题目内容

【题目】 Unlike students in China, Canadian high school students usually have lots of free time, especially during weekends, since Canadian teachers often give little homework. So how do Canadian teenagers spend their weekends? Well, volunteering makes up most of their free time.

In Canada, volunteering is a quite common thing among people of all ages, as they believe that being helpful is one of the most important qualities to have. There are many kinds of volunteer work. Chances to help are everywhere, including in schools, shopping malls, or even people's gardens.

Now, I'm volunteering for a charity (慈善机构). My job is to help the teachers at the charity's Chinese language school. I teach in a preschool class, where students are aged from 3 to 6.

When I first started, I was quite nervous as I'd never worked with little kids before.

Then, as time went on, I became more familiar with the students. One teacher asked me to help the youngest girl in the class draw a picture based on the word "grateful". As I was drawing and talking with her, I felt warm and peaceful and suddenly realized that it was not that difficult to work with children. When the class was over, I breathed out deeply, feeling really excited and even a little bit proud of what I'd done.

Volunteering gives us a chance to change someone's life, including our own. It gives us the satisfaction of helping others. Volunteering is also a great way to give back to society while developing social skills and meaningful experience for the days ahead. That's also the reason why Canaan high school students have to volunteer for at least 40 hours in order to graduate. I think helping other always good.

1Canadian students spend their weekends quite different from Chinese students.

2It's normal for Canadians to offer help in different places.

3Now, the writer is volunteering to teach the kids in a primary school.

4The writer managed to help a girl in the class, and the teacher was very satisfied.

540 hours' volunteer work is one of the requirement for high school graduation in Canada.

【答案】

1A

2A

3B

4B

5A

【解析】

本文主要讲述了一个加拿大高中生利用周末时间去中国语言学校志愿帮助孩子们学习语言的经历。

1细节理解题。根据第1大段“Unlike students in China, Canadian high school students usually have lots of free time,”不像中国的学生,加拿大的高中生经常有很多空余时间。可知,加拿大的孩子和中国孩子度过周末的时间的方式不一样是正确的。故答案填A

2细节理解题。根据第2大段“In Canada, volunteering is a quite common thing among people of all ages, Chances to help are everywhere, including in schools, shopping malls, or even people's gardens.”在加拿大,志愿服务是所有年龄段的人都很常见的事情。到处都有机会,如学校,购物商场等。可知,加拿大人在不同地方提供帮忙是正常的。故答案填A

3细节理解题。根据第3大段“I teach in a preschool class,”我在学前班教书。可知,作者现在是在学前班教书而不是在小学。故答案填B

4细节理解题。根据第5大段“When the class was over, I breathed out deeply, feeling really excited and even a little bit proud of what I'd done.”课上完了,我深呼吸,感觉很兴奋,甚至对我所做的事觉得有点骄傲。可知,是作者自己觉得满意而不是老师。故答案填B

5细节理解题。根据第6大段“That's also the reason why Canadian high school students have to volunteer for at least 40 hours in order to graduate.”这也是为什么加拿大高中的学生要做至少40个小时的志愿者才能毕业的原因。可知,是正确的。故答案填A

判断句子正误题也是属于细节理解题,根据题干意思找到文章中相应段落细读,然后判断正误。如第5题,题干的意思是在加拿大,40小时的志愿者工作是高中毕业的必备条件之一。根据关键数量词40个小时定位到文章中的第6大段,细读之后发现么加拿大高中的学生要做至少40个小时的志愿者才能毕业。可知题干意思和原文相符,因此是正确的。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Dear students,

An English talk will be held in the school hall from 4 to 6 p. m. on March 7. It will be given by Professor Li Ping from Peking University. It is about “How to learn English well”. You may take notes if you like. And you may ask questions about learning English during the break. If you are interested, please attend the talk on time.

English Club

March 3, 2018

Dear all students,

March 12 is Tree Planting Day. We have decided to go and plant trees that day. All the students in our school should take part in this activity. We are going to meet at the school gate at 7: 00 tomorrow morning. And then, we will take our school bus to West Hill. Please don’t be late or absent. Pay attention to safety during the planting. Please wear sports shoes as well.

Students’ Union

March 11, 2018

Found

A jacket was found on the playground on the afternoon of March 1. It is a new black jacket. There is a key in the pocket. The owner can come to Room 201, Building 3 to get it.

Chen Dong

Class 3, Grade 8

March 2, 2018

1When will the English talk be held?

A.On March 1.B.On March 7.C.On March 11.D.On March 12.

2Where was the jacket found?

A.On the playground.B.At the school gate.

C.In the school hall.D.In Room 201, Building 3.

3What do we know about the three notices?

A.All students have to take part in the tree-planting activity.

B.English Club organizes the tree planting activity.

C.The English talk is about “How to protect yourself”.

D.Chen Dong is a student in Class 5, Grade 8.

【题目】 I'd planned to spend my weekend in the sun, planting flowers outdoors. But that was before the pair of crows (乌鸦). Out of nowhere, they had set up their base camp in our garden.

We first discovered the crows on Friday morning. It was early, and the sound the birds made traveled through our neighborhood. I thought they'd go away soon. But, no. They were getting louder and probably made my neighbors angry nearly as much as us with the noise. I felt a little disappointed.

Then, on Sunday afternoon, I looked out of the kitchen window to see our dog Quatchi watching something on the ground. I found a small coal-black bird in the grass. Its eyes were milky, and it stayed perfectly still as my dog inched towards it. Only when Quatchi touched his nose to its head did it walk away. I grabbed the dog and locked him inside and came back with my camera.

I never thought that the young would be hanging out on the ground, growing and gaining strength as its parents guarded it from above. The second I saw this little bird I forgave (原谅) the crows.

To be honest, I've never been much of a bird person. I also have a healthy respect for birds.

They're basically living dinosaurs (恐龙).

I wish they'd chosen another garden. There are only so many sunny days in Seattle, and I still can't do any gardening out there. But I'm also thankful that I got to see this little bit of nature. It's pretty amazing.

The experience has also strengthened my wish to create a beautiful garden that attracts lots of bees, butterflies, and yes, birds. They are welcome here.

1The arrival of the two crows________.

A.angered the writer's neighborsB.made the writer's dog mad

C.was harmful to the writer's gardenD.broke the order of the writer's life

2Why did the writer lock her dog up?

A.She wanted to take some photos.B.The parent crows were to attack the dog.

C.She wanted to protect the little bird.D.The dog kept making loud noises.

3The writer changed her thoughts to the crows when________.

A.she planted flowers in her gardenB.she locked her dog inside

C.she saw the little bird in her gardenD.she thought of living dinosaurs

4The passage is mainly to________.

A.share a personal experienceB.advise readers to protect birds

C.show an unpleasant situationD.ask advice on dealing with crows

【题目】 When I was twelve years old, my family lived next to a forest. Every evening, mockingbirds( 知更鸟 ) would come and rest in the trees and sing. I enjoyed________________ singing so much that I decided to catch a young bird. In this way, I______________hear it sing for me every day.

I finally managed________________one and put it in a cage. At first, the bird was very frightened, so it fluttered( 扑腾) in _______________new home all the time. Several days________________, it was used to living in this new home.

The next day, the little bird’s mother flew to the cage with some food in her mouth. The baby bird looked very happy and ate everything________________the mother brought to it. I was so happy to see this, for the mother knew how to take care of her baby_______________than me.

But________________the next morning, I found it died. I was terribly surprised and cried at once. I didn’t know what happened.

Arthur Wayne, my father’s friend, was a famous ornithologist(鸟类学家). She visited my father at that time._________she knew the whole thing, she explained to me,”If a mother mockingbird finds her baby is kept in a cage, she will bring it poisonous berries (毒梅). She thinks it’s better for her baby to die than to lose freedom.”

Since then I________________any living animal in a cage. All living things have a right to live free.

1A.aB.anC.theD./

2A.couldB.needC.mustD.should

3A.getB.gettingC.to getD.gets

4A.it’sB.itsC.itD.its’

5A.lateB.latestC.latelyD.later

6A.thatB.whichC.whoD.whom

7A.goodB.wellC.betterD.best

8A.inB.forC.atD.on

9A.IfB.WhenC.BecauseD.Although

10A.haven’t caughtB.won’t catchC.don’t catchD.didn’t catch

【题目】 I know my brother better than anyone else in the world. Since the moment of his birth, I’ve been part of his life. I had spent seven happy years in the world with the _______ of those around me. But when Rohan was born, life changed. Suddenly I had to _______ my toys and there were no more bedtime stories or my own choice of food.

Finally, I felt my anger at my brother. The poor baby had no idea what made me so _______. Maybe he found me strangeI was the only person in his house who did not like him. Whatever the reason was, he loved following me around. However, I seldom talked to him and _______asked him to leave me alone.

Then all that changed. I hardly remember anything of that day six years ago, _______ I remember that I was feeling very angry. Somehow (不知为什么) my _______ led me to my brother’s bed. My hand, completely free from my mind, reached through the bars (护栏) . At once, he reached his small hand and softly touched _______. And that was all I needed. Through all the unhappiness of the day, the moment changed everything. How could I hate someone who made me feel so important? For the _______ time, I saw my brother, not through the eyes of a child who was no longer favoured (受到宠爱的) ,but through the eyes of a sister.

To this day, I can’t _______ life without my brother. It is unbelievable how much I have ________ about life from a seven-year-old boy. Above all, Rohan has taught me that one should not care only for himself.

1A.articleB.attentionC.adviceD.activity

2A.choseB.hideC.shareD.collect

3A.lonelyB.busyC.happyD.unhappy

4A.alwaysB.alreadyC.almostD.hardly

5A.forB.butC.orD.so

6A.feetsB.footsC.footD.feet

7A.meB.themC.himD.her

8A.lastB.secondC.firstD.next

9A.seeB.countC.suggestD.imagine

10A.caredB.learnedC.talkedD.heard

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网