题目内容

【题目】根据对话内容,在空白处填入恰当的句子,使对话完整、通顺。

A: Hi! I’m from Shanghai Daily. I want to write a report about the environment in our city.

71.1?

B: Of course.

A:72.2?

B: I think it is getting worse and worse.

A: 73.3?

B: We should reduce pollution, plant more trees and recycle more.

A: Yes, I also think so.74.4?

B: I have joined the environment clubs in our city and done lots of things.

A: Great. I think everyone should do something to protect the environment.

B: Yes, and then 75.5.

A: Thank you.

B: You’re welcome.

【答案】

1May I ask you some questions / Can you answer me some questions

2What do you think of the environment in our city

3What can / should we do about it / to improve the environment

4What have you done to protect the environment in our city

5the environment will get / become better and better

【解析】

这个对话中来自上海日报的一个记者采访了一个市民,询问了他一些如何保护环境的问题。

1句意:-我可以问你一些问题吗?-当然可以。上句话I want to write a report about the environment in our city.提到这个记者想要写一篇文章;再根据对话的下文,提问了很多问题,故这里应先征求对方同意,填May I ask you some questions?

2句意:-你觉得我们城市的环境怎么样?-我认为它变得越来越糟糕了。根据下面的回答I think it is getting worse and worse可知,这里提问的是对方对环境的观点,故应填What do you think of the environment in our city?

3句意:-为了改善环境我们应该做些什么?-我们应该减少污染、多种树、更多的回收利用。根据下面的回答We should…可知,这里应问的是我们应该做什么,故应填What should we do about it to improve it.

4句意:-为了保护我们城市的环境,你都做了什么?-我参加了我们城市的环境俱乐部,做了很多事情。根据下面的回答I have joined the environment clubs in our city and done lots of things.可知这里问的是为保护环境都做了些什么,故应填What have you done to protect the environment in our city.

5句意:-是的,然后环境就会变得越来越好。根据对话的上文I think everyone should do something to protect the environment.可知,如果每个人都为保护环境做一些事,那么环境会变得越来越好,故这里应填the environment will become better and better.

这个对话中来自上海日报的一个记者采访了一个市民,询问了他一些如何保护环境的问题。题型是补全对话,需要在空格处填写适当的句子完成对话,这种题型要比选择适当的句子补全对话难度要大一些。首先应通读对话,了解大意;然后根据上下文的提示确定空格处应填的意思,并用正确的英语表达出来。例如第2小题,根据下面的回答I think it is getting worse and worse可知,这里提问的是对方对环境的观点,故应填What do you think of the environment in our city?

练习册系列答案
相关题目

【题目】任务型阅读:阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题。

Sometimes the greatest things are invented by mistake. The greatest mistake of all time could be those delicious snacks in your corner drugstore.

One day ,a woman was making chocolate cookies. When she ran out of chocolate powder() she took out a chocolate bar and broke it into little pieces. She added the pieces to her cookie dough(面团) and baked (烘烤) it. She thought that the chocolate would (1) melt in the oven and make chocolate cookies. Far from melting, the pieces of chocolate stayed hard. When she took them out of the oven ,she had chocolate chip cookies.

Another accidental invention was made by Frank Epperson, an eleven-year-old boy .In 1905, Frank sat outside on a winter evening ,mixing up a big jug () of powdered soda pop. Frank accidentally left the jug out during the night . When he went outside the next morning ,he found the mixsure in the jug frozen(冻僵) with the mixing stick stuck in the middle. Frank pulled out the frozen pop and tasted it . It was delicious ! Frank started selling Epperson Icicles for 5 cents each. He later changed the named to (2) Popsicles.

So, the next time you drop your hamburger into your ice cream or your cooked potatoes into your chicken soup ,don’t worry! Some of the most delicious foods in the world were invented that way!

1猜测画线单词。melt的意思。

A. change into water B. change into ice

2根据短文内容,完成chocolate chip cookies 的制作过程。

1Take out a chocolate bar and _______________________________.

(2) Then add____________________________.

(3) Finally bake it.

3请列举文中与(2Popsicles 同义的另外两个表述。

_________________________________________________________.

4请从文章中找出能够概括本文主旨大意的一个句子。

______________________________________________________

【题目】For twelve children aged between ten and fifteen, Saturdays are spent learning the art of cooking. Their weekly lessons in small classes are so popular that there is a waiting list of 30 children who want to do the course. Parents pay 280 for the course where their children can have fun and learn how to make good food.

Class member Bill, aged ten, says, “I love my mom’s cooking and now I can do it better than her. The teachers always make us laugh, especially when we sit down with them to share the food we’ve made.”

Flora is twelve, and she says, “I did a meal for ten friends which they really enjoyed. Then my mom suggested I take up a hobby, instead of doing nothing on weekends. I was happy staying at home, so I wasn’t too keen at first. I’m really glad I decided to come, though.”

Their teacher, Philippe, says, “The students are great. They pay attention and remember things better than adults, although the kitchen isn’t always as tidy when they’re cooking! As adults, we’re always learning more about food. If parents interest their children in cooking while they are young, they’ll have enough skills to make food for themselves when they leave home.”

根据材料内容选择最佳答案。

1From the first paragraph, we can know _______.

A. where the course is given

B. how much the course costs

C. when the next course will begin

D. who the teachers of the course are

2What does Bill think of the teachers?

A. Strict.

B. Creative.

C. Humorous.

D. Hard-working.

3Why did Flora take the course?

A. She felt bored on weekends.

B. Her friends advised her to do it.

C. Her mother wanted her to develop an interest.

D. She wanted to learn to cook something special.

4The underlined word “keen” is closest in meaning to “_______”.

A. upset

B. angry

C. surprised

D. interested

5What does Philippe say about his young students?

A. They like to ask him questions.

B. They keep the kitchen tidier than adults do.

C. They remember things better than adults do.

D. They teach their parents what they have learned in class.

【题目】阅读表达

I couldn't understand teenage fashion, so I asked my 15-year-old niece Hanna to help me find out more about teenage fashion.

The Goths(哥特风)

The Goths are dressed from head to toe in black jeans, black fingernails and black make-up for both boys and girls. Hanna told me that the Goths think of themselves as "dark, romantic and mysterious". They like to listen to dark, depressing music in their bedrooms.

The "emos"(情绪摇滚风)

"Emos" teenagers can be recognized by their tight jeans and T-shirts, as well as their haircuts. Their hair usually has a long fringe(刘海), often covering one or both eyes. The name "emo" comes from "emotion hardcore(情绪硬核)", a type of underground rock music that developed from the mid-1980s hardcore punk(硬核朋克)

Ravers(锐舞派对风)

These teenagers were wearing very bright colours-greens, pinks, and yellows. These kids listen to electronic dance music and go to "raves"-parties where they dance all night.

Hanna pointed out members of other groups. The boys playing annoying music on their mobile phones were "hoodies". They are named after their hooded sweatshirts(连帽运动衫).The girl sitting at the front likes to wear alternative(另类的)clothes and listen to alternative music. Now I learned that "old" people like me(I'm 32 ) can't think it looks good. It's a language that young people speak and older people can't learn.

1Which kind of music do the Goths like?

_______________________________________________________

2What does the writer think of the youth fashion

_______________________________________________________

3Do you like wearing alternative clothes? Why or why not?

______________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网