题目内容

【题目】 Want to know what we can do to help make our city a better place to live in? Why not take part in “Clean & Green weekend”? Join us, and you can make new friends and help protect the environment at the same time.

Park Life

Do you like hanging out in the park with your friends? If so,why not take the chance to come with us and tidy up the park as you go? To add some fun, there is a gift for the person who collects the most rubbish! Meet us at the south entrance to Taohe Park at 9 a.m. next Saturday if you want to join in.

The Air You Breathe(呼吸)

A great way to make the air we breathe cleaner is by planting lots of trees! It is a fact that trees slowly filter(过滤)a lot of pollutants from the air. So come and help us plant some new ones in Fenhe Park at 2 p.m. next Sunday.

War on Graffiti(涂鸦)

Some people think graffiti is cool. Well, it is not! The best way to stop buildings from becoming totally covered in ugly graffiti is to get rid of it as soon as possible. And that is exactly what we are going to do. We are repainting the school walls from 1 p.m. on Saturday. You don’t have to bring any tools, just remember to wear some old clothes!

1The main purpose of “Clean & Green Weekend” is to________.

A.make our city more beautifulB.offer the chance to have fun

C.help students meet old friendsD.have a nice weekend

2If we’re going to repaint the school walls, we need to________.

A.draw pictures wellB.wear some old clothes

C.bring some tools with usD.wear some new clothes

3According to the passage, we know________.

A.graffiti can make the buildings look coolB.the person who collects rubbish can get a gift

C.we can plant trees to improve the environmentD.we can draw pictures on the wall

4We might read the above passage________.

A.in a fashion magazineB.on a school notice board

C.in a newspaper advertisementD.on a hospital notice board

【答案】

1A

2B

3C

4B

【解析】

本文是一则公告消息,介绍了名为绿色清洁周末的一个环保项目,并分别介绍了其中的一些小项目,包括打扫公园、植树、重新粉刷墙等。

1

细节理解题。根据“Want to know what we can do to help make our city a better place to live in?”,可知该项目的目的是让我们的城市变得更美、更宜居,故选A

2

细节理解题。根据“You don’t have to bring any tools, just remember to wear some old clothes”,可知粉刷墙我们需要穿旧衣服,故选B

3

细节理解题。根据“A great way to make the air we breathe cleaner is by planting lots of trees”,可知植树可以改善空气质量,也就是改善环境状况,故选C

4

推理判断题。通读全文,可知文章主要介绍了名为绿色清洁周末的一个环保项目,且其中提到可以粉刷校园内的墙,可推测该公告可能出现在校园的布告栏中,故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Toronto, Canada, is a fantastic city. It’s large, has many job opportunities, and most importantly, it is open and tolerant(包容的). It is one of the most diverse(多样的)cities in the world, with over 140 languages spoken there. What’s more, 12.5 percent of the city’s population is Chinese.

With all these different groups, it’s no surprise that you can find food from all over the world, from Vietnamese to Ethiopian. Many of these restaurants are located in the Kensington Market area, where there’s also music to hear and art to see.

This diversity is probably the reason why people living there consider it a mysterious place. Speaking to BBC News, travel blogger Alyssa James said, “The city doesn’t give up its secrets easily. I love Toronto because you really have to love it to know it.”

Toronto is also a great place to explore. Bruce Poon Tip told BBC News, “Toronto gives me big city benefits with small-town living.” He added, “it’s clean, it’s safe, it’s secure … and it’s beautiful.” The good news is you won’t miss any of this beauty, as Toronto has a very good public transport system.

It is also famous for being home to many talented computer geniuses. So if you’re hoping to work in the technology industry, Toronto is the place to be.

With all this to offer, it’s not surprising that this Canadian city is a dream place, whether you’re going on a vacation or even looking for a home.

1How many languages are spoken in Toronto?

A.140B.more than 140C.about 140D.less than 140

2What can’t we do at Kensington Market, according to the passage?

A.Listen to music.B.Have a meal.

C.See arts.D.Play sports.

3In Toronto, you won’t miss any beauty because ________.

A.Toronto is clean, safe, secure and beautiful

B.Toronto has a very good public transport system

C.Toronto is a great place to explore

D.Toronto has many talented computer geniuses

4What is the main idea of the story?

A.Toronto is a good place for traveling and living.

B.You can eat food from all over the world in Toronto.

C.There are many languages spoken in Toronto.

D.There are many Chinese in Toronto.

5Where might you possibly find this story?

A.A story book.B.A math book.

C.A magazine.D.A world map.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网