题目内容

【题目】 I'm a middle school student. I am fifteen years old. My hobbies are listening to music and watching TV.

I have been interested in music since I was nine. I used to ______ my favourite songs on the radio ______ CDs were too expensive for me to buy. But now, I can go to ______ shops to buy good CDs. There are different kinds of CDs and I can choose ______ I like. Of the famous pop singers, I ______ Jay Chou.

I also spend an hour ______ news and documentary programs after dinner. I ______ enjoy the program The Window of the World because I can get lots of information of ______ and human civilizations. I always feel tired after one day's study and watching TV can ______ me relaxed.

I think that my hobbies are very ______. They can relax my mind and make me know more about the world.

1A.hearB.listen toC.singD.look

2A.becauseB.sinceC.soD.but

3A.bookB.clothesC.musicD.food

4A.thisB.theyC.itD.the ones

5A.carryB.teachC.watchD.prefer

6A.watchingB.readingC.speakingD.pouring

7A.immediatelyB.clearlyC.especiallyD.absolutely

8A.natureB.mathsC.sunD.land

9A.bringB.makeC.improveD.give

10A.healthyB.impossibleC.boringD.helpful

【答案】

1B

2A

3C

4D

5D

6A

7C

8A

9B

10D

【解析】

这篇短文的作者主要介绍了自己的爱好是听音乐和看电视。

1句意:我过去常在收音机里听我最喜欢的歌,因为CD太贵了,我买不起。

hear听见,听到的结果; listen to听,听的动作;sing唱歌; look看。根据下文___2___ CDs were too expensive for me to buy.”可知,过去常常在收音机听最喜欢的歌曲。这里用“listen to songs”。根据题意,故选B

2句意:我过去常在收音机里听我最喜欢的歌,因为CD太贵了,我买不起。

because因为;since自从;so因此;but但是。根据上文“.I used to ___1___ my favourite songs on the radio”可知下文是表示原因,用because引导。根据题意,故选A

3句意:但现在,我可以去音乐商店买好的CD

book书;clothes衣服;music音乐;food食物。根据下文to buy good CDs.”可知,这里是去音乐商店买CD”,根据题意,故选C

4句意:有不同种类的CD,我可以选择我喜欢的那些。

this这个;they他们;it它;the ones那些。根据上文“There are different kinds of CDs”可知下文是我能选择我喜欢的那些the ones指那些我喜欢的CD。根据题意,故选D

5句意:在著名的流行歌手中,我更喜欢周杰伦。

carry搬,扛;teach交;watch观看;prefer更喜欢。根据“Of the famous pop singers,”可知下文是说最喜欢的,这里用动词“prefer”。根据题意,故选D

6句意:晚饭后我还花了一个小时看新闻和纪录片。

watching观看;reading读;speaking说;pouring倾倒。spend+时间+(in) doing sth.表示花费时间做某事。根据看新闻和纪录片用动词watch。根据题意,故选A

7句意:我特别喜欢《世界之窗》这个节目,因为我可以得到很多关于自然和人类文明的信息。

immediately立刻,马上;clearly清晰地;especially尤其,特殊;absolutely绝对地。根据“enjoy the program The Window of the World because I can get lots of information of ___8___ and human civilizations.”可知,这里是作者尤其是喜欢《世界之窗》这个节目,表示更进一步说明自己喜欢的电视节目。根据题意,故选C

8句意:我特别喜欢《世界之窗》这个节目,因为我可以得到很多关于自然和人类文明的信息。

nature自然;maths数学;sun太阳;land土地。根据下文“human civilizations.”人类的文明,可知上文是得到许多自然和人类文明的信息。,根据题意,故选A

9句意:一天的学习和看电视使我感到很累。

bring带来;make使,制作;improve提高;give给。这里是看电视能使我放松make+宾语+形容词作宾语。根据题意,故选B

10句意:我认为我的爱好很有帮助。

healthy健康的;impossible不可能的;boring无聊的;helpful有帮助的。根据下文“they can relax my mind and make me know more about the world.”可知上文是说我的爱好是非常有用的。根据题意, 故选D

做完型填空时,首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题。做完型时要记住瞻前顾后想结果这一原则,根据上下文以及语境做题,切忌主观臆断。另外,平时还要多多积累词汇。完型填空常考名词、动词、形容词和副词等辨析。做词义辨析题时,首先要确认四个选项的含义,然后分析语境和逻辑关系,确定答案。例如第3题。首先确定四个选项的含义。book书;clothes衣服;music音乐;food食物。再根据“I used to ___1___ my favourite songs on the radio ___2___ CDs were too expensive for me to buy”“But now,…to buy good CDs.”可知,表示现在可以去音乐商店买CD”。买CD去音乐商店。故选c

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
Now QQ coins are popular among Chinese teenagers. People use real money to buy Web money. Then they buy clothes for their online characters (人物形象) or services for their online pets with it. And these fancy things will cost QQ fans more in the future.
The government will put a tax (税) of 3% on online sales. For example, if QQ users pay 100 yuan for 110 QQ coins, they will have to spend 103 yuan in the future. The extra (额外的) three yuan is tax.
Beijing was the first city to carry out the policy. Online games have to pay the tax, too. A number of players make money by spending a lot of time on the games to gain powers (获得能量), and then selling them.
Experts said that online trade grow fast. There is more than 10 billion yuan of real money in online trade a year in China.
However, the government's new move has become a hot topic (话题) among Internet users around the country. In a survey by sina.com more than 70% of about 3,000 surveyed were against it. They said that the tax is too much.
But supporters (支持者) said the government's better management (管理) of the Internet would help it become healthier. They believe the new move would help stop online identity theft (账号偷窃).
(1)We can learn from the story that QQ coins are ________.
A.a kind of game software
B.a special Web money
C.some fancy clothes
D.some online pets
(2)The Chinese government will put a tax of ________ on online sales.
A.3%
B.10%
C.11%
D.15%
(3)Which city was the first city to carry out the policy?
A.Shenyang.
B.Shanghai.
C.Guangzhou.
D.Beijing.
(4)We can learn from the passage that________.
A.online gamers don't have to pay the tax
B.many people think the tax is too much
C.all the people support (支持) this policy
D.the new move will cause online identity theft
(5)The new move can help Internet become healthier and ________.
A.stop online shopping
B.stop online trade
C.stop online identity theft
D.stop online spending money

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网