题目内容
【题目】 Life in the future will be different from life today. Between then and now many changes will take place, but what will the changes be?
The population is growing fast. There will be many people in the world and they spend most of time doing sports, watching TV, traveling and surfing the Internet. Traveling will be much cheaper and easier. And more and more people will go to other countries for holidays.
There will be changes in our food, too. More land will be used for(将被用来)building new towns and houses for all people. Then there will be less room for cows and sheep, so meat will be more expensive. Maybe no one will eat it every day. Instead, they will eat more fruit and vegetables. Maybe people will be healthier.
Work in the future will be different, too. Dangerous and hard work will be done by robots. Because of this, many people will not have enough work to do. That will be a new problem.
根据短文内容选择最佳答案
【1】In the future, people don’t have to .
A. work long hoursB. work fastC. walk on footD. eat meat
【2】People may not eat as much as they do today.
A. fruitB. fishC. meatD. rice
【3】One big problem in the future is that .
A. many people don’t have to workB. many people will not be able to find jobs
C. people won’t have enough food to eatD. all the work will be done by robots
【4】In the future, .
A. meat will not be more expensiveB. computers will be less important
C. people will be too busy to do sportsD. traveling will not be expensive
【5】The main idea of this passage is about .
A. travelingB. workC. life in the futureD. food
【答案】
【1】A
【2】C
【3】B
【4】D
【5】C
【解析】
未来的生活将会跟现在有很大的不同,从现在到未来会发生很大的变化,那么这些变化是什么呢?这篇短文给我们做了详细的介绍。
【1】细节理解题。根据短文最后一段Work in the future will be different, too. Dangerous and hard work will be done by robots. Because of this, many people will not have enough work to do.可知,在未来,很多工作将由机器人来完成,因此人们不必长时间的工作了。故应选A。
【2】细节理解题。根据短文第三段中Then there will be less room for cows and sheep, so meat will be more expensive. Maybe no one will eat it every day.可知,未来的肉会更贵,所以人们吃肉就吃得少了。由此可知应选C。
【3】细节理解题。根据短文最后一段Dangerous and hard work will be done by robots. Because of this, many people will not have enough work to do. That will be a new problem可知,未来一些危险的、困难的工作都将由机器人完成,因此人们就没有足够的工作做,这会成为一个问题。由此可知应选B。
【4】细节理解题。根据短文第二段中Traveling will be much cheaper and easier.可知,在未来,旅行将会变得更加便宜、更加方便。由此可知D选项是正确的。根据第三段中Then there will be less room for cows and sheep, so meat will be more expensive.可知A不对;根据第二段中There will be many people in the world and they spend most of time doing sports, watching TV, traveling and surfing the Internet可知B和C不对。故选D。
【5】主旨大意题。根据短文第一段Life in the future will be different from life today. Between then and now many changes will take place, but what will the changes be?可知,这篇短文讲述的是未来生活会发生的变化。故C选项“未来生活”最切合文章主题,选C。