题目内容
【题目】 Toronto, Canada, is a fantastic city. It’s large, has many job opportunities, and most importantly, it is open and tolerant(包容的). It is one of the most diverse(多样的)cities in the world, with over 140 languages spoken there. What’s more, 12.5 percent of the city’s population is Chinese.
With all these different groups, it’s no surprise that you can find food from all over the world, from Vietnamese to Ethiopian. Many of these restaurants are located in the Kensington Market area, where there’s also music to hear and art to see.
This diversity is probably the reason why people living there consider it a mysterious place. Speaking to BBC News, travel blogger Alyssa James said, “The city doesn’t give up its secrets easily. I love Toronto because you really have to love it to know it.”
Toronto is also a great place to explore. Bruce Poon Tip told BBC News, “Toronto gives me big city benefits with small-town living.” He added, “it’s clean, it’s safe, it’s secure … and it’s beautiful.” The good news is you won’t miss any of this beauty, as Toronto has a very good public transport system.
It is also famous for being home to many talented computer geniuses. So if you’re hoping to work in the technology industry, Toronto is the place to be.
With all this to offer, it’s not surprising that this Canadian city is a dream place, whether you’re going on a vacation or even looking for a home.
【1】How many languages are spoken in Toronto?
A.140B.more than 140C.about 140D.less than 140
【2】What can’t we do at Kensington Market, according to the passage?
A.Listen to music.B.Have a meal.
C.See arts.D.Play sports.
【3】In Toronto, you won’t miss any beauty because ________.
A.Toronto is clean, safe, secure and beautiful
B.Toronto has a very good public transport system
C.Toronto is a great place to explore
D.Toronto has many talented computer geniuses
【4】What is the main idea of the story?
A.Toronto is a good place for traveling and living.
B.You can eat food from all over the world in Toronto.
C.There are many languages spoken in Toronto.
D.There are many Chinese in Toronto.
【5】Where might you possibly find this story?
A.A story book.B.A math book.
C.A magazine.D.A world map.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【4】A
【5】C
【解析】
这篇短文主要讲述了加拿大的一个城市,多伦多,包括它的文化多样性,人口特点,特色的旅游景点及其它吸引人的地方。
【1】
细节理解。根据文中“It is one of the most diverse(多样的)cities in the world, with over 140 languages spoken there.” 它是世界上最多样化的城市之一,有140多种语言。故选B。
【2】
细节理解。Listen to music.听音乐;Have a meal. 吃饭;See arts.看艺术;Play sports.做运动。根据文中“Many of these restaurants are located in the Kensington Market area, where there’s also music to hear and art to see.” 许多这样的餐馆都位于肯辛顿市场区,那里还有音乐可以听,艺术可以看。文中没有提到做运动。故选D。
【3】
细节理解。根据文中“The good news is you won’t miss any of this beauty, as Toronto has a very good public transport system.” 好消息是你不会错过任何一个美丽的地方,因为多伦多有非常好的公共交通系统。故选B。
【4】
主旨大意。Toronto is a good place for traveling and living. 多伦多是旅游和生活的好地方;You can eat food from all over the world in Toronto. 在多伦多你可以吃到世界各地的食物;There are many languages spoken in Toronto. 多伦多有许多种语言;There are many Chinese in Toronto. 多伦多有许多中国人。通读整篇短文可知,这篇短文主要讲述了多伦多是旅游和生活的好地方。故选A。
【5】
推理判断。A story book.故事书;A math book. 一本数学书;A magazine. 一本杂志;A world map. 世界地图。这篇短文主要讲述了加拿大的一个城市,多伦多,包括它的文化多样性,人口特点,特色的旅游景点及其他吸引人的地方。这篇短文可以在杂志书中看到。故选C。