题目内容
14.阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳选项.A boy was walking home from school when he saw a large,red apple on the tree near a house.The boy didn't like eating(35)A very much.He preferred a piece of chocolate if he was given the choice,but this time,seeing the nice apple,the boy wanted it very much.The more he looked at the apple,the (36)C he felt and the more he wanted it.
He stood on tiptoe (脚尖),stretching (伸展) as high as he could,but he was still unable to touch it.He began to(37)A up and down,as high as he could,at the top of each jump stretching his arms to get the apple.Still it remained out of (38)D.
Not giving up,he thought,if he had something to(39)B on,he could reach it.His school bag wouldn't give enough height and he didn't want to (40)A the things inside,like his lunch box,pencil case,and Gameboy.Looking (41)C,he hoped he might find an old box,a rock,or,with luck,even a ladder,but he found nothing that he could (42)D.
He had tried everything he could think to do.Without seeing any other choices,he gave up and started to walk away.At first he felt angry and disappointed (失望的) thinking about how hungry he had become from his(43)C,and how he really wanted that apple.The more he thought like this,the more unhappy he became.
However,the boy of our story was a (44)A one,even if he couldn't always get what he wanted.He started to say to himself,"This isn't helpful.I don't have the apple and I'm feeling unhappy as well.There's (45)D more I can do to get the apple.That is unchangeable.But we should try to(46)A our feelings.If that's the case (情况),what can I do to feel better?"
| 35.A.fruits | B.meat | C.vegetables | D.rice |
| 36.A.sadder | B.angrier | C.hungrier | D.happier |
| 37.A.jump | B.look | C.walk | D.climb |
| 38.A.hope | B.hand | C.sight | D.reach |
| 39.A.put | B.stand | C.work | D.hold |
| 40.A.break | B.shake | C.use | D.change |
| 41.A.down | B.up | C.around | D.out |
| 42.A.move | B.take | C.hold | D.use |
| 43.A.wishes | B.ideas | C.efforts | D.troubles |
| 44.A.smart | B.kind | C.brave | D.careful |
| 45.A.something | B.anything | C.everything | D.nothing |
| 46.A.change | B.express | C.forget | D.describe. |
分析 文章大意:本文讲述了一个男孩想得摘到一个苹果,但什么方法都试了,还是摘不到,只能不开心的离开,他真的很想得到这个苹果,但努力了还是得不到,越是这样想,他越不开心.他故事中的男孩很聪明,他告诉自己得不到苹果我自己也不开心,我已经用尽一切办法了,苹果还是摘不到,只能改变自己的感受.
解答 35.A 考查名词辨析.A表示水果;B表示肉;C表示蔬菜;D表示米饭.由下文说这次他很想要树上的苹果可知,此处表示这个男孩不太喜欢吃水果(苹果是属于水果),选A.
36.C 考查形容词辨析.A表示更伤心的;B表示更生气的;C表示更饿的;D表示更开心的.由下文的At first he felt angry and disappointed (失望的) thinking about how hungry he had become from his(43)可知此处表示他越看这个苹果,越感觉饿,越想要这个苹果,选C.
37.A 考查动词辨析.A表示跳;B表示看;C表示步行;D表示爬.由下文的at the top of each jump stretching his arms to get the apple可知此处表示他开始跳上跳下,选A.
38.D 考查名词辨析.A表示希望;B表示手;C表示视野;D表示够得到.结合语境可知此处表示它仍然够不到,选D.
39.B 考查动词辨析.A表示放;B表示站;C表示工作;D表示握住.由下文的书包不够高,找旧箱子,石头,梯子可知,此处表示如果他有什么东西可可以给他站在上面,选B.
40.A 考查动词辨析.A表示破坏;B表示摇;C表示使用;D表示改变.结合语境可知此处表示他不想损坏里面的东西,选A.
41.C 考查介词辨析.A表示向下;B表示向上;C表示周围;D表示外面.结合语境可知此处表示向周围看了看,选C.
42.D 考查动词辨析.A表示移动;B表示带走;C表示握住;D表示使用.由but可知此处表示转折关系,句意为但他发现没有他能使用的东西,选D.
43.C 考查名词辨析.A表示祝愿;B表示主意;C表示努力;D表示麻烦.结合语境可知此处表示一开始他对他努力了还是那么饿觉得很生气,很失望,选C.
44.A 考查形容词辨析.A表示聪明的;B表示友善的;C表示勇敢的;D表示仔细的.结合下文男孩对自己说的话可知,此处表示这个故事中的男孩是聪明的,选A.
45.D 考查不定代词.A表示某事物;B表示任何事物;C表示一切事物;D表示没有事物.由上文的男孩努力地想了许多办法来摘苹果可知,此处表示我再也没有其他的办法来接到苹果了,选D.
46.A 考查动词辨析.A表示改变;B表示表达;C表示忘记;D表示描述.上文的That is unchangeable表示那是不能改变的了,由but可知表示转折关系,所以此处表示我们应该努力地去改变我们的感受,选A.
点评 解答完形填空题需要快速阅读全文,了解文章大意,再带着选项去读,边读边做,注意联系上下文.
| A. | taking | B. | take | C. | to take | D. | took |
| A.allB.centreC.spendsD.includingE.takes |
There are hundreds of beautiful birds from many different parts of the world,(47)D penguins (企鹅)parrots,eagles and ostriches.The birds are kept in large cages.There's also a very large cage which you can walk inside to get a closer look at the birds.It (48)E about two hours to see all the birds.You can walk around the park or ride on the bus.The best time to visit the park is in the early morning or late in the afternoon when the birds are (49)A singing beautifully.
| A. | close | B. | closing | C. | to close | D. | closed |
-_______.Is it under the bed?( )
| A. | Yes,it is | B. | No,it isn't | C. | I don't know | D. | No,it is |