题目内容

【题目】根据对话内容,从方框中选出适当的选项补全对话。(有两项多余)

M:Jane, how do you like the soup with Fanqie and eggs cooked by me?

W:It’s nice.1

M:It’s another way of calling tomatoes. Fan as well as Hu means something from a foreign country.

W:2

M:Yes. It came to China in the 13th century.3

W:When were tomatoes brought to China?

M:In the 17th century.4

W:What were they grown for then?

M:They were grown as a kind of bonsai(盆栽). Chinese people used to think them poisonous(有毒的). 5 And when they began eating them at table, they fell in love with the nice taste.

A. I don’t like eating potatoes.

B. So Huluobo comes from a foreign country, right?

C. But what do you mean by Fanqie?

D. People in Europe didn’t dare to eat tomatoes at first, either.

E. When did people begin to eat them?

F. But Chinese people didn’t eat tomatoes then.

G. But now we usually call them carrots.

A. I don’t like eating potatoes.

B. So Huluobo comes from a foreign country, right?

C. But what do you mean by Fanqie?

D. People in Europe didn’t dare to eat tomatoes at first, either.

E. When did people begin to eat them?

F. But Chinese people didn’t eat tomatoes then.

G. But now we usually call them carrots.

【答案】

1C

2B

3G

4F

5D

【解析】

文章大意:本文是简和另一个人的对话。由简问另一个人“番茄”是什么意思,而引出了对于外来词的讨论。并深入讨论了一些关于“西红柿”问题。

1根据下文It's another way of calling tomatoes. 它是西红柿的另外一种叫法。可知此处问的是:番茄是什么意思故答案选C。

2联系上文The word fan as well as hu means something from a foreign country.意味着来自外国。以及下文Yes.It came to China in the 13th century.是的,它13世纪来到了中国。

可知此横线处是关于胡萝卜的疑问:那么胡萝卜也是来自外国的,对吗?故答案选B。

3根据上下文语境可知,此处紧接着上一句仍然是关于胡萝卜的,意为:但是现在我们通常称它们为carrot。故答案选G。

4根据下文Chinese people used to think them poisonous.中国人过去认为它们有毒,推知他们都不敢吃;可知这里是说:但那时中国人不吃西红柿。故答案选F。

5联系上文可知:中国人在17世纪不吃西红柿,它们被作为一种盆栽种植,因为人们认为它们是有毒的;结合下文And when they began eating them at table, they fell in love with the nice taste.当它们开始在餐桌上吃的时候,他们爱上了它的美味;可知此处是说:欧洲人起初也不敢吃西红柿。故答案选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Hello, 2018! Happy New Year!

Looking back at the past year, what were your highlights? Maybe you made good marks in your exams. Maybe you won a big prize in your school or company. Maybe you went abroad for further study. Maybe you became a parent.

Whatever it was that you achieved, don't you find yourself wanting more? That's the reason we keep making New Year's resolutions(决心)一even though, a lot of the time, we can not make all of them come true!

As we wish you all a very happy new year, we also wish you luck with your New Year's resolutions for 2018. Here are five tips to help you keep them. Hope they help! Focus on one task at a time to increase your chances of success. Don't make your resolutions too unrealistic or unavailable.

Create a step﹣by﹣step plan, outlining how you're going to achieve your goals.

Set daily reminders(提醒)for yourself on your phone or notebook to encourage you.

Focus on small changes in behavior and habt, not the end goal itself.

In last week's Chitchat(闲聊),we asked you to tell us about your New Year's resolutions. Let's take a look at some of the highlights on the website..…

1Where is this passage most likely to be chosen from?

A. A magazine.

B. The Internet.

C. A film.

D. A game show.

2What does the word "highlights" in Paragraph 2mean?

A. 最精彩的部分

B. 最难忘的部分

C. 最难受的部分

D. 最惊讶的部分

3Which of the following is NOT RIGHT according to the passage?

A. It is impossible for you to make all your resolutions come true in a year.

B. You'd better make a step﹣by﹣step plan in order to meet your goals.

C. You should do some tasks at a time to get success.

D. Setting daily reminders can keep you working hard and not giving up.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网