题目内容

【题目】 Many Chinese mothers are afraid that their children will fall behind their classmates,so these mothers are becoming"tiger mothers". They believe the harder their children study, the happier life they will have in the future. Is it true? Lulu and her sister Sophia may have a say.

Lulu and Sophia have a"tiger mother". She pushed them a lot when they were young. For example, they were not allowed to get grades lower than A's.They had to practice the piano or violin for several hours a day. There were no games or TV.

The tiger mother, Amy, is a Chinese-American professor at Yale Law School in the USA.Several years ago, she wrote a book named Battle Hymn of the Tiger Mother and shared her strict parenting style(育儿方式)in it.

Many people don't like Amy's style of parenting. They once worried that her daughters would not be happy. However, the two girls have grown up and they are thankful to their mother.Sophia has just graduated from Yale University. She is hard-working, friendly and helpful. Not long ago, she shared some useful studying tips online. Lulu is also a warm, smart and popular girl her friends eyes. She said tiger mothers believed that a child could succeed by being pushed to go all out.

Still, not everyone agrees with the tiger mother's parenting style. In fact, there isn't a parenting style that fits everyone. What's the best parenting style for you? Maybe you should work it out together with your parents.

根据短文内容.选择最佳答案。

1According to the passage, “tiger mothers” .

A. don' t mind their children falling behind their classmates

B. don' t care about their children's feelings when they grow up

C. believe pushing their children hard can help them succeed

D. believe the more happily the kids study, the harder their life will be

2What can we know about Amy?

A. She is teaching in China.

B. She loves playing the violin.

C. She is the mother of of the two girls.

D. She is liked by many people.

3In Lulu and Sophia's opinion, their mother is .

A. greatB. worriedC. humorousD. hateful

4What can we infer(推断) from the passage?

A. You can find tiger mothers only in China.

B. Lulu graduated from Yale University, too.

C. Sophia is not a popular girl in her friends'eyes.

D. Different children need different parenting styles

5Which of the following is probably the title?

A. Lulu and Sophia

B. Do you want a tiger mother?

C. Chinese Mothers

D. How can you become a tiger mother?

【答案】

1C

2C

3A

4D

5B

【解析】

文章大意:本文主要讲述了现在许多中国母亲为了孩子成为“虎妈”,LuluSophia就是在自己虎妈的严格要求下成长起来的,Sophia刚从耶鲁大学毕业,Lulu也是朋友眼中温暖、聪明受欢迎的女孩,但是虎妈的教育方式并不能适应于每个人,并不是每个人都同意虎妈式教育。

1细节理解题。根据文中的信息tiger mothers believed that a child could succeed by being pushed to go all out. 虎妈们相信,孩子只要被逼着全力以赴就能成功。可知虎妈们相信,逼迫孩子努力可以帮助他们成功。故答案选C

2细节理解题。根据文中的信息Many people don't like Amy's style of parenting. They once worried that her daughters would not be happy. However, the two girls have grown up and they are thankful to their mother. 很多人不喜欢艾米的教育方式。他们曾经担心她的女儿们不会幸福。然而,这两个女孩已经长大了,他们感谢她们的母亲。可知艾米是两个女孩的母亲,故答案选C。

3细节理解题。根据文中的信息the two girls have grown up and they are thankful to their mother. 两个女儿已经长大了,她们很感谢她们的母亲。可知在她们眼中,母亲是伟大的,故答案选A

4细节理解题。根据文中的信息Still, not everyone agrees with the tiger mother's parenting style. In fact, there isn't a parenting style that fits everyone. 不过,并不是所有人都同意虎妈的育儿方式。事实上,没有一种适合所有人的教育方式。可知不同的孩子需要不同的教育方式,故答案选D

5标题归纳题。根据文中的信息Lulu and Sophia have a"tiger mother".可知,本文主要讲述了现在许多中国母亲为了孩子而成为"虎妈",但是虎妈的教育方式并不能适应于每个人,并不是每个人都同意虎妈式教育。结合选项A. Lulu and Sophia露露和索菲亚;B. Do you want a tiger mother? 你想要一个虎妈吗?C. Chinese Mothers中国妈妈;D. How can you become a tiger mother? 你怎样才能成为一个虎妈?可知B选项符合题意,故答案选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

A zero-waste life is a lifestyle that hardly creates any rubbish. So, a zero-waste store is about providing a kind of everyday and pleasant-looking zero-waste products to help people start on a zero-waste life journey.

"Zero waste" or "danshari" was first suggested by a French woman called Bea Johnson. Her idea is: live a life and try not to create any rubbish; use different kinds of ways to save the environment such as stopping the use of one-off objects; giving unwanted things to others or giving them away to organizations like the Red Cross.

Yu Yuan, 27, is deeply interested in this idea. She and her boyfriend have lived in Beijing for many years. And earlier she used to buy things without thinking about them carefully until she saw a video about "zero waste", in which a family of four placed the rubbish they produced every year in a jar (). After watching the video, Yu wanted to experience this zero-waste lifestyle with her boyfriend.

A zero-waste life follows the 6R rule-Refuse Reduce, Reuse, Repair, Recycle and Rot. Over August-October when Yu followed the rule of zero waste 6R, she and her boyfriend Joe Harvey both produced only two cans of rubbish.

Now, the couple have opened a small shop in Beijing, where they use wood products to take the place of plastic ones and cloth bags printed with environmentally friendly logos. Most products sold in the store can be reused. The store also has second-hand books and CDs/DVDs with, ideas to make the best of the used things.

"Those who once experienced the non-waste lifestyle have slowly changed their ideas," says Ya, "The zero-waste lifestyle is not for ascetics (苦行僧). It is just around us at our finger-tips." Yu expects some of her friends to join her on the road to zero waste.

1Bea Johnson suggests that people should ________.

A. try to produce no rubbish in life

B. share objects with others

C. help their friends live comfortably

D. work hard for the Red Cross

2We can see from the passage that Yu Yuan ________.

A. offers plastic bags in her store

B. is influenced by the 6R rule

C. often buys things she doesn't need

D. likes listening to CDs very much

3What Yu Yuan says in the last paragraph probably means that ________.

A. lots of people doubt the zero-waste lifestyle

B. she feels it hard to continue her lifestyle

C. her friends have followed her lifestyle

D. the zero-waste lifestyle is not difficult to live

4Which of the following is the best title for the passage?

A. Opening up a second-hand store

B. Recycling waste

C. Saving the environment

D. Joining the couple

【题目】 JKRowling is the writer of Harry Potterwhich is now one of the bestsellers in the worldJKRowling was born in Bristol on July 31st,1965She has one sister who is two years younger than herBoth girls loved listening to their father reading bedtime stories to themThey especially loved stories about magical worldRowling wrote her first storycalled Rabbitat the age of six

After she graduated from universityRowling worked as a translator in LondonDuring this timeon a long train trip in the summer of 1990the idea came to her of a boy who has magic but doesn't know itIn 1992 Rowling began to teach EnglishShe lived with her baby daughterJessicaand spent much time finishing the first Harry Potter book for young readersIt appeared in June 1997To her surprisethe book was greatly successfulThe film came out in November 2001Now Harry Potter series is popular with people of all ages and about 60 million books were sold in 200 countries

Why has the series been so successfulThere are a few thingsMany other magical stories take place in faraway lands or in the past or future timesBut Harry lives in modern EnglandHe's also a very normal boypolitefriendlybrave and cleverSo when other children read about Harrythey can imagine being like him

JKRowling is very happy with the successShe's writing full time and she's really enjoying lifeShe says she will go on living a normal life with her daughter and writing children's books

1From the passagewe know ______

A. JKRowling met a boy named Harry on a long train trip

B. JKRowling loved listening to stories when she was very young

C. JKRowling is two years younger than her sister

D. Harry Potter is JKRowling's first story

2The first Harry Potter book came out in ______

A. July 1965B. the summer of 1990

C. June 1997D. November 2001

3The Harry Potter series is ______

A. written for adults

B. enjoyed by people of all ages

C. only sold in England

D. about a young inspector

4JKRowling has been successfuland she ______

A. likes to travel all over the world with her daughter

B. is too busy to enjoy her life

C. is excited about her success every day

D. is still writing stories for children

【题目】 Life in the future will be different from life today. Between then and now many changes will take place, but what will the changes be?

The population is growing fast. There will be many people in the world and they spend most of time doing sports, watching TV, traveling and surfing the Internet. Traveling will be much cheaper and easier. And more and more people will go to other countries for holidays.

There will be changes in our food, too. More land will be used for(将被用来)building new towns and houses for all people. Then there will be less room for cows and sheep, so meat will be more expensive. Maybe no one will eat it every day. Instead, they will eat more fruit and vegetables. Maybe people will be healthier.

Work in the future will be different, too. Dangerous and hard work will be done by robots. Because of this, many people will not have enough work to do. That will be a new problem.

根据短文内容选择最佳答案

1In the future, people don’t have to .

A. work long hoursB. work fastC. walk on footD. eat meat

2People may not eat as much as they do today.

A. fruitB. fishC. meatD. rice

3One big problem in the future is that .

A. many people don’t have to workB. many people will not be able to find jobs

C. people won’t have enough food to eatD. all the work will be done by robots

4In the future, .

A. meat will not be more expensiveB. computers will be less important

C. people will be too busy to do sportsD. traveling will not be expensive

5The main idea of this passage is about .

A. travelingB. workC. life in the futureD. food

【题目】任务型阅读

Most new babies were born in the developing countries. These countries are found in Africa, South America and parts of Asia. In the developed countries of Europe and North America, the population is growing very slowly. This is because women in these countries have, on average (平均), only one or two children. In the developing countries, many women have five or more children. In 1950, about one quarter of the world’s population lived in the developed countries. By 2050, these countries will be home to only about one tenth of the world’s people.

In the developing countries, more than one billion people are still living below the poverty (贫困) line. These people do not have enough food to eat and they live in poor housing conditions. Children get little time at school and suffer (遭受痛苦) from many kinds of diseases.

At the beginning of the 21stcentury, the world’s population was around six billion. The U.N. has said that the world’s population will level off (平稳下降) at 12.5 billion by the year 2100. Other groups think the world’s population will continue to grow, reaching 14 billion before it becomes stable (稳定的), or even falls.

根据短文内容,回答下列问题。

1In what areas of the world can developing countries be found?

________________________________________________

2In 1950, what percent of the world’s population lived in developing countries?

________________________________________________

3How to describe the people who are living below the poverty line?

________________________________________________

4There will be twelve and a half billion people on the earth in 2100, won’t there?

________________________________________________

5将文中划线部分翻译成汉语。

________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网