题目内容
【题目】 I'd planned to spend my weekend in the sun, planting flowers outdoors. But that was before the pair of crows (乌鸦). Out of nowhere, they had set up their base camp in our garden.
We first discovered the crows on Friday morning. It was early, and the sound the birds made traveled through our neighborhood. I thought they'd go away soon. But, no. They were getting louder and probably made my neighbors angry nearly as much as us with the noise. I felt a little disappointed.
Then, on Sunday afternoon, I looked out of the kitchen window to see our dog Quatchi watching something on the ground. I found a small coal-black bird in the grass. Its eyes were milky, and it stayed perfectly still as my dog inched towards it. Only when Quatchi touched his nose to its head did it walk away. I grabbed the dog and locked him inside and came back with my camera.
I never thought that the young would be hanging out on the ground, growing and gaining strength as its parents guarded it from above. The second I saw this little bird I forgave (原谅) the crows.
To be honest, I've never been much of a bird person. I also have a healthy respect for birds.
They're basically living dinosaurs (恐龙).
I wish they'd chosen another garden. There are only so many sunny days in Seattle, and I still can't do any gardening out there. But I'm also thankful that I got to see this little bit of nature. It's pretty amazing.
The experience has also strengthened my wish to create a beautiful garden that attracts lots of bees, butterflies, and yes, birds. They are welcome here.
【1】The arrival of the two crows________.
A.angered the writer's neighborsB.made the writer's dog mad
C.was harmful to the writer's gardenD.broke the order of the writer's life
【2】Why did the writer lock her dog up?
A.She wanted to take some photos.B.The parent crows were to attack the dog.
C.She wanted to protect the little bird.D.The dog kept making loud noises.
【3】The writer changed her thoughts to the crows when________.
A.she planted flowers in her gardenB.she locked her dog inside
C.she saw the little bird in her gardenD.she thought of living dinosaurs
【4】The passage is mainly to________.
A.share a personal experienceB.advise readers to protect birds
C.show an unpleasant situationD.ask advice on dealing with crows
【答案】
【1】D
【2】C
【3】C
【4】A
【解析】
本文是作者讲述了自己对在后院安家的乌鸦从讨厌到怜爱的态度转变过程,也告诉我们对待小动物也要一视同仁。
【1】细节理解题,根据第一段中的 I'd planned to spend my weekend in the sun, planting flowers outdoors. But that was before the pair of crows (乌鸦). 我计划在阳光下度过周末,在户外浇花,但那是在乌鸦来之前;和第二段中的 They were getting louder and probably made my neighbors angry nearly as much as us with the noise. 它们声音越来越大,很有可能像激怒我们一样激怒我的邻居,可知,这对乌鸦的到来扰乱了作者的生活。故选D。
【2】推理判断题,根据第三段中的my dog inched towards it. 我的狗向它移动过去及 Only when Quatchi touched his nose to its head did it walk away. 可知,Quatchi用它的鼻子碰了下小鸟的头,小鸟这才走开,可知作者看到小乌鸦的处境后将狗关了起来,主要是害怕狗伤害到小乌鸦。也就是保护乌鸦。故选C。
【3】细节理解题,根据第四段中 The second I saw this little bird I forgave (原谅) the crows. 我看到这只小鸟的那一刻,我原谅了乌鸦,可知是看到小鸟时态度发生了改变。故选C。
【4】推理判断题,作者在文中讲述了一对在她家后院的乌鸦及新生的小乌鸦的故事,这些乌鸦让她对鸟的态度发生了转变。故作者主要是跟读者分享自己的经历。故选A。