题目内容
【题目】Do you like reading books? I think reading books is helpful to us. Everyone can learn a lot by reading books. But not all the people like the same books.
My family all like reading books, but each of us has his or her favorite books. I have two sisters. One of them likes fairy tales(童话).And she likes the writer Fan Yi and her favorite book is Swordbird. The other sister likes the book called House on Haunted Hill. My little brother likes cartoon(卡通)books. He thinks they are funny. My mom likes the book called A Child called It. My dad likes history books. What is my favorite book? It’s Harry Potter.
根据短文内容选择正确答案。
【1】What does the writer think of reading books?
A. Helpful B. Easy C. Interesting D. Boring
【2】What are the writer’s sisters’ favorite books?
A. Swordbird and Harry potter. B. A Child Called It and Swordbird.
C. House on Haunted Hill and Harry Potter. D. Swordbird and House on Haunted Hill
【3】The writer’s brother think the cartoon books are ________
A. funny B. beautiful C. difficult D. new
【4】What kind of books does the writer's dad like?
A. Cartoon books. B. Joke books.
C. History books. D. Science books.
【5】What’s the best title for the passage?
A. What Are Good Books B. The Most Popular Writers
C. The Most Popular Books D. Different People Like Different Books
【答案】
【1】A
【2】D
【3】A
【4】C
【5】D
【解析】短文大意:读书对我们大家非常有益,不同的人喜欢不同的书籍。作者介绍了自己一家人都有各自所钟爱的书籍。
【1】细节理解题。根据短文中的句子“I think reading books is helpful to us.”可知,作者认为读书非常有用,故答案为A。
【2】细节理解题。根据短文中的句子“I have two sisters. One of them likes fairy tales(童话).And she likes the writer Fan Yi and her favorite book is Swordbird. The other sister likes the book called House on Haunted Hill.”可知,作者两个妹妹最喜欢的书是《剑鸟》和《猛鬼屋》。故答案为D。
【3】细节理解题。根据短文中的句子“My little brother likes cartoon(卡通)books. He thinks they are funny.”可知,作者的弟弟认为卡通书很有趣,故答案为A。
【4】细节理解题。根据短文中的句子“My dad likes history books.”可知,作者的爸爸最喜欢的书是历史书,故答案为C。
【5】标题归纳题。短文介绍了但并不是所有的人都喜欢相同的书籍。作者一家人每个人都有自己所喜欢的书籍,故答案为D。