题目内容
【题目】阅读下面短文,并借助上下文和插图补充所缺信息。每个空格只能填写一个单词。
Li Na is Chinese professional(职业的) tennis player. Li has won 5WTAs and 19 ITF singles titles. Li Na was born February 26, 1982 in Wuhan, China. When Li was 6 years old, she became a badminton , but her coach kept noticing that she looked as if she were playing tennis. By the time she was 8, her coach her parents if she could switch to tennis, which she did at the of 9. In 1997 Li China's National Tennis Team andturned professional in1999. At the end of 2002, Li Na the national tennis team to study at Huazhong University of Science and Technology, where she completed her bachelor(本科) degree in journalism. However, Li returned to the national team in 2004, Jiang Shan Li and became her personal coach in 2006. In 2008 Li finally left the national team, becoming a free player. Li English very well. She has a great sense of humor, too. She can move fast in her tennis playing. So she can many other players and get many honors in her career (生涯). She is the most successful tennis player in China.![]()
【答案】a;on;player;asked;age;joined;left;married;speaks;beat
【解析】本文属于记叙文阅读,作者通过这篇文章向我们介绍了网球队员李娜的生活。
(1)根据Li Na is……Chinese professional(职业的) tennis player. 可知李娜是一名中国职业的网球运动员,故填a。
(2)根据Li Na was born……February 26, 1982 in Wuhan, China. 可知李娜出生于1982年二月26日,表示具体的时间,故填on。
(3)根据When Li was 6 years old, she became a badminton…… but her coach kept noticing that she looked as if she were playing tennis. 可知当她六岁的时候她就成为了一名羽毛球员,故填player。
(4)根据By the time she was 8, her coach……her parents if she could switch to tennis可知当她八岁的时候教练问她的父母是否要换成网球,故填asked。
(5)根据 if she could switch to tenni,which she did at the…… of 9. 可知她在九岁开始打网球,故填age。
(6)根据In 1997 Li ……China's National Tennis Team andturned professional in1999可知在1999年她加入了国际网球队,故填joined。
(7)根据At the end of 2002, Li Na……the national tennis team to study at Huazhong University of Science and Technology可知在2002年末,李娜离开了网球队,故填left。
(8)根据Jiang Shan……Li and became her personal coach in 2006.可知在2006年李娜和姜山结婚了,故填married。
(9)根据Li……English very well. 她英语说得很好,故填speaks。
(10)根据She can move fast in her tennis playing. So she can……many other players and get many honors in her career (生涯).可知她在比赛中移动很快,因此他能赢得很多荣誉,故填beat。
【题目】阅读理解。
Name: | Julia |
| Name: | Paul |
| Name: | Linda |
| ||
From: | Cuba | From: | England | From: | Canada | |||||
Look: | long hair, round face, big eyes | Look: | short blond hair, long face, small blue eyes | Look: | long red hair, round face, big brown eyes | |||||
Clothes: | green dress, white shoes | Clothes: | yellow jacket, blue pants, brown shoes | Clothes: | white dress, brown shoes | |||||
QQ number: | 3746360 | QQ number: | 7364851 | QQ number: | 51053867 | |||||
Tel: | 543752 | Tel: | 874599 | Tel: | 4358390 | |||||
根据表格内容,判断正(T)误(F)。
【1】Julia is in brown shoes.
【2】Paul is from the UK.
【3】Linda’s QQ number is 7364854.
【4】Linda is in blue pants.
【5】Julia and Linda have round faces.
【题目】 文段表达 (15分)
根据中文和英文提示,写一封意思连贯、符合逻辑、不少于50词的回信。信的开头和 结尾已给出,其词数不计入所完成的回信内。所给英文提示词语仅供选用。请不要写出你的 校名和姓名。
假设你叫李华,最近和英国朋友Jim通过邮件谈论各自的梦想,他想了解你的职业梦想。请根据他的问题回复邮件。
提示词语: want to be, reason, think, work hard
![]()
|
To Jim From Li Hua Subject My dream Hi! Jim, I’m glad to hear from you.______________________________________ _______________________________________________________________ _______________________________________________________________ _______________________________________________________________ _______________________________________________________________ Yours, Li Hua |