题目内容

【题目】 Of all the subjects at school, I like English best. They say English is too_________to learn and that some of us have to give it up, but I don’t think so. Here I would like to tell you_________ about my way of studying English.

On the one hand, English is difficult to learn because of the _________ that the language is so different from our mother language. On _________hand, we haven’t got enough chances to hear English spoken, and it is hard for us to _________ English to foreigners.

So the first important thing for us to do, I think, is to practice speaking English more_________in and out of class. In class I listen to the teacher very_______and try my best to answer the teacher’s questions. After class I listen to the tapes of the texts again and again _________I can understand every word of it.

Of course this is not _________. In the evening I do my written work carefully. When something interesting ________ to me, I will write it down in English. At first, I couldn’t write well, but with the help of my teachers I have made great progress (进步).

1A.easyB.differentC.interestingD.difficult

2A.anythingB.everythingC.somethingD.nothing

3A.ideaB.factC.adviceD.thinking

4A.otherB.anotherC.the otherD.others

5A.talkB.speakC.sayD.discuss

6A.bothB.betweenC.amongD.over

7A.carelesslyB.wonderfullyC.carefullyD.hardly

8A.butB.afterC.becauseD.until

9A.patientB.trueC.enoughD.real

10A.happensB.visitsC.seemsD.knocks

【答案】

1D

2C

3B

4C

5B

6A

7C

8D

9C

10A

【解析】

文章大意:在学校的所有的科目中, 我最喜欢英语。他们说英语太难学, 我们中的一些人不得不放弃它, 但是,我不这么认为。在这里我想告诉你一些关于我学习英语的方式。接下来,作者从几个方面向大家介绍了学习英语的方法。

1句意:他们说英语太难学了,有些人不得不放弃,但我不这么认为。

easy容易的;different不同的;interesting有趣的;difficult困难的。根据空前is too 可知,此空应填形容词,结合句意可知,此空是困难的的意思,应填difficult ,故选D

2句意:在这里我想告诉你一些关于我学习英语的方法。

考查复合不定代词。anything用于肯定句中译为“任何事情”,用于否定句和疑问句中译为“一些事情”;everything每件事情;something用于肯定句中译为“一些事情”,用于疑问句中表示建议,并希望得到对方的肯定回答,译为“一些事情”;nothing没有事情。结合句意可知,此句是肯定句,此空表示一些的意思,应填something,故选C

3句意:一方面,英语很难学,因为事实它和我们的母语有很大的不同

考查名词。Idea主意;fact事实;advice建议;thinking想法。根据空前定冠词the可知,此空应填名词,结合句意可知,此空的意思是事实,应填fact,故选B

4句意:另一方面,我们没有足够的机会听英语口语。

考查不定代词。other别的,其他的,泛指;another另一个;指三者或三者以上;the other另一个;指两者中的另一个;others另外几个其,余的,相当于other+名词的复数形式。根据上句的“On the one hand, 一方面,可知,此空是另一个的意思,表示另一方面,应填the other,故选C

5句意:我们很难和外国人说英语。

考查动词。talk谈话;speak说,后跟某种语言;say说,强调内容;discuss讨论。根据句子结构可知,此句是固定句型,由空前动词不定式符号to可知,此空应填动词原形,由空后名词English ,此空表示说某一在语言,应填speak,故选B

6句意:所以,我认为,我们要做的第一件重要的事,就是在课内外多练习说英语。

考查连词。both两者都;between在两者之间;among在三者或三者以上的之间;over超过。根据空后in and out of 可知,此空表示两者都的意思,应填both,故选A

7句意:在课堂上,我非常认真地听老师讲课,尽力回答老师的问题。

考查副词。carelessly粗心地;wonderfullyj精彩地;carefully仔细地;hardly几乎不,几乎没有。根据前面谓语动词listen to可知,此空应填副词修饰动词,结合句意可知,此空是“仔细地”,应填carefully,故选C

8句意:下课后,我一遍又一遍地听课文的磁带,直到听懂其中的每一个字。

考查连词。but但是;after……之后;because因为;until直到。根据空后I can understand every word of it.是一个句子,此空应填连词,结合句意可知,此空是直到的意思,应填until,故选D

9句意:当然这是不够的。

考查形容词。patient耐心的;true真实的;enough足够的;real真的。根据空前is not可知,此空应填形容词作表语,结合句意可知,此空是足够的意思,应填enough,故选C

10句意:当我遇到有趣的事情时,我会用英语写下来。

考查动词。happens遇到,发生;visits参观,拜访;seems好像;knocks敲。根据句子结构可知,此句是when引导的时间状语从句,从句缺少谓语动词,主语something interesting 谓语动词要用第三人称单数形式,根据sth happen to sb可知,应填happens,故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Sadness and happiness are often talked about by people in their spare time. Most people want themselves to be happy forever, but few know how to find happiness. Others say if you own lots of money and success, you will be happy. However, money and success alone do not bring lasting happiness. A famous Greek thinker, Aristotle, said, “Happiness depends on ourselves.” That's to say, we make our own happiness. Here are a few suggestions to help you be happier.
The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often, we spend so much time thinking about the future. For example, getting into college or getting a good job, which we fail to enjoy the present. You should enjoy life's simple pleasures, such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends. People who have several close friends often live happier and healthier lives.
Another secret to living a happy life is to be active. Many people go dancing or play sports. People can forget about their problems and only think about the activities.
Finally, many people find happiness is helping others. Studies show that people feel good when they spend their time helping others. If you want to feel happier, do good things for someone. You can help a friend with his or her studies, go shopping or help out with some things around the house for an elderly person.
If you do above, you will be happy.
(1)How many suggestions of happiness are mentioned in this passage?
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
(2)If you want to enjoy the simple things in life, you can ________.
A.listen to your favorite music
B.remember some problems
C.think about getting into college
D.read a bad book
(3)According to the passage, which of the following statements is NOT true?
A.Money and success alone do not bring you lasting happiness.
B.If you want to feel happier, you can go shopping for an elderly person.
C.Spending enough time thinking about the future can enjoy the present.
D.Active person may live a happier life than inactive person.
(4)Which of the following is not mentioned in the passage?
A.Reading a good book.
B.Travelling to a foreign country.
C.Playing a sport.
D.Spending time with close friends.
(5)What's the main idea of this passage?
A.How to live a happy life.
B.How to depend on ourselves.
C.How to help the old people.
D.How to get a good job.

【题目】阅读回答问题。
As a student, I was most afraid to answer questions in class, and I found that the students around were just like me. At the beginning of each class, when the teacher asked a question, I always lowered my head because I was afraid the teacher saw me.
One day, in a foreign language class, Mr. Black gave us a lesson. He wanted us to be active in class, so he asked us some questions, but no one answered. “Let me tell you a story first,” he said.
“When I came to the United States to study, the university often invited famous people to make speeches. Before the beginning of every speech, I found an interesting thing. The students around me always took a cardboard folded(折叠的) in half, wrote their names in bold(黑体) with the most eye-catching(引人注目的) color, and then placed the cardboard on the seat. So when the speaker needed the answers from the students, he could see it and call a listener's name directly.”
“I couldn't understand that. My classmate told me the speakers were all top people, who meant chances. When your answer was to his surprise, it meant he might give you more chances. In fact, I really saw a few students got great chances because of that.”
After listening to the story, I understood that the chance will not find you itself. You must show yourself all the time so that you can find a chance on the card.
(1)Why did the writer lower his head? (No more than 8 words)

(2)What did Mr. Black want the students to do in his class? (No more than 3 words)

(3)How did the speaker get to know the students' names? (No more than 5 words)

(4)When might the speaker give you more chances according to the passage? (No more than 8
words)

(5)What did the writer understand after listening to the story? (No more than 7 words)

【题目】 Once there was a girl named Kate. She was very polite and ready to help everybody. One day she found a pink paper bag on the way to school. She opened it and saw there was a lot of_______ in it. She thought she should hand it in to the teacher, so she_______ it in her schoolbag.

When she went to the teacher’s office, her teacher wasn't in. As it was time for class, she hurried to the classroom. After class, she told her friend, Mary, about the money that she _______. Then, her greedy(贪婪的))friend took away the bag. After school, Kate wanted to go to the teacher’s office again, but she found the money was missing.

The next day when playing a game, Mary fell down and was hurt badly. The other children stood around her and didn’t know _______ to do. Kate kept calm and did something to stop bleeding. She told the others to go to teachers for _______. Within a week Mary was all right again.

Two weeks later Mary came to Kate's house. Her eyes were red. She was crying. She gave Kate the _______ paper bag with the money in it and said. “Kate, I have taken the money away. That day when you helped me, I felt very sad and now I decide to tell you the _______. You are such a nice friend! I promise(承诺) I won’t do it again, _______ please don’t tell the school about this. Please!” Then Kate said, “You are now _______, but you have done a bad thing. Though I will not tell anyone, I want you not to be greedy and ________ to do anything wrong.” The girl thanked Kate and cheered up.

At the end of the term Kate was given a prize for being a very helpful girl in the school. Mary became a good girl and was never greedy again. Once wrong, never be wrong forever.

1A.breadB.moneyC.paperD.fruit

2A.gotB.caughtC.keptD.sent

3A.foundB.lostC.savedD.made

4A.howB.whatC.whenD.where

5A.helpB.treatmentC.actionD.leave

6A.redB.pinkC.whiteD.black

7A.lieB.storyC.truthD.result

8A.AndB.ButC.OrD.So

9A.friendlyB.politeC.generousD.honest

10A.neverB.seldomC.sometimesD.usually

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网