题目内容

【题目】Cooperation (合作) and competition are both important. They are both necessary for a person to achieve _______in his life.

Learn to be cooperative. No one likes a selfish (自私的)or greedy(贪婪的) person.________, everyone likes a cooperative and friendly person. Everything we do today, _______in doing business or making friends, depends on our ability to get on with one another. In our society, most tasks need the cooperation of many people so that they can ________ efficiently(有效率). So we must try to be cooperative. Each person is like a small part of a machine. If only one part is out of order, the machine can’t be running well_________, transportation and communication systems are fast ______and people all over the world can keep in touch with each other________. It’s hard for a person who is always from the society to have a deep understanding of the world he lives in and to finish a feat(功绩) in his career (生涯). Cooperation is becoming more and more important for a person ________a good life.

Being competitive also has a place in life. If you want to get more success and be better than others, you must work harder and study more carefully. The desire to succeed and do better than others _______us to work harder. If there were no competitions, a sports meeting would never be exciting and successful, and we could never have champions.

We cooperate with others to be more competitive, we ________ to earn a better environment for cooperation leads us to realize our goals and meet our needs.

1A. successB. successfulC. succeed

2A. ButB. HoweverC. So

3A. whichB. ifC. whether

4A. finishB. being finishedC. be finished

5A. ExceptB. BesideC. Besides

6A. developB. developingC. developed

7A. easierB. more easilyC. more difficultly

8A. gettingB. to getC. got

9A. encourageB. encouragesC. to encourage

10A. completeB. compareC. compete

【答案】

1A

2B

3C

4C

5C

6B

7B

8B

9B

10C

【解析】

这篇短文中作者主要描述了合作和竞争的关系以及他们存在的意义。告诉我们如果生活中缺少了合作和竞争,我们的生活将不再精彩。

1句意:他们都是一个人在生活中取得成功的必要条件。A. success成功,名词;B. successful成功的,如愿以偿的,形容词;C. succeed成功,动词。achieve是动词,后面跟名词。语境是:他们都是一个人在生活中取得成功的必要条件。故选A

2句意:然而,每个人都喜欢与友好的人合作。A. But但是; B. However然而;C. So因此。but however 都表示转折,但是,然而。最明显的区别就是however 是单独使用的,文中出现在一句话的结尾,一段话的开始,有逗号隔开。分析句子____2____, everyone likes a cooperative and friendly person.的结构可知,文中出现在一句话的结尾,有逗号隔开。因此本题用however。故选B

3句意:我们今天所做的一切,无论是做生意还是交朋友,都取决于我们彼此相处的能力。A. which哪一个;B. if如果; C. whether是否。联系下文or making friends,可知这是考查whetheror的句型。故选C

4句意:在我们的社会中,大多数任务都需要许多人的合作,这样才能有效地完成任务。根据上半句句意:在我们的社会大部分任务需要许多人的合作,可以推断出此处语境:以便于他们能被成功的完成。而且句子中有情态动词can,因此本题是含有情态动词的被动句,由情态动词can+be+动词的过去分词构成。故选C

5句意:此外,交通和通信系统发展迅速,世界各地的人们更容易保持联系。A. Except除外;B. Beside旁边; C. Besides此外。结合语境:此外交通和通信系统正在迅速发展,人们能更容易的彼此保持联系,可知此处应该用besides,故选C

6句意:此外,交通和通信系统发展迅速,世界各地的人们更容易保持联系。A. develop发展,动词原形;B. developing发展,动名词;C. developed发展,过去式。结合语境:交通和通信系统发展迅速。和句子中的are可知,本题用现在进行时。其结构是:are/am/is+动词的现在分词构成。故选B

7句意:此外,交通和通信系统发展迅速,世界各地的人们更容易保持联系。A. easier容易的,比较级;B. more easily更容易的,副词的比较级;C. more difficultly更困难的,副词的比较级。根据前半句句意:此外交通和通信系统正在迅速发展,可以推断出此处句意:人们能更容易的彼此保持联系,结合语境可知此处是用副词作状语,故选B,更容易地。

8句意:合作对于一个人的幸福生活越来越重要。A. getting得到,分词;B. to get得到,动词不定式;C. got得到,过去式。本题用动词不定式做目的状语。故选B

9句意:成功和做得比别人好的愿望鼓励我们更加努力地工作。A. encourage鼓励,动词原形;B. encourages鼓励,三单;C. to encourage鼓励,动词不定式。考查动词的时态。结合本文的时态主要用的是一般现在时,此处也应该用一般现在时。结合题干The desire to succeed and do better than others___9___us to work harder这句话的主语是"成功和比别人做的更好的愿望",主语是The desire,是第三人称单数,故选B

10句意:我们与他人合作以提高竞争力,我们竞争以获得更好的合作环境,这将使我们实现我们的目标并满足我们的需求。A. complete完成;B. compare比较; C. compete竞争。compete to do sth . 竞争做某事。语境是:我们竞争以获得更好的合作环境。故选C

完形填空题与单项选择题不同,它给出的是一篇意思较为完整的短文。做该题型试题时,首先应跳过空格通读全文,以全文为背景,联系句子的上下文进行推理和判断,从4个选项中选出一项进行试填。考生可以从词义用法、固定搭配、逻辑推理和上下文的联系等方面去考虑。最后应再把全文通览一遍,细心检查所选答案能否使短文上下连贯,前后呼应,词句通顺,使短文意思完整。检查时还应从语法、惯用法、逻辑推理和事情发生的情节等方面进行考虑,以达到准确无误之目的。第2小题是考查连词辨析,要结合上下文做出准确判断,句意:然而,每个人都喜欢与友好的人合作。A. But但是; B. However然而;C. So因此。but however 都表示转折,但是,然而。最明显的区别就是however 是单独使用的,文中出现在一句话的结尾,一段话的开始,有逗号隔开。分析句子____2____, everyone likes a cooperative and friendly person.的结构可知,文中出现在一句话的结尾,有逗号隔开。因此本题用however。故选B。第10小题是考查动词辨析,要结合上下文做出准确判断。句意:我们与他人合作以提高竞争力,我们竞争以获得更好的合作环境,这将使我们实现我们的目标并满足我们的需求。A. complete完成;B. compare比较;C. compete竞争。compete to do sth . 竞争做某事。语境是:我们竞争以获得更好的合作环境。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 I was now five, and still I showed no much interest in things except with my toes. My father took care of me. I could not look after myself, so I used to lie on my back all the time in the kitchen. I felt ____because I was imprisoned(监禁) in a world of my own, not able to communicate with others.

Then, suddenly it happened on the afternoon of a cold December day. All the family were gathered round the big kitchen fire. Mona and Paddy were drawing funny animals, using a bright piece of yellow chalk. It was the chalk that ____me so much because I had never seen anything like it before.

Suddenly, I wanted to do what my sister was doing. Then without thinking or knowing exactly what I was doing. I reached out and took the chalk out of my sister’s hand, with my left foot. It was a puzzle (迷惑 )to many people as well as to me. I held the ___ tightly between my toes and made a wild scribble(乱涂)with it on the board. Next moment I stopped not knowing what to do with the chalk next, hardly knowing how it got there. Then I looked up and realized that everyone was looking at me ____. My mother came in. Her eyes looked from my face down to my ____ , then she took another piece of chalk from Mona and drew the single letter"A "on the floor in front of me. "Copy that, Christy. " She said. I tried to do the same action, but I ____ ."Try again, Christy. " she whispered in my ear. I tried another two more times. I drew one side of the letter, then the other. It looked ugly, but I ____ to make it finally. I had done it! True! I couldn’t speak with my mouth, but now I would speak through something more lasting than spoken words. That one letter was my ___ to a new world, my key to mental(精神的) freedom.

1A. lonely B. tired C. happy D. relaxed

2A. troubled B. worried C. helped D. interested

3A. pencil B. chalk C. brush D. stick

4A. angrily B. sadly C. silently D. carefully

5A. hand B. foot C. neck D. leg

6A. succeeded B. forgot C. fell D. failed

7A. tried B. managed C. offered D. decided

8A. road B. dream C. gift D. tool

【题目】Money is needed in people’s daily life. If you only love money, you will never satisfy. If you only want to be rich, you will never get all you want. Because no one can be perfect. You can’t be an exception (例外). The richer you are, the more mouths you should feed. All you get is the knowledge that you are rich. A working man may or may not have enough to eat, but at least he can get a good night’s sleep. A rich man, however, has so much that he stays awake worrying. We should study hard to improve ourselves so that we can serve the whole society in the future. And we should realize that money is not the most important thing in life.

1阅读短文,根据英文释义及首字母提示写单词。e_____________ as many or as much is needed or wanted

2阅读短文,根据英文释义及首字母提示写单词。i_____________ to make something better

3阅读短文,完成同义句转换,每空一词。

The richer you are, the more mouths you should feed.

The richer you are, the more mouths you are _________ ________ feed.

4阅读短文,根据短文内容回答问题。What is needed in people’s daily life?

_____________________________________________________________

5阅读短文,根据短文内容回答问题。What should we do to improve ourselves so that we can serve the whole society in the future?

_____________________________________________________________

6阅读短文,根据短文内容回答问题。Does a rich man have so much that he stays awake worrying ?

______________________________________________________________

【题目】Have you ever seen any films starring Zhang Ziyi? Though some people don't like her acting, she is well known now not only in China, but also in the West. Zhang Ziyi's first ______ in an American movie was in Rush Hour 2(2001),but as she _______ speak English, Jackie Chan had to translate everything the _____ said to her. In Rush Hour 2,she played a character called "Hu Li" the translation of this name into Mandarin Chinese is the word "fox". ______ she has been in many kung fu movies,she is not actually very good at it,so in fact she uses a lot of dance

moves in her fight. She had attended the Central Academy of Drama,_____ dance before she became an actress. She is so talented in dancing that she _____ the Affiliated Secondary School of Beijing Dance Academy at 11. Recently she had taken some ______ classes to have more development in America.

There are four people in her family. Her father is an economist and her mother is a ______ teacher for she loves babies a lot. After Zhang Ziyi became popular, she became ______ for many products such as Maybelline, Pantene shamppo, and Lenovo computers. She is thought as _____ after NBA player Yao Ming in some reports.

1A. appeared B. to appear C. appearance D. appearing

2A. wouldn't B. couldn't C. didn't D. mustn't

3A. filmmaker B. actor C. photographer D. director

4A. Even though B. Therefore C. However D. Because

5A. studied B. to study C. studying D. study

6A. joined B. came C. arrived D. returned

7A. kung f u B. dance C. English D. sing

8A. college B. middle school C. primary school D. kindergarten

9A. model B. speaker C. seller D. producer

10

A. the most popular B. the second most popular

C. as popular as D. less popular

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网