题目内容
【题目】任务型阅读:阅读下面的短文,并根据短文后的要求答题。
Sometimes the greatest things are invented by mistake. The greatest mistake of all time could be those delicious snacks in your corner drugstore.
One day ,a woman was making chocolate cookies. When she ran out of chocolate powder(粉), she took out a chocolate bar and broke it into little pieces. She added the pieces to her cookie dough(面团) and baked (烘烤) it. She thought that the chocolate would (1) melt in the oven and make chocolate cookies. Far from melting, the pieces of chocolate stayed hard. When she took them out of the oven ,she had chocolate chip cookies.
Another accidental invention was made by Frank Epperson, an eleven-year-old boy .In 1905, Frank sat outside on a winter evening ,mixing up a big jug (罐) of powdered soda pop. Frank accidentally left the jug out during the night . When he went outside the next morning ,he found the mixsure in the jug frozen(冻僵) with the mixing stick stuck in the middle. Frank pulled out the frozen pop and tasted it . It was delicious ! Frank started selling Epperson Icicles for 5 cents each. He later changed the named to (2) Popsicles.
So, the next time you drop your hamburger into your ice cream or your cooked potatoes into your chicken soup ,don’t worry! Some of the most delicious foods in the world were invented that way!
【1】猜测画线单词。melt的意思。
A. change into water B. change into ice
【2】根据短文内容,完成chocolate chip cookies 的制作过程。
(1)Take out a chocolate bar and _______________________________.
(2) Then add____________________________.
(3) Finally bake it.
【3】请列举文中与(2)Popsicles 同义的另外两个表述。
_________________________________________________________.
【4】请从文章中找出能够概括本文主旨大意的一个句子。
______________________________________________________
【答案】
【1】 A
【2】 break it into little pieces the pieces to the cookie dough
【3】 frozen pop Epperson Icicles
【4】 Sometimes the greatest things are invented by mistake.
【解析】
本文主要讲了有时,最伟大的事物是由于差错被发明的,并且给我们举了一些例子。
【1】下文内容Far from melting, the pieces of chocolate stayed hard.意思是远非融化,巧克力片依然坚硬,由此推知上文内容She thought that the chocolate would (1) melt in the oven and make chocolate cookies.意思是她认为巧克力可能会在烤箱里融化,melt意思是融化,化成水的意思,故选A。
【2】.第二段When she ran out of chocolate powder (粉),she took out a chocolate bar and broke it into little pieces. She added the pieces to her cookie dough (面团) and baked (烘烤) it.详细描述了chocolate chip cookies的制作过程:取出一个巧克力棒,把它弄成小的碎片,然后把这些碎片添加到制甜酥饼干的面团,所以填(1). break it into little pieces (2). the pieces to the cookie dough。
【3】由倒数第二段Frank pulled out the frozen pop and tasted it. It was delicious. Frank started selling Epperson Icicles for 5 cents each. He later changed the name to (2) Popsicles.可知the frozen pop,Epperson Icicles和Popsicles指代的是同一种事物,即雪糕,所以填(1). frozen pop (2). Epperson Icicles。
【4】第一段中Sometimes the greatest things are invented by mistake.是全文的主题句,所以本文的主旨大意是有时,最伟大的事物是由于差错被发明的,所以填Sometimes the greatest things are invented by mistake.
【题目】听一篇短文,回答以下小题。请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表。
Philip — an excellent student |
Philip goes to the Art Club ______. |
Philip often watches Animal World for ______ hours a week. |
Philip often ______ for at least two hours on Saturdays. |
【1】A. every day B. once a week C. every other day
【2】A. two B. one and a half C. two and a half
【3】A. plays basketball B. does his homework C. watches sports programmes
【题目】The latest, the fullest!
Cooks Wanted Are you good at cooking? Can you cook healthy food for the old? Can you get on well with them? Can you work 6 days a week? Yes? Then please call 87230033 or e-mail us at Sunshine Old People’s Home @sina.com. We need your help! |
Room to Rent A room with a single bed, a desk and a chair. Near Baicao Road Subway Station and a shopping center. 900 per month (including Wi-Fi). Non-smokers only. Call Mr. Bell at 87820662. |
Lost A small grey cat missing in Xinhua Bookstore on May 31st. She is afraid of dogs and there’s a ring around her neck. If you see her, please phone 87851117. I really miss her. |
Big Sale (From June 10th -18th) The Dragon Boat Festival is coming. Do you like Zongzi? We have different kinds of Zongzi for sale. Cheap and delicious. Zongzi with roses 3; Zongzi with meat 6; Zongzi with meat and eggs 8. Come and buy in Walmart Supermarket! |
【1】Miss Clark needs to rent a room. She’d better________.
A. phone 87851117 B. call Mr. Bell at 87820662
C. come to Walmart Supermarket D. call 87230033
【2】The small grey cat got lost in ________.
A. Xinhua Bookstore B. an Old People’s Home
C. Walmart Supermarket D. Baicao Road Subway Station
【3】Which of the following sentences is CORRECT according to the text?
A. Cooks who can cook for the children are wanted.
B. The underlined word “She” refers to the cat owner.
C. People who don’t smoke are welcomed to rent the room from Mr. Bell.
D. You can buy cheap and delicious Zongzi on July 15th in Walmart Supermarket.
【4】We should pay ________ for two Zongzi with roses and one with meat and eggs.
A. 12 B. 14 C. 19 D. 20
【5】Where can we most probably see this information?
A. A guidebook B. A science magazine
C. A government report D. A piece of newspaper