题目内容

【题目】The problem is ______ difficult. You needn’t spend ______ time on it

A. too much; much too

B. much too; too much

C. too much; too much

D. much too; much too

【答案】B

【解析】

句意:这个问题太难了,你不需要在上面花太多的时间。

本题主要考查短语辨析。too much中的中心词为“much”,后面跟不可数名词。表示数量,意思为“太多的……”;much too中的中心词为“too”,后跟形容词或副词,表示程度。根据题干,第一空后为形容词。故用much too,第二空后为不可数名词,故用too much。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

A zero-waste life is a lifestyle that hardly creates any rubbish. So, a zero-waste store is about providing a kind of everyday and pleasant-looking zero-waste products to help people start on a zero-waste life journey.

"Zero waste" or "danshari" was first suggested by a French woman called Bea Johnson. Her idea is: live a life and try not to create any rubbish; use different kinds of ways to save the environment such as stopping the use of one-off objects; giving unwanted things to others or giving them away to organizations like the Red Cross.

Yu Yuan, 27, is deeply interested in this idea. She and her boyfriend have lived in Beijing for many years. And earlier she used to buy things without thinking about them carefully until she saw a video about "zero waste", in which a family of four placed the rubbish they produced every year in a jar (). After watching the video, Yu wanted to experience this zero-waste lifestyle with her boyfriend.

A zero-waste life follows the 6R rule-Refuse Reduce, Reuse, Repair, Recycle and Rot. Over August-October when Yu followed the rule of zero waste 6R, she and her boyfriend Joe Harvey both produced only two cans of rubbish.

Now, the couple have opened a small shop in Beijing, where they use wood products to take the place of plastic ones and cloth bags printed with environmentally friendly logos. Most products sold in the store can be reused. The store also has second-hand books and CDs/DVDs with, ideas to make the best of the used things.

"Those who once experienced the non-waste lifestyle have slowly changed their ideas," says Ya, "The zero-waste lifestyle is not for ascetics (苦行僧). It is just around us at our finger-tips." Yu expects some of her friends to join her on the road to zero waste.

1Bea Johnson suggests that people should ________.

A. try to produce no rubbish in life

B. share objects with others

C. help their friends live comfortably

D. work hard for the Red Cross

2We can see from the passage that Yu Yuan ________.

A. offers plastic bags in her store

B. is influenced by the 6R rule

C. often buys things she doesn't need

D. likes listening to CDs very much

3What Yu Yuan says in the last paragraph probably means that ________.

A. lots of people doubt the zero-waste lifestyle

B. she feels it hard to continue her lifestyle

C. her friends have followed her lifestyle

D. the zero-waste lifestyle is not difficult to live

4Which of the following is the best title for the passage?

A. Opening up a second-hand store

B. Recycling waste

C. Saving the environment

D. Joining the couple

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网