dangerous

4Jane thought Florida was not a good choice because ________.

A.it is too hot there

B.the food there is expensive

C.the man didn’t have enough time

D.the woman didn’t like flying for a long time

5Which is the best title (标题) for the passage?

A.Booking a holidayB.What to do in August

C.Travelling in different countriesD.How to choose the best travel agency

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网