题目内容

【题目】阅读短文,从方框中选择适当的单词填空 (每词限用一次)。

took colorful tickets clean in

LiLei had a good time in Changqing Expo garden during the last spring festival vacation. He went there with his family. The workers looked at their ID cards instead of the 1. Then let them 2.How happy they were! In the garden, they saw many different kinds of 3lanters for the first time. They4lots of photos with the ones they liked. Next they visited the whole garden for a third time. They found that the garden was still beautiful and 5.

LiLei likes Changqing Expo garden and he thinks it’s a good place to spend vacation.

【答案】

1tickets

2in

3colorful

4took

5clean

【解析】文章大意:去年春节假期,李磊在长庆世博园玩得很开心。他和家人去了那里,工人们看的是他们的身份证而不是门票。然后让他们进来。在花园里,他们第一次看到了许多不同种类的彩色灯笼。他们和自己喜欢的人拍了很多照片,接着他们参观了整个花园,他们发现花园美丽而干净。李磊喜欢长庆世博园,他认为那是一个度假的好地方。

1句意:工人们看的是他们的身份证而不是门票。根据前面The workers looked at their ID cards instead of“工人们看的是他们的身份证而不是”,结合选项,可知tickets符合题意,因为进世博园应该需要门票,故答案选tickets。

2句意:然后让他们进来。根据后面In the garden,结合语境,可知是工人看了他们的身份证以后让他们进去,所以此处应是“让他们进来”,结合选项,可知in符合题意,故答案选in。

3句意:他们第一次看到了许多不同种类的彩色灯笼。根据前面many different kinds of(许多不同种类的)以及后面的lanters(灯笼),可知此处应是“许多不同种类的彩色灯笼”,结合选项,可知colorful符合题意,故答案选colorful。

4句意:他们和自己喜欢的人拍了很多照片。根据句意可知此处应是“拍照”,英文表达是take photos,本文时态为一般过去时,所以应用take的过去式took,故答案选took。

5句意:他们发现花园仍然美丽而干净。由空格前面的and可知此处应和beautiful是并列关系,结合选项,可知clean符合题意,故答案选clean。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题。(请注明问题后的字数要求)

[1] I’m a 34-year-old man, married, lived in a nice house, and have a successful career. But my life was not always so great. I had a learning disability from an early age. I went to a special school where I got plenty of extra (额外的) help. Still, I suffered the rest of my school days in public schools.

[2] My life improved greatly when I discovered art. The art world gave me a chance to express myself without words. I went to a workshop and gradually became good at making things with clay. Here I learned my first important lesson: disabled as I was in language, I could still be smart and well express myself with clay. And my confidence(自信)came along.

[3] I got my next lesson from rock climbing. It was a fun thing but I was scared from the start. (68)I soon noticed it wasn’t a talent thing; it needed lots of practice. So I did it more. After about five years of climbing, I found myself in Yosemite Valley on a big wall. I learned that if you fall in love with something and do it all the time, you will get better at it.

[4] Later I decided to learn (69) to read and write. I practiced reading and(69) , which I used to avoid as much as possible. After two years, I was literate(有文化的).

[5] Through the long process with art, (69) , and reading and writing, now I’ve got to a point in my life: I am smart enough to dive into (潜入) an area that is totally unknown, hard, but interesting.

1What made the writer’s school days difficult? (No more than 5 words)

_________________________________________________________

2Why did art give the author confidence? (No more than 11 words)

_________________________________________________________

3Translate the underlined sentence in the third paragraph into Chinese.

_________________________________________________________

4Fill in the blanks in the last two paragraphs with proper words.

__________________ ________________ _______________

5What have you learned from the passage? (No more than 20 words)

_________________________________________________________

【题目】Have you ever heard that “success is a journey, not a destination(终点)” ?As a man aged 30, I believe it’s true. It is, in fact, my law of life(生活准则). In my eyes, what matters is not necessarily where you are at the end, but what you achieve while you are trying along the way. It means that no matter what, as long as you try, you can never fail. It means you can learn from your mistakes and continue on the journey a little wiser.

I think St. Louis Rams, a professional American football team in Missouri, as a whole shared my law of life. They played every game with their full potential (潜能) instead of letting a few winning games go to their heads. They had the goal of playing in every Super Bowl, a football game played in the US each year on the first Sunday in February. Even though they lost some games, they didn’t give up.

It doesn’t matter if you don’t have the ability to be on top in the end, to win the game, what matters is that you worked hard the whole time. You should understand that success is a non-ending journey. Everyone should realize that someone will win and someone will lose, but what’s important is that both sides need to try their best. After all, it’s not who wins or loses, but how well you play the game and you should remember this in your life.

1What does the writer mainly talk about in paragraph 1?

A. His biggest success B. His dream for the future

C. His understanding of his law of life D. His achievements in the past few years

2What does the underlined part “go to their head” mean in Chinese?

A. 去领导办公室 B. 获得一等奖 C. 撞到头部 D. 冲昏头脑

3What can we learn from the last paragraph?

A. We should try to win every game.

B. What should try our best whatever we do.

C. We should understand the meaning of life.

D. We should hope for the best and prepare for the worst.

4What’s the best title for the passage?

A. Take pride in your work B. Failure is good for you

C. Everyone has a chance D. Success is not final

【题目】Dear Li Hua,

How’s everything going? Congratulations on your graduation from junior high school!

I hope you have a great time during the holiday, but there is something important for you to think about- a plan for your personal growth. Here is some advice for yon

Firstly. study yourself. Understand what you like, what you value and what you want to be. In studying yourself, you check your strengths( 长处)and weaknesses. Find out what you need to prepare for vour dream job.

Secondly,write down your plan. When writing,you can try using Mind Maps (思维导图).It is a good way to help you to think more clearly. And you may find a proper way to you’re your plan out.

Thirdly ,go over your plan with your teachers, parents or friends. They may give you some advice.Think carefully about their advice and make some changes to your plan if necessary. And then you can go on with it.

Finally,__ 54__. For example, if you want to be an English teacher in the future, you should spend more time reading English books, learning more about English culture and practicing your listening and speaking from now on. You can make your dream come true only through hard work..

You may find it difficult to make the plan now. Don’t worry. All you need is just a rough(粗略的) one. Once you enter the senior high school, you’ll get a chance to make it better with the help of your teachers. And your personal growth plan may change with your age, your interests and the social development. So take your time and I believe you will grow into an excellent young man.

Best wishes!

Yours,

Li Fang

1The underlined word“study”in Paragraph 3 probably means_______in Chinese.

A. 学习 B. 审视 C. 帮助 D. 调查

2Which of the following can be the missing part in Paragraph 6?

A. plan to find a job B. try to be an English teacher

C. practice English D. work hard to realize your dream

3According to the passage, a personal growth plan in your lifetime may change with the following things except________.

A. your Mind Maps B. your age

C. social development D. your interests

4In the letter, Li Fang mainly wants to tell Li Hua________。

A. how to spend the holiday happily B. how to prepare for his dream joy

C. how to make his personal growth plan D,how to review he plan with his frients

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网