题目内容

【题目】 Do you want to do well in exams? Sometimes your knowledge is not enough, you also need good strategies. Here are some for you:

Before you answer the questions, if you feel a little nervous, take a few deep breaths to help you relax.

Always read the question carefully and make sure that you understand it. Read it a few times if possible.

Find out how much each question is worth or how many points you need.

If it asks to give one answer, only write one.

If there is a difficult question, don’t worry. Go on to the next question and come back to it if you have time later.

Try not to leave questions unanswered when you finish the test. Sometimes a guess may get your points.

When you finish, go back and check your answers. You will need to check your writing or spelling mistakes.

1From the passage, we know we can   to help ourselves relax if we feel a little nervous.

A.tell ourselves not to be nervousB.ask the teacher for help

C.go out for a walkD.take a few deep breaths

2To make sure we understand the question, we had better________.

A.read it fastB.read it till we finish it

C.read it a few times if possibleD.read it slowly

3When we finish answering all the questions, we need to________.

A.hand in at onceB.check spelling mistakes

C.worry about our pointsD.check with classmates

4The underlined word “strategies” in the passage means ________.

A.策略B.思维C.认识D.智慧

5Which of the following is NOT true according to the passage?

A.Find out how many points we need or how much each question is worth.

B.Try not to leave questions unanswered when we finish the test.

C.If it asks to give one answer, we’d better write more.

D.Sometimes we should guess the answers to get points.

【答案】

1D

2C

3B

4A

5C

【解析】

本文是一篇说明文。文章讲述了在考试中除了知识的储备,还需要好的策略。并为你提供了几条建议。

1

细节判断题。根据第二段中“Before you answer the questions, if you feel a little nervous, take a few deep breaths to help you relax.”可知,在你回答问题之前,如果你感到有点紧张,做几次深呼吸来帮助你放松。故选D

2

细节判断题。A. read it fast 快读;B. read it till we finish it 读它一直到完成;C. read it a few times if possible如果可能,读几遍;D. read it slowly慢读。根据第三段中“Always read the question carefully and make sure that you understand it. Read it a few times if possible.”可知,通常要仔细阅读试题,确保弄懂试题。如果可能,读几遍。故选C

3

细节判断题。A. hand it at once马上交卷;B. check spelling mistakes 核对拼写错误;C. worry about our points担心你的成绩;D. check with classmates和同学校对答案。根据最后一段中“When you finish, go back and check your answers. You will need to check your writing or spelling mistakes.”可知,当你答完试卷时,回到前面核对答案。你需要核对你的拼写错误。故选B

4

词句猜测题。分析“Do you want to do well in exams? Sometimes your knowledge is not enough, you also need good strategies. Here are some for you:”你想考好吗?有时候你的知识还不够,可知下文是说你也需要好的策略。下文就是针对策略来说的。strategies的意思是“策略”。根据题意,故选A

5

推理判断题。根据文中“Find out how much each question is worth or how many points you need.”可知,找出每个问题值多少分或者你需要多少分。选项A正确的;根据文中“Try not to leave questions unanswered when you finish the test.”可知,考试结束后,尽量不要留下没有答案的问题。选项B是正确的;根据文中“Sometimes a guess may get your points.”可知,有时候一个猜测可能会得到你的分数。选项D是正确的;根据文中“If it asks to give one answer, only write one.”可知,如果它要求给出一个答案,只写一个。选项C是错误的。故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Dear Marjorie,

I’m having troubles at school. I find it difficult to get down to work in the evenings and I can’t concentrate(全神贯注) on anything at the moment. I spend most of my time listening to music or watching TV instead of doing my homework when I am at home. The other students in my class are much better than I am and I have problems with following the lessons as well. I can’t always take down the important things my teacher says because I write so slowly. She has told me that I’m falling behind with my studies. I’m not good at writing and I usually hand in my homework late because I put off doing it until the last minute. So I often have to invent different excuses to tell my teacher why I haven’t done the work. I’m sure I’ m not going to get through my final exams in July. I’m now so far behind that I don’t know how I’ m going to catch up with them. My teacher spent some time going through my homework with me but she found so many mistakes that I felt even more depressed(沮丧). What do you suggest I do?

Yours,

George

1George usually________ when he is at home.

A.does his homeworkB.listens to music

C.concentrates on his studyD.gets ready for the final exams

2Why can’t George take down the important things his teacher says?

A.Because he can’t write fast enough.B.Because the teacher speaks too fast.

C.Because the teacher speaks too much.D.Because he can’t hear the teacher clearly.

3What made George feel worse?

A.He fell behind his classmates.B.He didn’t pass the final exam.

C.He didn’t hand in the homework on time.D.He made a lot of mistakes in his homework.

4According to the passage, it is clear that George has problems with his________.

A.familyB.studyC.teachersD.friends

5Why does George think it’s difficult to catch up with his classmates?

A.Because his teacher doesn’t want to help him.B.Because his classmates always laugh at him.

C.Because he falls very far behind his classmates.D.Because he has too much homework to do.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网