题目内容

【题目】根据短文内容,完成下面的表格。
In common with other countries, Britain has serious environmental problems. In 1952, more than 4,000 people died in London because of the smog. The government introduced new laws to stop smog from coal fires and factories and the situation improved a lot.
Today, London is much cleaner but there is a new problem: smog from cars. In December 1991, there was very little wind in London and pollution increased a lot. As a result, about 160 people died from pollution in just four days.
One of the problem is the new "out of town" shopping centres. In the past, people often walked to shops near their homes or went by bus. Now, many people drive to the new shopping centres. Because the small shops have disappeared in the downtown, more people have to travel to do their shopping.
Critics say that Britain needs better and cheaper public transport. Transport in Britain is very expensive. An early morning train trip from Glasgow to London (about 600km) can cost about 100, for example. A short 15-minute bus trip can cost over 1.00.
Many people are trying to reduce the use of cars in Britain. Some cities now have special bicycle paths and many people cycle to work. Some people also travel to work together in one car to reduce the pollution and the cost.

Environmental in Britain

Time

causes

Solutions

In the

Smog coal fires and factories

4,000 people died in 1952.

New laws were .

Today

Smog caused by .

About 160 people in a few days in 1991.

★Provide better and public transport.
★Build special paths for bicycles.
★Travel to work in one car.

【答案】problems;Results;past;from;Over;introduced;cars;died;cheaper;together
【解析】环境问题现在是全球共同的话题,短文以英国为例进行了说明。与许多国家一样,英国有严重的环境问题。政府颁布新法律来阻止来自烧煤和工厂的烟雾,情况改善很多。在英国运输非常昂贵,因此,批评家说,英国需要更好和更便宜的公共交通。
⑴根据第一段第一句 In common with other countries, Britain has serious environmental problems.可知本文的中心是英国的环境问题。故填problems。
⑵根据表格的分类:时间,原因,解决办法;和表格下方的内容可知此列是环境问题的后果,故填results。
⑶本文是现在与过去的对比,故填past。注意不可用1952,因为空格前有the。
⑷根据The government introduced new laws to stop smog from coal fires and factories 可知填from。
⑸根据出现4,000的这句话more than 4,000 people died in London可知用Over。
⑹根据The government introduced new laws to stop smog from coal fires and factories 可知填introduced。
⑺根据Today, London is much cleaner but there is a new problem: smog from cars. 可知填cars。
⑻根据As a result, about 160 people died from pollution in just four days.可知填died。
⑼根据倒数第二段Critics say that Britain needs better and cheaper public transport.可知填cheaper。
⑽根据最后一句Some people also travel to work together in one car to reduce the pollution and the cost.可知填together。

练习册系列答案
相关题目

【题目】My best friend and I were in the shop that she owns. It was the middle of the afternoon. We were both very happy and making plans for the weekend. Suddenly a man entered the shop. We knew that he didn’t look like one of our usual customers, but we welcomed him____anyway. Without any hesitation he pulled something out of his coat. We didn’t notice that it was a____until he ordered us to go into the back with him.

After he warned us that he could fire at any time, he looked for the money everywhere, in the bank, from our wallets, and then he asked for our jewellery (珠宝) and we gave him all he wanted. Finally, he finished his “job” and left.

When I was a child, I felt safe with my parents in my home or wherever I was not alone. Then I began to understand the news and I learnt that____things were happening “out there”, but I still kept thinking that those events were just other people’s____, not mine. From the moment the man walked out of the shop, I completely____I always look around to see which kinds of people are possibly following me. Now I usually double-check everything: if I’ve locked myself in the car or in the house. I am always careful not to wear any jewellery. Whenever a stranger is getting too close or is trying to get information from me, I feel nervous. I know that it is wrong, and that not everyone is going to____me again.

After all, I consider myself lucky, since nothing really bad happened to me or my friend, but since that day I haven’t felt safe any more. I hate that man not for having taken my jewellery and money, but for having deprived(剥夺)of my innocence.

1A.sadlyB.quietlyC.angrilyD.politely

2A.gunB.noteC.mistakeD.knife

3A.funnyB.horribleC.pleasantD.serious

4A.exchangesB.worriesC.feelingsD.fables

5A.made a decisionB.lost my wayC.changed my mindD.calmed down

6A.disturbB.investigateC.foolD.attack

【题目】The Hound of the Baskervilles

One day, Dr. Mortimer came to the famous detective Holmes and his friend Dr. Watson for their help with the u1death of his friend, Sir Charles Baskervilles. Sir Charles, a weak old man s2 from serious heart disease, was found dead without any sign of attack, but a terrible look on his face. He himself knew that a supernatural creature, the Hound of the Baskervilles, would kill him before it happened, because a letter written by Hugo Baskerville, the ancestor, w3him of the legend His nephew as well as his heir to the property, Sir Henry Baskervilles would then live in Baskervilles Hall.

Dr. Mortimer told Sir Henry about the legend. D4the possible danger, Si Henry still decided to live in Baskervilles Hall. During his stay in London, one of his b5was missing and he received a letter saying "if you value your life, keep away from the moor”. Watson went along with Sir Henry to protect him as well as report everything he found to Holmes. There, he met Stapleton, living together with his beautiful sister, Barrymore and his wife, the h6in the hall and other people .He was told that a prisoner escaped, who later turned out to/be Mrs. Barrymore's brother, and the couple were helping him by o7him food and old clothes of Sir Henry. Barrymore told Sir Henry and Watson that the initial of the person, whom Sir Charles was waiting for on the day he d8, were L.L. Then, they found out that it was Laura Lyons who wrote a letter to Sir Charles to arrange the meeting. She was in love with Stapleton, and he told her not to go there.

On his way back, Watson found that Holmes was actually there all the time, and he told Watson that Stapleton was the m9: Suddenly, they heard a scream and the prisoner was found dead because he was wearing Sir Henry's clothes. Now they knew for sure that Stapleton was after Sir Henry, because Stapleton was the next heir to the property.

However, they didn't have any proof, so they set a t10to catch him on site. Fortunately, Sir Henry was saved when the hound with blue flames was attacking him. Stapleton fell into the moor and died.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网