题目内容

【题目】

A. beat B. quietly C. running D. ordinary E. actively

F. a little G. soldier

The world will never be the same once you have seen it through the eyes of Forrest Gump. Forrest Gump was born in a small town in Alabama in the USA shortly after World War . He is 1 “slow” and only has an IQ of 75. His mother and his friend Jenny always encourage him to live as an 2 person.

Forrest has a special talent for 3. His wonderful life began when he ran onto a football field to 4 his class bullies(恃强凌弱). He was enrolled(被招入学)by a university and became a football star.

After his graduation, he became a 5 in the American army in Vietnam. After the war, Forrest was treated as a hero. Later, Forrest met many famous people. We saw him shaking hands with President John F. Kennedy. He accidentally became a millionaire but chose to live 6 as a gardener.

【答案】

1F

2D

3C

4A

5G

6B

【解析】

你看过《阿甘正传》吗?这部电影讲述的是阿甘传奇的一生。阿甘天生迟钝,智商只有75,但是他擅长跑步,被一所大学录取,成为了橄榄球明星;他参加了战争,成为了英雄;后来他遇到了很多名人,还意外成为了百万富翁,但却选择做平常的生活。

1句意:他有点迟钝,智商只有75

根据句子结构可知,该空修饰空后的 “slow”,应用副词或短语,结合句意可知,这里表示有点儿迟钝a little的意思合适。故选F

2句意:他的母亲和朋友珍妮总是鼓励他过普通人的生活。

根据句子结构可知,该空应用形容词,修饰后面的名词life,结合上文文意 “He is ___1___ “slow” and only has an IQ of 75.”可知,阿甘有点迟钝,所以母亲和朋友希望他过普通的生活,这里应选择ordinary普通的,形容词。故选D

3句意:阿甘在跑步上有特殊天赋。

空前for是介词,这个空应填名词或者动名词形式。结合下句话 “His wonderful life began when he ran onto a football field to ___4___ his class bullies(恃强凌弱).”“他跑到了橄榄球场上,所以他在跑步上有天赋。故选C

4句意:他的精彩人生始于他跑到一个橄榄球场上去打班上的恶霸。

根据句子结构可知,空前to为动词不定式的符号,这里作目的状语,故这个空选择一个动词。由空后his class bullies可知,这里应表示,故选A

5句意:毕业后,他成为了驻越南美军的一名士兵。

空前a是不定冠词,修饰名词;结合句中 “in the American army…”可知,在美国的军队中成为一个士兵,应用soldier。故选G

6句意:他意外地成为了百万富翁,但却选择了做一名安静的园丁。

根据句子结构可知,该空修饰前面的动词live,应选择一个副词。结合句意可知,虽然阿甘成为了百万富翁,但是他选择过平静的生活,quietly符合语境。故选B

这篇短文给我们讲述了阿甘的故事。题型是选择适当的单词填空,题目中给出了七个单词,短文中有六个空,有一个单词是多余的。做题时,应先浏览所给的单词,弄清楚它们的意思、词性,做到心中有数;然后通读一遍短文,理解大意;接下来再细读空格所在的句子,依据空格处在句中的作用以及句子的意思选择适当词性的单词。例如第1小题,根据句子结构可知,该空修饰空后的 “slow”,应用副词或短语,结合句意可知,这里表示有点儿迟钝a little的意思合适。故选F。再如第5小题,空前a是不定冠词,修饰名词;结合句中 “in the American army…”可知,在美国的军队中成为一个士兵,应用soldier。故选G

练习册系列答案
相关题目

【题目】B.完成表格,阅读下面短文,根据其内容,完成表格中所缺的信息。
Oct. 16 is World Food Day. The UN started the day in 1979. It's used to remind people not to waste food and fight hunger.
A big number of people in the world still don't have enough food to eat. Food shortage(匮乏) is a big problem worldwide. Right now, there are more than 1000 million hungry people in the world according to the UN. Many children go to sleep hungry, and 15 million of them die of hunger each year.
There are several reasons why there are food shortages. First,there have been more droughts(干旱) and floods recently. Also,a growing population makes feeding everyone more difficult.
Another big reason is food waste. Most people don't realize how much food they throw away every day. Sometimes we cook too much, or we don't use it goes bad. The average(平均的) person throws away 50kg of food every year. According to the UN, more than third of all food produced worldwide goes to waste each year.
That is over 1,300,000 million kilograms of food being wasted. The amount of food wasted in Europe can feed 200 million people, and the food wasted in Latin America can feed 300 million a year.
So think twice next time you want to throw away food.By cutting down on food waste, we could help put food on the empty plates of some hungry children. Only order as much food as you can eat at a restaurant. If you can't eat all you order, take the rest home. Don't be too picky about food so that you don't leave any on your plate. Some food may not taste great, but your body needs it. Keep an eye on what food you have at home. Don't buy too much. Don't cook too much.
When you throw away food, you are not just wasting the food itself. Resources(资源) are also wasted while growing, transporting and cooking the food. These things all take energy, time and water.
title: on World Food Day

the UN's to start this day

to remind people not to waste food and fight hunger

facts of food shortage

◆Over 1,000 million people are hungry each year.
◆15 million children die of hunger each year.

reasons for food shortage

◆more droughts and floods now

◆a growing population

◆Food waste
worldwide

of it each year

※ The average person throws away 50kg of food.
※ Over 1,300,000,000,000kg of food is wasted.
※ The food wasted in Europe can feed 200,000,000 people,and the food wasted in Latin America can feed 300,000,000 people.

Ways to stop food waste

u Only order as such as you can eat at a restaurant.
u Take the rest of food home if you can't eat all you've ordered.
u Don't be too picky about food.
u Be sure not to more food at home than you need.

included

u energy

u time

u water

【题目】 During the 2016 Rio Olympics, people were surprised to see the round, purple marks on the body of the famous American swimmer Michael Phelps. What happened to him? In fact, he just visited a doctor of traditional Chinese medicine TCMand had “cupping”(拔火罐).

Massage(按摩)and acupuncture(针灸)are two other important kinds of TCM. Chinese massage can make you relaxed and fresh. In acupuncture doctors put long needles(针)into the patients’ heads, faces, arms...It takes away pain, though the loo is funny.

TCM is an important part of Chinese culture. The earliest medical classic in China, Huangdi’t Classic on Medicine, came out more than 2,000 years ago. The book is about the relationship between man and nature. In Chinese culture, yin and yang are the two parts of nature. Nature keeps balanced (平衡) if yin and yang work well together. The human body needs such a balance, too. TCM helps to do that. Quite specially, for some health problems, a doctor of TCM will not give you medicine. Instead, he may give you just a food plan and right ways to eat.

For example, it is common to eat on the way to school, at our desk, or in front of the TV. But TCM thinks it’s wrong Here are the correct ways Sit down to cat, While eating, turn off the TV and get away from the work desk ;Eat seasonal foods,Do not miss any of the three meals. Also, get your body moving often, just as the saying goes,“Running water1s never stale.”

Nowadays, traditional Chinese medicine is becoming more and more popular around the world .A government report says that people in 183 counties and areas are now using TCM.

1In the first paragraph, the writer mentioned Michael Phelps________.

A.to introduce a doctor of TCMB.to give an example of using“cupping”

C.to introduce the Rio OlympicsD.to give an example of a good swimmer

2About Huangdi’s Classic on Medicine, which of the following is Wrong?

A.It is the earliest medical classic in China.B.It came out over 2,000 years ago.

C.It is mainly about how to take medicine.D.It is an important book on TCM

3How many correct ways does TCM tell us?

A.3B.4C.5D.6

4The underlined sentence in Paragraph 4 means“________” in Chinese.

A.水到渠成B.流水不腐C.柔情似水D.绿水长流

5What’s the passage mainly talk about?

A.CuppingB.MassageC.AcupunctureD.TCM

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。
On June 26th, 2000, two scientists, called Francis Collins and Craig Venter, told the world that they could now read the whole “map” of the human body: DNA. DNA is something that all humans have, and it tells the body what to do. DNA is the reason that we look like our mother and father, because we get some of their DNA to make our own. Now we can read some of this “map”, and so we can find out more about how our bodies work.
People have been trying to understand the human body for a long time. In 1860, Gregory Mendel discovered that there is a special reason why we look the same as other people in our family. It is because of small things called “genes” that we have in our body. In 1953, James Watson and Francis Crick made another discovery and found out that those small parts are really messages written in the DNA with a special language.
In 1961, Marshall Nirenberg and Johann Matthaei found the first “word” that they could understand in that language, showing how DNA tells the cell to build its parts. This meant that one day we would be able to read all the messages that a human body gets from its parents' bodies. Scientists have now found all the words in DNA map, but we still do not understand what they all do. By understanding what just one “word” means, we can help save people from several diseases. So the more we understand, the more doctors will be able to do.
Most people hope that this will help to make better medicine and help people who are very ill. Other people worry about that when we learn more words and find out lots of other information, we still use it in the wrong way, just to make people more attractive, or stop sick people getting jobs.
(1)Could Francis and Craig read the “map” of DNA in 2000?
(2)Why do we look like our parents?
(3)When was the first “word” of DNA discovered?
(4)What can the doctors do if we understand some messages in DNA?
(5)What does the writer tell us in the last paragraph?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网