题目内容

【题目】Are you tired of studying all day long? Do you want to do something different? Teens are full of energy, and some are really creative. The following is from an American teen’s Weblog.

I own chickens. At home, my family has seven chickens. I gave them all names, and they are my good friends. You may think that taking care of chickens is easy, but sometimes chickens have minds of their own. If you are considering getting chickens, there are a few things you need to know.

The pecking order

Chickens have something we call the pecking order. It is the ranking of all the chickens. The order goes from the toughest, biggest chicken, to the smallest, weakest chicken. The chickens figure out this order on their own. Putting chickens together is not easy. You have to make sure they all eat the same food. Otherwise, you have to keep them apart.

Caring for baby chicks

You must have patience for this. You need to feed them very good food to them, so they stay healthy and become immune to diseases. You also need a place for them to stay in your house and a special feeder and water holder. You can get day-old chicks, or you can get chicks that are 6 months and older. Also, you should clean the pen regularly, so neighbors don’t complain.

Anybody can have chickens

You just have to know what you are doing and always be prepared. Chickens can bring families together. They are fun and humorous, beautiful and loving. They are also smart. It’s amazing how quickly they learn things on their own. So why not consider getting some of your own feathered friends?

1What is pecking order ?

A. It’s the ranking of all the chickens.

B. It goes from the smallest chicken to the biggest.

C. The chicken owners make the order.

D. The order makes all the chickens be the same.

2What does the underlined word “immune” mean?

A. 健康的 B. 免疫的 C. 有倾向的 D. 脆弱的

3What’s NOT needed to care for baby chicks?

A. Clean the pen regularly.

B. Find a safe place for them to stay.

C. Get a special feeder and water holder.

D. Give them names.

4What does the last paragraph talk about?

A. How to choose good chickens.

B. How to get along with chickens.

C. It takes hard work to raise chickens.

D. Chickens can bring people joy.

5Why does the writer keep chickens?

A. Because taking care of chickens is easy.

B. Because the neighbors don’t complain about it.

C. Because chickens have a friend’s quality..

D. Because chickens have minds of their own..

【答案】

1A

2B

3D

4D

5C

【解析】

文章大意:本文介绍了美国一位青少年的博文,这位少年自己养有小鸡,并且给他们都起了名字,它们是这位少年的好朋友。作者从啄食顺序照顾小鸡任何人都可以养小鸡三个方面分别介绍了如何照顾好小鸡。

1细节理解题。根据It is the ranking of all the chickens.可知,啄序指的是所有鸡的排名,故答案选A。

2词义猜测题。根据句意You need to feed them very good food to them, so they stay healthy and become immune to diseases.你需要给它们喂很好的食物,让它们保持健康,并具有____疾病的能力,可知应该是对疾病有免疫的能力,故答案选B。

3理解判断题。根据You also need a place for them to stay in your house and a special feeder and water holder. 以及Also, you should clean the pen regularly,可知,只有D选项“给小鸡起得名字”是不需要去照顾的,故答案选D。

4段意归纳题。根据一段的内容Chickens can bring families together. They are fun and humorous, beautiful and loving. They are also smart. It’s amazing how quickly they learn things on their own.可知,D选项符合题意,故答案选D。

5推理推断题。根据At home, my family has seven chickens. I gave them all names, and they are my good friends.以及So why not consider getting some of your own feathered friends?可知,作者养鸡是因为觉得鸡有朋友的品质,故答案选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Hello, 2018! Happy New Year!

Looking back at the past year, what were your highlights? Maybe you made good marks in your exams. Maybe you won a big prize in your school or company. Maybe you went abroad for further study. Maybe you became a parent.

Whatever it was that you achieved, don't you find yourself wanting more? That's the reason we keep making New Year's resolutions(决心)一even though, a lot of the time, we can not make all of them come true!

As we wish you all a very happy new year, we also wish you luck with your New Year's resolutions for 2018. Here are five tips to help you keep them. Hope they help! Focus on one task at a time to increase your chances of success. Don't make your resolutions too unrealistic or unavailable.

Create a step﹣by﹣step plan, outlining how you're going to achieve your goals.

Set daily reminders(提醒)for yourself on your phone or notebook to encourage you.

Focus on small changes in behavior and habt, not the end goal itself.

In last week's Chitchat(闲聊),we asked you to tell us about your New Year's resolutions. Let's take a look at some of the highlights on the website..…

1Where is this passage most likely to be chosen from?

A. A magazine.

B. The Internet.

C. A film.

D. A game show.

2What does the word "highlights" in Paragraph 2mean?

A. 最精彩的部分

B. 最难忘的部分

C. 最难受的部分

D. 最惊讶的部分

3Which of the following is NOT RIGHT according to the passage?

A. It is impossible for you to make all your resolutions come true in a year.

B. You'd better make a step﹣by﹣step plan in order to meet your goals.

C. You should do some tasks at a time to get success.

D. Setting daily reminders can keep you working hard and not giving up.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网