题目内容
【题目】Hello, 2018! Happy New Year!
Looking back at the past year, what were your highlights? Maybe you made good marks in your exams. Maybe you won a big prize in your school or company. Maybe you went abroad for further study. Maybe you became a parent.
Whatever it was that you achieved, don't you find yourself wanting more? That's the reason we keep making New Year's resolutions(决心)一even though, a lot of the time, we can not make all of them come true!
As we wish you all a very happy new year, we also wish you luck with your New Year's resolutions for 2018. Here are five tips to help you keep them. Hope they help! ◆Focus on one task at a time to increase your chances of success. ◆Don't make your resolutions too unrealistic or unavailable.
◆Create a step﹣by﹣step plan, outlining how you're going to achieve your goals.
◆Set daily reminders(提醒)for yourself on your phone or notebook to encourage you.
◆Focus on small changes in behavior and habt, not the end goal itself.
In last week's Chitchat(闲聊),we asked you to tell us about your New Year's resolutions. Let's take a look at some of the highlights on the website..…
【1】Where is this passage most likely to be chosen from?
A. A magazine.
B. The Internet.
C. A film.
D. A game show.
【2】What does the word "highlights" in Paragraph 2mean?
A. 最精彩的部分
B. 最难忘的部分
C. 最难受的部分
D. 最惊讶的部分
【3】Which of the following is NOT RIGHT according to the passage?
A. It is impossible for you to make all your resolutions come true in a year.
B. You'd better make a step﹣by﹣step plan in order to meet your goals.
C. You should do some tasks at a time to get success.
D. Setting daily reminders can keep you working hard and not giving up.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】C
【解析】
文章大意:主要是在新的一年,告诉我们如何设定自己的目标并实现它们。
【1】考查出处题,根据文中的最后一段In last week's Chitchat ,we asked you to tell us about your New Year's resolutions. Let's take a look at some of the highlights on the website..…在上周的闲聊中,我们请你告诉我们你的新的一年的决心,让我们来看看在网站上的一些亮点…可知出自网络,故答案选B。
【2】考查词汇题,根据文中的后面Maybe you made good marks in your exams. Maybe you won a big prize in your school or company. Maybe you went abroad for further study. Maybe you became a parent也许你在考试中取得了好成绩,也许你在学校或公司赢得了大奖,也许你出国学习了,也许你成为了家长;结合选项可知 highlights是最精彩的部分,故答案选A。
【3】考查细节理解题,根据文中的第4段 ◆Focus on one task at a time to increase your chances of success.在同一时间专注于一个任务增加你成功的机会,可知不是同一时间专注多个任务,所以C选项错误,故答案选C。