题目内容

【题目】任务型阅读 认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入最恰当的单词。注意:每空格1个单词。July 16th was a bad day for Arthur Johnson. In the morning, he set off from his home in Santa Barbara, California. It was the start of his summer holidays, and he decided to visit his friends at Las Vegas. Then he hoped to go fishing at Lake Mead.

Johnson’s troubles started while he was driving happily across the Mojave Desert. His car broke down and he tried to repair it, but he failed. He telephoned a workshop to ask it to send a tow truck (拖车) to pull the car away and repair it.

When waiting for the tow truck, he fell asleep. While he was sleeping, a tow truck arrived from San Pedro (the nearest town) and pulled his car away. Later on, Johnson woke up and thought that somebody had stolen his car. Unwillingly, he started to walk back towards San Pedro, but a police car stopped him to find out why he was walking in the desert.

Johnson looked like a man wanted in California for robbery, so the police kept him at San Pedro for the night. The next day, Johnson’s friends came from California. They proved that Johnson was a harmless salesman, so they let him go.

Title: A【1】________ day for Arthur Johnson

Johnson’s2_________

1. To visit his friends at Las Vegas

2. To go3_________ at Lake Mead

Johnson’s troubles

1. His car didn’t4_________ and he failed to5_________ it.

2. As he was sleeping, a tow truck arrived from San Pedro and6_________ his car away.

3. Unluckily, he had to walk back towards San Pedro, but a police car7_______ him to find out why he was walking in the desert.

4. Johnson looked like a man wanted in California for8_________, so the police kept him at San Pedro for the night.

In the end

Johnson’s friends9________ that Johnson was a harmless 【10_______, so the police let him go.

【答案】

【1】 bad

【2】decision

【3】fishing

【4】work

【5】repair

【6】pull

【7】 stopped

【8】robbery

【9】 proved

【10】salesman

【解析】

试题分析:本文主要内容:七月十六日,亚瑟约翰逊来说是糟糕的一天。早上,他决定在拉斯维加斯拜访他的朋友。然后,他希望去米德湖钓鱼。约翰逊驾车穿过莫哈韦沙漠时,他的车抛锚了,他试图修复它,但他失败了。

【1】 bad 考查细节理解题。 句意:7月16号对于Arthur Johnson来说,是糟糕的一天。根据第一段第一句July 16th was a bad day for Arthur Johnson.和语境理解可知填bad。

【2】decision 考查细节理解题。句意:他决定去拜访Las Vegas的朋友。根据第一段第三句It was the start of his summer holidays, and he decided to visit his friends at Las Vegas. 可知 这是他的决定,故填名词decision。

【3】fishing 考查细节理解题。句意:然后他想去Mead湖钓鱼。 根据第一段最后一句Then he hoped to go fishing at Lake Mead.可知填fishing。

【4】work 考查细节理解题。句意:他的车发生了故障。根据第二段第二句His car broke down判断,他的车不工作了,故填work。

【5】repair考查细节理解题。句意:他试图去修但失败了。根据第二段第二句His car broke down and he tried to repair it, but he failed.可知填repair。

【6】pull 考查细节理解题。句意:在等拖车时,他睡着了。拖车来到后把车拖走了。根据第二段最后一句He telephoned a workshop to ask it to send a tow truck (拖车) to pull the car away and repair it.可知填pull。

【7】 stopped 考查细节理解题。 句意:但是警察阻拦了他并且询问为什么在沙漠里步行。根据第三段最后一句Unwillingly, he started to walk back towards San Pedro, but a police car stopped him to find out why he was walking in the desert.可知填stopped。

【8】robbery考查细节理解题。句意:他看起来就像是个强盗。根据最后一段第一句Johnson looked like a man wanted in California for robbery, so the police kept him at San Pedro for the night.可知填robbery。

【9】 proved考查细节理解题。句意:朋友证明他是无恶意的商人。根据最后一段最后一句hey proved that Johnson was a harmless salesman, so they let him go.可知填proved。

【10】salesman考查细节理解题。句意:朋友证明他是无恶意的商人。根据最后一段最后一句hey proved that Johnson was a harmless salesman, so they let him go.可知填proved。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
Winter is very cold in many countries. It's easy for you and me to keep warm. If we are cold, we can just buy a warm coat or use a heater and we will feel better. But what about animals? How do they keep warm in winter?
Some animals migrate(迁移). This means they travel to places where the weather is warmer. Many birds leave before the winter starts. They fly in groups. If they fly together, the trip will be safer. They like to migrate to the same places every year. Do you know how they can find the same places? Scientists say that birds use the sun, moon and stars to help them. Other animals like moose (麋鹿) also migrate. Fish and whales swim to warmer water.
Some animals don't have leave their homes. They hibernate in winter. They fall into a very deep sleep. The animals' temperature drops and their breathing slows down. Before the winter, these animals must eat too much food that they get very fat. If they don't eat enough, they may die when they are hibernating.
(1)In winter, .
A.Animals like to use warm coats and heater.
B.The pets like dogs and cats also migrate.
C.Birds like to migrate to different places every year.
D.Some animals migrate.
(2)Fish and whales before the winter starts..
A.hibernate
B.keep quiet in groups.
C.swim to warmer water
D.eat a lot of food.
(3)Which of the following is true?
A.Some birds fly in groups because they can find food more easily.
B.Some animals spend their winter sleeping.
C.The moose hibernate in winter.
D.some animals must do exercise to keep their bodies warm.
(4)Which is the best title for the passage?
A.Why birds migrate in winter
B.How animals hibernate in winter.
C.How animals keep warm in winter.
D.Why animals like winter.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网