题目内容

【题目】 文段表达 (15分)

根据中文和英文提示,写一封意思连贯、符合逻辑、不少于50词的回信。信的开头和 结尾已给出,其词数不计入所完成的回信内。所给英文提示词语仅供选用。请不要写出你的 校名和姓名。

假设你叫李华,最近和英国朋友Jim通过邮件谈论各自的梦想,他想了解你的职业梦想。请根据他的问题回复邮件。

提示词语: want to be, reason, think, work hard

To Jim

From Li Hua

Subject My dream

Hi! Jim,

I’m glad to hear from you.______________________________________

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

_______________________________________________________________

Yours,

Li Hua

【答案】

Everyone has his own dream. I want to be a good doctor. The reason is that some doctors saved my life after I was badly hurt in a traffic accident. I was deeply moved by their medical skills. From then on, to be a doctor in the future has always been my dream.

Everyone can realize his dream. I think the first thing I will do is to remember what my dream is. I won’t let it leave my mind. I will also keep telling myself what I want every day. What’s more, I will never give up. Though there may be difficulties on the road to my dream, I will always feel confident and work hard.

【解析】

试题分析:考生首先要认真阅读前面的提示认真审题,确定文章的中心。注意文章文体、人称和时态。要求介绍。同时应选用合适的连接词或过渡词,使文章具有一定的连贯性。温馨提醒:考生必须认真查验是否有漏写情况,有无拼写错误及标点误用等。

写作亮点:这篇文章语言规范,叙事清楚,词汇及时态运用正确,能够把提示的内容叙述清楚,语句通顺,意思连贯是一篇不错的文章。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

One day, three turtles decided to have a party. So they went into a cafe and ordered three cups of coffee. However, the lovely weather suddenly turned into heavy rain. The oldest turtle said to the youngest one, “Go home and get the umbrella.”

“I will, if you don’t drink my coffee.” the youngest answered.

“Of course! We won’t drink your coffee!” the other two turtles said. The youngest turtle then went to the door to leave. Time flew by quickly and two years passed. The two turtles were still at the table waiting. The oldest turtle said to the other one, “Well, I guess he isn’t coming back, so we can drink his coffee.”

At that moment, a voice came from outside the door. It was from the youngest turtle. “Oh, no! If you drink my coffee, I won’t go.” he said.

根据短文内容,选择正确答案(5分)

1Did the three turtles order coffee or water?

A. Yes, they did. B. No, they didn’t.

C. Coffee. D. Water.

2Why did they need to go home and get the umbrella?

A. Because the lovely weather suddenly turned into heavy rain.

B. Because they felt tired.

C. Because the old turtle wanted to drink the coffee.

D. Because the youngest turtle was afraid.

3Who got the umbrella at last?

A. The oldest turtle. B. The youngest turtle.

C. All of the three turtles. D. No one.

4How long have the two turtles waited ?

A. For two days. B. For two months.

C. For two weeks. D. For two years.

5What did the youngest turtle do while the other two were waiting?

A. He went home to get the umbrella.

B. He stayed in the café and drank coffee.

C. He got lost.

D. He was waiting to drink the coffee.

【题目】阅读下面语言材料,根据材料内容选择最佳答案。
C

A Bite of China is a documentary(记录片) that started on CCTV on May 14th, 2012. It tells the stories behind delicious food from different places in China and shows a lot about Chinese culture.

Britain’s Got Talent(《英国达人秀》) is a British television talent show and competition which began in June 2007. Anyone of any age with some kinds of talent(才能) can apply for(申请) a chance against each other to win prize.

The Voice of China is a television singing competition. It started on July 13th, 2012 on Zhejiang TV. It is like The Voice of Holland which started in Holland in 2010.

Mythbusters(《流言终结者》) is a science entertainment(科技型娱乐) TV program. It is one of the oldest and the most popular shows on Discovery Channel. On the show, the hosts(主持人), Adam Savage and Jamie Hynema, take a scientific look at what people say or think to see if it is true.


(1)What can we know from A Bite of China?
A.Some scientific stories.
B.Some best singers.
C.Stories about delicious food.
D.Some talent people.
(2)Who can apply for a chance to perform on the Britain's Got Talent?
A.Only man.
B.Only woman.
C.Any talented people.
D.Teenager aged 12.
(3)When did The Voice of China start?
A.On July 13th, 2012.
B.On July 14th, 2012.
C.On June 13th, 2013.
D.On June 14th, 2013.
(4)What do the hosts of Mythbusters do on the show?
A.They introduce delicious food.
B.They tell some jokes.
C.They use a scientific mind to see if what people say or think is true.
D.They choose the best singers.
(5)How many kinds of Chinese TV programs are mentioned according to the passage?
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网