题目内容
【题目】 During the 2016 Rio Olympics, people were surprised to see the round, purple marks on the body of the famous American swimmer Michael Phelps. What happened to him? In fact, he just visited a doctor of traditional Chinese medicine (TCM)and had “cupping”(拔火罐).
Massage(按摩)and acupuncture(针灸)are two other important kinds of TCM. Chinese massage can make you relaxed and fresh. In acupuncture doctors put long needles(针)into the patients’ heads, faces, arms...It takes away pain, though the loo is funny.
TCM is an important part of Chinese culture. The earliest medical classic in China, Huangdi’t Classic on Medicine, came out more than 2,000 years ago. The book is about the relationship between man and nature. In Chinese culture, yin and yang are the two parts of nature. Nature keeps balanced (平衡) if yin and yang work well together. The human body needs such a balance, too. TCM helps to do that. Quite specially, for some health problems, a doctor of TCM will not give you medicine. Instead, he may give you just a food plan and right ways to eat.
For example, it is common to eat on the way to school, at our desk, or in front of the TV. But TCM thinks it’s wrong Here are the correct ways :Sit down to cat, While eating, turn off the TV and get away from the work desk ;Eat seasonal foods,Do not miss any of the three meals. Also, get your body moving often, just as the saying goes,“Running water1s never stale.”
Nowadays, traditional Chinese medicine is becoming more and more popular around the world .A government report says that people in 183 counties and areas are now using TCM.
【1】In the first paragraph, the writer mentioned Michael Phelps________.
A.to introduce a doctor of TCMB.to give an example of using“cupping”
C.to introduce the Rio OlympicsD.to give an example of a good swimmer
【2】About Huangdi’s Classic on Medicine, which of the following is Wrong?
A.It is the earliest medical classic in China.B.It came out over 2,000 years ago.
C.It is mainly about how to take medicine.D.It is an important book on TCM
【3】How many correct ways does TCM tell us?
A.3B.4C.5D.6
【4】The underlined sentence in Paragraph 4 means“________” in Chinese.
A.水到渠成B.流水不腐C.柔情似水D.绿水长流
【5】What’s the passage mainly talk about?
A.CuppingB.MassageC.AcupunctureD.TCM
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】B
【5】B
【解析】
本文是说明文,文章主要介绍了传统中医(TCM)的相关信息。
【1】推理判断题。根据第一段中的句子“In fact, he just visited a doctor of traditional Chinese medicine (TCM)and had “cupping”(拔火罐). ”可知,事实上,他只是看了一位传统中医医生,然后做了以个“拔火罐”。只是由Michael Phelps引出中医治疗之一的“拔火罐”。故选B。
【2】细节理解题。文中“The book is about the relationship between man and nature.”可知,选项C是不正确的,故选C。
【3】细节理解题。根据“Sit down to eat, While eating, turn off the TV and get away from the work desk ;Eat seasonal foods;Do not miss any of the three meals. Also, get your body moving often”可知共三种。故选A。
【4】词句猜测题。根据“get your body moving often”可知要经常走动,而表示经常运动的东西不易受侵蚀或经常运动可以强身的成语,只有流水不腐。故选B。
【5】主旨归纳题。文章主要介绍了传统中医(TCM)的相关信息。故选B。
【题目】根据语境从方框中选择恰当的短语填空。有的需要变换形式,每个短语限用一次。
be bad for, all over, all the time, more than, over there |
(1)Tom has collectedtwo hundred stamps so far.
(2)The old man lives in the countryside
(3)You can see the flowers in the city, in the town
(4)Don't smoke. You know ityour health.
(5)The boy that is dancingis my cousin.
【题目】根据对话内容从方框中选择能填入空白处的最佳选项补全对话。其中有两项多余。
A: Lily, have a look at these photos. I took them in my home town last week.
B: Wow!
A: Yes. My home town looks more beautiful than before.
B: I remember a lake used to be at the foot of" the hill. Isn't it there?
A:
B: Why? What happened?
A: Well, my home town used to be a small village. More and more people move to live here.
B:
A: They used to work in the field, but now they work in the factory.
B:
A: Yes, you're right.
A. Yes, it is. |
【题目】造纸术是中国的四大发明之一,它在三世纪传入西方国家,现在被广泛应用于我们生活中的各个领域。纸的发明为人类交流开创了一个新的途径。请你帮忙完成这张介绍卡片。每空一词。
The Invention of Paper |
Paper-making is one of the Four Great Inventions in China, Cai Lun of the East Han Dynasty succeeded in producing paper about 2,000 years【1】.It was introduced to the West in the 【2】century. Paper is one of the most wonderful products invented【3】man. The invention of paper meant that more people could be educated because more books could be printed. Paper provided a new way to 【4】with people. Now, paper is【5】 used in our lives. |