题目内容

【题目】阅读回答问题。
As a student, I was most afraid to answer questions in class, and I found that the students around were just like me. At the beginning of each class, when the teacher asked a question, I always lowered my head because I was afraid the teacher saw me.
One day, in a foreign language class, Mr. Black gave us a lesson. He wanted us to be active in class, so he asked us some questions, but no one answered. “Let me tell you a story first,” he said.
“When I came to the United States to study, the university often invited famous people to make speeches. Before the beginning of every speech, I found an interesting thing. The students around me always took a cardboard folded(折叠的) in half, wrote their names in bold(黑体) with the most eye-catching(引人注目的) color, and then placed the cardboard on the seat. So when the speaker needed the answers from the students, he could see it and call a listener's name directly.”
“I couldn't understand that. My classmate told me the speakers were all top people, who meant chances. When your answer was to his surprise, it meant he might give you more chances. In fact, I really saw a few students got great chances because of that.”
After listening to the story, I understood that the chance will not find you itself. You must show yourself all the time so that you can find a chance on the card.
(1)Why did the writer lower his head? (No more than 8 words)

(2)What did Mr. Black want the students to do in his class? (No more than 3 words)

(3)How did the speaker get to know the students' names? (No more than 5 words)

(4)When might the speaker give you more chances according to the passage? (No more than 8
words)

(5)What did the writer understand after listening to the story? (No more than 7 words)

【答案】
(1)Because he was afraid the teacher saw him
(2)To be active/Be active
(3)By looking at the cardboard.
(4)When your answer was to his/the speaker's surprise.
(5)The chance will not find you itself
【解析】本文叙述了作者在一节外语课上,老师看到同学们回答问题不是很积极,就给他们讲了一个故事,告诉他们一个道理:展示自己才能给自己更多的机会。
(1)细节理解题。根据I always lowered my head because I was afraid the teacher saw me. 可知,当老师问问题的时候,害怕老师看见。所以答案是:Because he was afraid the teacher saw him.
(2)细节理解题。根据He wanted us to be active in class可知,他想要学生在课堂上积极发言。所以答案是:To be active/Be active.
(3)细节理解题。根据wrote their names in bold(黑体) with the most eye-catching(引人注目的) color, and then placed the cardboard on the seat. So when the speaker needed the answers from the students, he could see it and call a listener's name directly.”可知,老师通过看卡片可以看到学生的名字,所以答案是:By looking at the cardboard.
(4)细节理解题。根据When your answer was to his surprise, it meant he might give you more chances.可知,当你的答案令演讲者吃惊的时候,他会给你更多的机会。所以答案是:When your answer was to his/the speaker's surprise.
(5)细节理解题。根据After listening to the story, I understood that the chance will not find you itself.可知,机会不会自己找到你。所以答案是:The chance will not find you itself

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
When I was about twelve years old, a girl in my class liked to point out my shortcomings(缺点). She said I was very thin; I wasn't good at math; I talked too much; I was too proud, and so on. At last, I became very angry. I ran to my father with tears in my eyes. He listened to me quietly, and asked, "Are those things true or not? Jane, didn't you ever think about what you're really like?" Then he added, "Well, you have that girl's opinions. Make a list of everything she said and mark the points that are true."
I did as he told me. To my great surprise, I found out that about half the things were true. Some of them I couldn't change, like being very thin, but many I could and suddenly I wanted to change. For the first time I got a clear picture of myself.
I brought the list back to Daddy, and he said, "Now you know better about yourself. But you have to learn to listen, not just close your ears angrily and feel hurt. When something said about you is true, you'll find it will be of great help to you. Don't shut your ears. Listen to the truth and do what you know is the right thing to do. "
Daddy's advice has returned to me at many important moments. In my life, I've never had a better piece of advice.
(1)How old was Jane when a girl in her class pointed out her shortcomings?
A.About 10.
B.About 12.
C.About 14.
(2)Which thing did Jane think she couldn't change?
A.She was very thin.
B.She wasn't good at math.
C.She talked too much.
(3)Who changed the writer's opinion?
A.Father.
B.Mother.
C.Sister.
(4)What did Jane's father really mean by saying "Make a list of everything... "?
A.To listen to her classmate's opinions.
B.To find out what is right and what is wrong.
C.To know herself better and improve herself.
(5)Which of the following is the best title for this passage?
A.My Father
B.The Best Advice
C.My Life

【题目】阅读理解
You either have it, or you don't—a sense of direction. But why is it that some people could find their way across the Sahara without a map while others can lose themselves in the next street?
Scientists say we're all born with a sense of direction, but it is not properly understood how it works. One theory(理论) is that people with a good sense of direction have simply worked harder at developing it. Research being carried out at Liverpool University supports this idea and suggests that if we don't use it, we lose it.
“Children as young as seven have the ability to find their way around,” says Jim Martland, research director of the project. “However, if they are not allowed out alone or are taken everywhere by car, they never develop the skills.”
Jim Martland also emphasizes that young people should be taught certain skills to improve their sense of direction. He makes the following suggestions:
If you are using a map, turn it to the way you are facing.
If you leave your bike in a strange place, put it near something like a big stone or a tree—something easy to recognize(辩认). Note landmarks(地标) on the route as you go away from your bike. When you return, go back along the same route.
The simple way of finding your direction by using lines such as streets in a town, streams, or wells in the countryside to guide you. Count your steps so that you know how far you have gone and note any landmarks such as tall buildings or hills which can help to find out where you are.
Now you will never get lost again!
(1)Children have the ability to find the way around when they are ______ years old.
A.5
B.6
C.7
D.8
(2)Which of the following things cannot be used as landmarks?
A.Tall buildings.
B.Hills.
C.Wells.
D.Bikes.
(3)What does the underlined word “emphasize” mean in the passage?
A.To give special importance to something.
B.To express thanks for somebody.
C.To understand or realize a fact.
D.To admire somebody.
(4)Scientists believe that __________.
A.some babies are born with a sense of direction
B.people learn a sense of direction as they grow older
C.people never lose their sense of direction
D.everybody has a sense of direction from birth
(5)What may be the best title of the passage?
A.A research on direction.
B.The sense of direction.
C.People's ability of finding the way.
D.Scientists' research on skills.

【题目】根据短文内容选择最佳答案。
If someone says to you: “give me five”, do not search your pocket to get five yuan! It will make others laugh! The person's not asking for your money, but your fingers.
In the US, "give me five" or "give me the high five" is a popular gesture (动作). You can see it often in films or on TV. It means the clapping (拍) of each other's raised right hands together.
People do it when they meet for the first time or something happy happens. For example, a student has good marks in exams or wins a lottery ticket (彩票).If a football team wins a game, the players will give high fives to everyone around to celebrate.
This gesture may come from the old Roman gesture of raising the right arm for the emperor to show respect. This also showed that the person raising his arm did not have a sword (刀) in his hand.
Why not try to give the high five to your friends?
(1)“Give me five” is a gesture to _______.
A.make people laugh
B.ask for money
C.celebrate success
D.give me five yuan
(2)The gesture “give me five” is the clapping of _______.
A.toes
B.hands
C.arms
D.feet
(3)When you ______, you give your friends high fives.
A.lose your money
B.go back home
C.win a football game
D.pick up some money
(4)The gesture started in _______ according to the story.
A.Rome
B.America
C.China
D.Britain
(5)Why did the Romans raise the right arm for the emperor? Because ______.
A.they were proud of their emperor
B.they were happy to see the emperor
C.they wanted to show their respect to the emperor.
D.they wanted to show there were no swords in the emperor's hands

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网