题目内容

【题目】Bing Xin, one of the most popular and famous writers of the 20th century Chinese literature(文学). She was born ______ 1900 in Fujian Province. She ______ the Chinese classical books and began writing traditional Chinese ______ when she was only a child. Her first piece of writing ______ in 1919.

Bing Xin’s works were many. She wrote novels, poems and so on, ______ the most famous works were her works for children. She loved children so much and wrote many ______ poems for them. We found that her best works Letters to Younger Readers can’t be forgotten ______.

Bing Xin was an important person in the early history of woman literature in China, too. Many of her works were about ______ problem. She believed mother’s love is the greatest love in the world. She thought mothers ______ an important role in our ______ and society.

The great woman died at the age of 99, leaving her works lighting our hearts.

1A. on B. in C. at

2A. studied B. worked C. found

3A. movies B. songs C. stories

4A. came out B. came true C. came over

5A. so B. or C. but

6A. serious and boring B. gentle and wise C. meaningless and scary

7A. early B. slowly C. easily

8A. children’s B. men’s C. women’s

9A. played B. took C. brought

10A. country B. family C. school

【答案】

1B

2A

3C

4A

5C

6B

7C

8C

9A

10B

【解析】试题本文是一篇人物小传,重点介绍了中国著名女作家冰心的简单生平和主要成就。

1句意:1900年她生于福建省。考查介词辨析题。be born in出生于;根据句意语境,可知选B。

2句意:她从小就学习中国古典书籍,开始写中国传统故事。考查动词辨析题。A. studied(研究性)学习;B. worked工作;C. found发现。根据句意语境,可知study符合句意,故选A。

3句意:她从小就学习中国古典书籍,开始写中国传统故事。考查名词辨析题。traditional Chinese stories中国传统小说(故事);根据句意语境,可知选C。

4句意:她的第一篇文章发表于1919考查动词短语辨析题。A. came out出来,引申为“发表”等;B. came true实现;C. came over走过来。her first piece of writing她的第一篇文章根据句意语境,可知选A。

5句意:她写小说、诗歌等,但最著名的作品是她的儿童作品。考查连词辨析题。本句前后是转折关系,需用but连接。根据句意语境,可知选C。

6句意:她非常爱孩子,给他们写了许多温柔而明智的诗。考查形容词短语辨析题。A. serious and boring严肃无聊的;B. gentle and wise温文尔雅的;C. meaningless and scary毫无意义和可怕根据句意语境,可知选B。

7句意:我们发现她最好的作品《寄小读者》是不会轻易被忘记的。考查副词辨析题。early slowly意义相对;根据句意语境,可知easily容易地,符合句意,故选C。

8句意:她的许多作品都是关于女性问题的。考查名词所有格。根据下文She believed mother’s love is the greatest love in the world.,结合句意语境,可知women’s符合语境,故选C。

9句意:她认为母亲在我们的家庭和社会中扮演着重要的角色。考查动词辨析题。A. played扮演;B. took带走;C. brought带来。play a role发挥作用/扮演角色,固定短语。根据句意语境,可知选A

10句意:她认为母亲在我们的家庭和社会中扮演着重要的角色。考查名词辨析题。根据句意语境,可知family符合语境,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Shyness can be an unhappy feeling. But the good news is, you're not alone. Scientists say that more than 40 percent of teenagers and adults consider themselves shy. Shyness is feeling a little nervous or as if you want to hide when you're around other people or in a new situation.

___ Scientists say such things as genetics(遗传基因), life experiences, and environment can influence whether a person is shy. For example, in some families, everybody seems to be shy.

What happens if you are shy? Well, being shy may cause you to avoid or miss opportunities you would enjoy.

How do people overcome (克服)shyness? This is what Gilbert tells us. "When I started off trying to get over being shy, I decided to do little steps at a time, including practicing smiling and saying hi to people. And it worked for me. “

But shyness is not the kind of thing that most people can get over overnight. Overcoming shyness take time and needs practice.

Here are some tips given by scientists.

Think of what to talk about before you leave home. Prepare things to talk about before you're in a social situation. For example, if you know your classmates are interested in an upcoming event, learn about it so you can join in the conversations.

Let people know you're shy. If you're shy, just show it. Instead of letting people guess, tell them the truth. Explain that you are shy and feel nervous but enjoy talking to people.

Make things easy for the other person. Remember, you’re not the only shy person around. Do what you think might help others feel good-for example, say hello or smile.

Pick one social skill to practice at a time. Start simply. For example, smile or be the first person to say hi. Choose skills you feel comfortable enough with to practice for a day, a week, a month, or even a year.

1Which of the following can be put in the blank in Paragraph2?

A. What is shyness?

B. What makes people shy?

C. Can shyness be good for us?

D. Can we overcome shyness?

2The example of Gilbert in Paragraph 4 is given to _____.

A. show how people overcome shyness

B. introduce a shy girl called Gilbert

C. tell the right time to practice smiling

D. explain the steps of overcoming shyness

3What does the underlined word "overnight" in Paragraph 5 most probably mean?

A. Correctly.

B. Suddenly.

C. Slowly.

D. Finally.

4Which of the following is the right way to overcome shyness?

A. Don’t let others know that you are shy.

B. Wait for others to say hello to you first.

C. Choose several skills to practice at a time.

D. Get ready before you join in a social situation.

【题目】任务型阅读

阅读下面短文,根据短文内容填写表格,每空限填一词

A good book can be satisfying, can improve your knowledge and can teach you a lot. There are several ways to develop a lifetime reading habit.

Set times. You should have a few set times every day when you’ll read for at least 5—10 minutes, no matter what happens. For example, make it a habit to read during breakfast and lunch

(and even dinner if you eat alone).

Always carry a book, No matter where you go, take a book with you. When you leave the house, make sure to have at least one book. You may keep the book in the car, or into the office or

to anywhere you go, unless you' re sure you won’t have time to read.

Make a list, Keep a list of all the great books you want to read. You can keep this in a pocket notebook. Be sure to add to it whenever you hear about a good book. Keep a running list, and cross out the ones you have read.

Find a quiet place. Find a place in your home where you can sit in a comfortable chair without television or computer near the chair. There should be no music or noisy family members. Set a high aim. For example. Tell yourself that you want to read 50 books this year. Your best to finish reading them. Just be sure you' re still enjoying the reading.

Title: Ways to 1 a lifetime reading habit

Set times

●Read for at least 5-10 minutes, no matter what2.

●Make it a 3to read during breakfast and lunch.

Always carry a book

●Carry at least one book when4the house.

●Keep the book no matter5 you go.

Make a6

7to it when you hear about a good book.

●Cross out the ones you have read.

Find a quiet place

●Sit in a8 chair.

●Make sure no music or noisy family members trouble you.

9a high aim

●Do your 10 to finish reading them.

●Be sure to enjoy the reading.

【题目】Jim and Danny first met when they were 6 years old. They became best friends, spending their summers together in a seaside town. In those early years, they went hiking almost the whole summer. They learned to sail before they were 10. The year they turned 11, their parents sent them both to the same boys camp in New Hampshire. There they began to love the overnight trips.

When they were 15, they spent a summer in Quebec camping in an old tent. The year after graduating from college, they drove to Central America and rode a train through jungles.

After that. they went their separate ways. Jim took a job as a teacher at a school. Danny became a journalist and lived in Boston. They sent each other Christmas cards, but found it difficult to stay in touch. Their careers took them in different directions, giving them different experiences.

The years went by. They aged. They both turned 60. And then, miles apart, they both woke up one morning and knew it was time to retire. Both of them realized it was time to leave the jobs that had kept each of them excited for 35 years.

It was time to begin a new chapter of life.

Danny had heard about a research project in Argentina. A team of scientists was searching for

the planets oldest dinosaur fossils(化石). And the team wanted some volunteers.

Danny called his friend of 55 years. He told him about this project. Then, he asked him whether he would consider going on such a trip. The answer was: Yes!

A few months later, just retired, they were setting up a tent at the foot of the Andes. Every day for the next two weeks, they hiked across the desert, searching for the fossils of ancient animals.

Late at night, lying in their sleeping bags, they looked up at the cold black sky. They talked about the time they had camped in the past.

As Jim and Danny had back then, they started to laugh. They couldnt stop.The years between them fell away. Circles reconnected. They were boys again.

1Did Jim and Danny do many same things when they were young?

__________________________________________________________________________

2When did they begin to love the overnight trips?

__________________________________________________________________________

3How did they keep in touch just after they went their separate ways?

__________________________________________________________________________

4Why was it time for them to begin a new chapter of their life?

__________________________________________________________________________

5What were they doing while they were hiking across the desert?

__________________________________________________________________________

6According to the passage, what does the underlined part They were boys again. mean?

__________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网