题目内容

【题目】阅读短文,从各题所给的选项中选择最佳选项。
It was Friday night and Marty was relaxing in a chair. His mom was washing the dishesin the kitchen. But before she could finish, 1 didn't feel well and had to stop. She said she would do it after a 2 .
"Are you OK, mom?" asked Marty.
His mom said, "Yes, I'm fine. But I need to rest." Then she went to 3 .
Marty felt a little 4 . He knew he should help his mom more. 5 when his mother rested, he 6 all the dishes and cleaned the kitchen. The kitchen was very clean and Marty felt much better.
When Marty's mom woke up, she thought she had 7 to do. She had to clean the kitchen and wash all the dishes. But when she went to the kitchen, she could not believe her 8 . The kitchen was so clean. She 9 Marty for all his work. She told him he was a really nice boy.
On that day, Marty learned that 10 others makes everyone happy. It makes others feel happy, and it makes you happy, too.
(1)A.he B.she C.it D.they
(2)A.party B.class C.weekend D.rest
(3)A.school B.sleep C.hospital D.work
(4)A.cold B.sad C.angry D.hungry
(5)A.Because B.Although C.But D.So
(6)A.washed B.sold C.used D.found
(7)A.nothing B.anything C.something D.anywhere
(8)A.son B.ears C.eyes D.dream
(9)A.asked B.made C.waited D.thanked
(10)A.telling B.helping C.visiting D.believing

【答案】(1)、B
(2)、D
(3)、B
(4)、B
(5)、D
(6)、A
(7)、C
(8)、C
(9)、D
(10)、B

【解析】这篇文章主要讲述了Marty平时总是在家很懒惰,这天他的母亲生病了,母亲还没有洗碗,他感到自己应该帮助母亲干点活,所以主动打扫了厨房,当母亲醒来后感到很感动。
(1)考查上下文的联系,根据But before she could finish,……didn't feel well and had to stop. 可知在她完成之前她感觉很不好,不得不停下来,故选B。
(2)考查上下文的联系,根据She said she would do it after a …… 可知她说她可以在休息之后继续,故选D。
(3)考查上下文的联系,根据"Yes, I'm fine. But I need to rest." Then she went to ……可知他妈妈要去休息,故选B。
(4)考查上下文的联系,根据 Marty felt a little……. He knew he should help his mom more. 可知马蒂有一些伤心,他知道他应该多帮助母亲,故选B。
(5)考查上下文的联系,根据……when his mother rested, he……all the dishes and cleaned the kitchen. 可知他准备帮助他的母亲,因此他决定当母亲休息的时候打扫厨房,故选D。
(6)考查上下文的联系,根据 he……all the dishes and cleaned the kitchen. 可知他洗了所有的盘子并打扫厨房,故选A。
(7)考查上下文的联系,根据When Marty's mom woke up, she thought she had ……to do. 可知当马蒂的母亲醒了之后,他想起来她有些事要做,故选C。
(8)考查上下文的联系,根据But when she went to the kitchen, she could not believe her……根据前文可知马蒂把厨房收拾好了,因此他的母亲不敢相信自己的眼睛,故选C。
(9)考查上下文的联系,根据She……Marty for all his work. She told him he was a really nice boy.可知马蒂的妈妈感谢马蒂做的一切,故选D。
(10)考查上下文的联系,根据On that day, Marty learned that……others makes everyone happy. It makes others feel happy, and it makes you happy, too.可知这一天马蒂学到了帮助别人使人感到快乐,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A、B、C和D) 中选出最佳选项。
American magician David Blaine left the glass box in which he had lived for 44 days without food on October 19. Hundreds of people came to watch the end of his starvation(绝食) experiment, which had become one of London's main tourist attractions.
Looking thinner and darker, 30-year-old Blaine was taken out of his box over the River Thames and immediately sent to hospital. He was then slowly given food, a process doctors said could be dangerous for his life. He had been drinking only water since September 5.
A native of Brooklyn, New York, Blaine first became known as a street magician in the early 1990s. He soon found himself doing magic tricks in bars for the likes of American actor Leonardo DiCaprio and his super model friends.
Over the last decade Blaine has become famous with a combination of breathtaking magic and clever tricks aimed at getting a lot of attention.
In 1999, he was buried in a coffin(棺材) for one week and, in 2000, he spent 62 hours in a giant block of ice. Last year he stood on the top of a 25-meter pillar(柱子) in the center of New York for 35 hours before jumping into a pile of boxes.
“I think a lot of people are unable to accept that they're able to do what they can do,” he said. “They don't realize we can survive(幸存). The human being is an amazing creation.”
But he seemed to have suffered from spending so long in the glass box. He said that at times he was unable to see, had serious back pains and lost his sense of taste.
(1)It is ________ for David Blaine to eat food after such a long starvation.
A.pleasant
B.delicious
C.dangerous
D.important
(2)Having spent such a long time in the glass box, he suffered the following EXCEPT that ________.
A.he had become blind
B.he had serious back pains
C.he lost his sense of taste
D.he was in weak health
(3)Which of the following is NOT true of David Blaine?
A.Blaine was immediately sent to hospital after he was taken out of his box because he was in dangerous condition.
B.Blaine was born and brought up in England.
C.In Blaine's opinion, people can create a wonder.
D.Blaine didn't have any food for 44 days.

【题目】Many people think the camel stores only water in its hump(驼峰),but it does not,Instead,the camel stores something else there----food.The camel’s hump is really a hump of fat.When the camel,often called”a ship of the desert”,is not travelling and is in a place where there is plenty of food and water,it eats and drinks a lot. As it does so, its hump rises from the fat its body makes. Then when the camel is travelling through the desert and when there is little food,it can live off the stored fat.

A camel can go on for days or weeks with little feed or water.However its hunger reaches the point starvation(饿死),its hump shrinks(收缩) and may even slip off its back and hang down its side.

Camels are not fussy(挑剔的) about what they eat.Thorny(多刺的) plants don’t hurt their mouths,grasses of any kinds will do and so will hay,dry grain,cactuses.(干草,干粮,仙人掌)

There are one—humpcamels and two—hump camels. Camels with one hump are calledArabian camels,mainly coming from North Africa. Camels with two humps are mainly from Asia.

【1】There are kinds of camels in the world.

A.two B.three C.four D.five

【2】Camels eat and drink a lot .

A.after they finish their work

B.before they go to sleep

C.when they find much food and water

D.when they go through the desert

【3】Reading this passage,we know .

A.camels can live without food and water

B.camels need more but pay less

C.there is much food and water in camels’ humps all the time

D.camels make food and water into fat and store it in their humps

【4】A camel’s hump slips off its back or side because .

A.it tries to save some fat

B.there is little fat in it.

C.It hopes to have a good rest

D.It can carry more

【5】Which is the following is true?

A.An African camel has one hump becausethereare many desertsthere.

B.An Asian camel has two humps because there is much food and water there.

C.Camels can live a very bad life.

D.A camels is the most useful animal.

【题目】任务型阅读。10分(阅读短文,根据短文内容,完成表格中的信息。每小题1分)

If you think you are too shy and want to be a little braver, just try the following things.

Be open to others. Tell people you are shy. There is no need to hide it. When they get to know you are a shy kid, they will understand you better. This also helps you feel more comfortable in talks.

Try to smile more. When you smile , people think you are friendly and easy to talk with. Remember that other people have feelings, too; and most people will stay away from an angry-looking face.

Learn to be a good talker. If you find it hard to start a conversation, say something nice about people around you. Think about how great you feel when someone says something nice to you. Doesn’t it make you want to keep talking to that person?

Get your attention elsewhere. Think more about ways to enjoy parties or games. Don’t waste time worrying about your look or whether people like you or not. You will become relaxed and find it’s not so hard to talk with others.

Take one small step at a time. Each time when you say “Hi!” or smile at someone, say to yourself “You can make it.” Keep trying and one day you’ll never feel shy when you talk to others.

Title: Advice on how to be a little braver

Advice

Reasons

Don’t 【1】 the fact that you are shy .

If you tell people you are 2 , they will understand you better.

Smile 3 .

People don’t 4 the one with an angry-looking face.

Start a conversation with 5words.

People will feel 6 and want to talk to you.

Pay more attention to ways to enjoy7 or games.

You will become 8 .

Encourage yourself to say “Hi!” or 9 at someone.

【10 doing this and you’ll be braver to talk to others in the future.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网