题目内容

【题目】 London has a population of about 7000000. From about 1800 until World War Ⅱ. London was the biggest city in the world, but now there are many cities which are much bigger.

London is famous for many things. Tourists come from all over the world to visit its famous buildings and hear the famous clock, Big Ben.

Like many big cities, London has problems with traffic and pollution. Over 1000000 people a day use the London underground, but there are still too many cars on the streets. The air isn’t clean, but it is cleaner than it was 100 years ago.

For me, the best things about London are the parks. There are five in the city center. But my children’s favorite place is Hamleys, the biggest toy shop in the world!

1What’s the Chinese for “population” in this passage?

A.污染B.人口C.车辆D.流行

2What’s Big Ben in London?

A.It’s children’s favorite toy shop.B.It’s the best park in the city center.

C.It’s a famous clock.D.It’s a nice museum.

3How many people use the London underground every day?

A.7,000,000B.More than 1,000,000C.1,000,000D.1800

4How was the air in London one hundred years ago?

A.It was much cleaner.B.It was the same.

C.It was the cleanest.D.It was dirtier than it is now.

【答案】

1B

2C

3B

4D

【解析】

本文是一篇说明文,对伦敦这一世界大都市进行了简单介绍。

1题意:单词“population”的中文意思是什么?

词句猜测题。根据原文“London has a population of about 7000000. From about 1800 until World War Ⅱ”可知,1800年到二战时期,伦敦有七百万人口。故population意为“人口”,故选B

2题意:位于伦敦的Big Ben是什么?

细节理解题。根据原文“Tourists come from all over the world to visit its famous buildings and hear the famous clock, Big Ben”可知,Big Ben是一座钟。C选项It’s a famous clock“它是一座著名的钟”符合题意,故选C

3题意:每天有多少人使用伦敦地铁?

细节理解题。根据原文“Over 1000000 people a day use the London underground”可知,每天有超过一百万人使用地铁。B选项More than 1,000,000“超过一百万”符合题意,故选B

4题意:一百年前伦敦的空气怎么样?

推理判断题。根据原文“The air isn’t clean, but it is cleaner than it was 100 years ago”可知,空气不干净,但比起100年前算干净了,由此可推100年前伦敦的空气比现在要差。D选项It was dirtier than it is now“比现在更脏”符合题意,故选D

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网