题目内容

【题目】Everyone needs friends in life. Friendship Day is a day for us to say thank you to our friends. It started in the USA and soon it became popular around the world. In 1998 the United Nations (联合国) named Winnie the Pooh as the world's Ambassador (大使) of Friendship. In 2011, it declared (宣布) July 30 as International Friendship Day. However, many countries celebrate it on the first Sunday of August and some other days.

On Friendship Day people spend time with their friends and give gifts to each other. They may buy cards, write special songs or make friendship cakes. When I was 10, I got a special gift for the day. It was a book about China. My love of Chinese culture started with it.

Friends are very important to us. We start making friends almost from the time we can walk. Most people have special childhood (童年) friends, and some of them become their life-long friends. As for me, friends are often like family. In fact, I spent more time with my friends than with my family when I was a student. I also told my friends more secrets (秘密).

With the use of the Internet, people can also send (发送) messages and e-mails to friends who live far from them. And many people make new friends online. The Internet is also helpful to find long-lost friends. That is to say, we can find our old friends through the Internet and start the friendship again.

1When did Winnie the Pooh become the world's Ambassador of Friendship?

A. In 1998. B. In 2008. C. In 2011. D. In 2017.

2The underlined word “celebrate” in Paragraph 1 means “_______” in Chinese.

A. 否决 B. 庆祝 C. 观察 D. 审定

3What does the underlined word “it” in Paragraph 2 refer to?

A. A special song. B. A friendship cake.

C. A book about China. D. A card from China.

4When the writer was a student, he ______.

A. made some friends online B. stayed with his friends a lot

C. wrote a book about friendship D. kept some secrets for his friends

5What does the last paragraph mainly talk about?

A. Places to meet Internet friends. B. How to make an Internet friend.

C. Problems with Internet friendship. D. What the Internet can do for friendship.

【答案】

1A

2B

3C

4B

5D

【解析】

文章介绍了友谊节的一些事情,也介绍了友谊的重要性。

1细节理解题。根据In 1998 the United Nations (联合国) named Winnie the Pooh as the world's Ambassador (大使) of Friendship.可知是1998年成为联合国友谊大使;故选A

2词义猜测题。根据many countries celebrate it on the first Sunday of August and some other days. 和上下文,可猜测许多国家庆祝它;故选B

3细节理解题。根据It was a book about China. My love of Chinese culture started with it.可知它是一本关于中国的书,从它开始我爱上中国文化,可知是关于中国的书;故选C

4细节理解题。根据I spent more time with my friends than with my family when I was a student.可知和朋友在一起很多时间;故选B

5主旨大意题。根据With the use of the Internet, people can also send (发送) messages and e-mails to friends who live far from them. And many people make new friends online. The Internet is also helpful to find long-lost friends. That is to say, we can find our old friends through the Internet and start the friendship again.可知是因特网能为友谊做什么;故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Hip-pop Dancing

Hip-pop dancing is popular with many young people today. They like it because they can invent their own moves. They use this dance to show their love for life. It also shows that they feel good about life, that they just want to be themselves and enjoy life, and that they are not afraid of problems.

Hip-hop dancing has a history of more than 30 years. It first began in the 1980s in the US. In early times, it was seen in New York and Los Angeles. At that time, many young black people often danced to music in the streets. They used their legs, arms, heads and even shoulders to dance. Many young people still use most of these moves today.

Hip-pop dancing became popular all over the world because of the 1983 movie Flash Dance. Some people performed Hip-hop dancing in the movie. People enjoyed their performances. They began to dance like them. Then it became popular. There are two kinds of Hip-pop dancing: the new school and the old school. More and more young people are learning Hip-pop dancing. People believe that it is a good way to exercise their bodies, and that it is good for their health.

阅读短文,选出最佳答案。( 5分 )

【1】Young people like Hip-pop dancing because ___________.

A. it has a history of more than 30 years

B. it first began in the US

C. they can invent their own moves

D. many young black people often dance it

【2】At first Hip-pop dancing was seen __________.

A. in the movies B. in the streets

C. in the old schools D. in the new schools

【3】The young black people used their _________ to dance at that time.

A. legs B. heads C. arms and shoulders D. A, B and C

【4】Hip-pop dancing became popular all over the world_____________.

A. in the 1980s B. in 1983 C. 20 years ago D. in early times

【5】Which of the following is TRUE about Hip-pop dancing?

A. It’s not a good way to exercise.

B. It shows that young people feel bad about life.

C. Young people use this dance to show their love for life.

D. It shows that young people are afraid of problems.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网