题目内容
【题目】Imagine one day, 【1】. You have to buy water from shops. And still there isn’t enough for everyone. Your mother has to save the family’s shower water to do other things. Would you be able to stand that kind of life?
Probably not. 【2】 Experts said Yemen is going to be the first country in the world to run out of water. According to a report, the capital, Sanaa, will run out of drinking water as early as 2025.
【3】 the government often cuts the water supply. Hannan, an 18-year-old from Lahej, told the Times: “In a good week we’ll have a water supply all week. But then the following week there will be water only for a day or two.”
Hannan said only rich people have enough water to use. They can buy water from the shops or from the water truck. 【4】. They travel around the city every day to sell water – at very high prices.
“A lot of people can’t afford it,” she said.
The average person in Yemen uses 100 to 200 cubic meters of water per year. That is far below the international water poverty line of 1,000 cubic meters.
【5】 But it will cost a lot and it may not happen soon enough to help the people of Yemen.
根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺、内容完整,并将其标号填入下面题号后的横线上。
A. Because of the shortage.
B.the water taps in your house stop running.
C.But that’s what kids in Yemen are experiencing.
D.Private companies own the trucks.
E.The government is thinking of making use of seawater. >
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】D
【5】E
【解析】
试题分析:短文大意:地球缺水问题严重,我们都离开水,无法忍受无水的生活。然而,专家预测也门将成为世界上第一个断水的国家。面对缺水现象,也门政府和群众采取了不同措施,政府切断供水,有的人使用水车供水但是费用很高,政府还打算利用海水,但是这样做费用很高,而且对于整个国家的人民也是不足够的。
【1】B推理判断题。根据短文第一段中的句子“Imagine one day, 61. You have to buy water from shops.”可知,此处需要句中的句中,应该选择首字母不大写的选项;结合想象有那么一天,结合下文:你不得不从商店卖水,得出此处需要填入和缺水有关的句子。故答案为B。
【2】C推理判断题。根据短文第二段最后的句子“Probably not. 62 Experts said Yemen is going to be the first country in the world to run out of water.”可知,人们不能忍受缺水甚至断水的生活,后面提到也门,此处应该也要描述也门孩子们的情况。答案为C。
【3】A 推理判断题。根据“the government often cuts the water supply.”此句为句中的一部分,和下文“政府经常切断供水”构成因果关系,故答案为A。
【4】D推理判断题。根据短文中的句子“They can buy water from the shops or from the water truck. 64. They travel around the city every day to sell water – at very high prices.”可知,他们能从水车上买水,下文也提到:water trucks,推知此处应该填写水车的问题。故答案为D。
【5】E推理判断。短文的最后一段“But it will cost a lot and it may not happen soon enough to help the people of Yemen.”“但是这样花费很高,也不可能足够帮助到也门的人民”,推知此处应该描述政府采取措施。答案为E。