题目内容
【题目】Today, people want to keep healthy through sports and exercise. But some of them have some wrong ideas about it.
“A plate of chicken is a good meal before games because it has much energy.”
In fact, the best meal before games should have carbohydrates(碳水化合物). Food like potatoes, bread, bananas are rich in it, but chicken and meat are not.
“The best time to exercise is early in the morning.”
No. Morning is a good time to exercise, but it may not be suitable for you. If an afternoon or evening period is suitable for you, and you enjoy the feeling of getting healthier, you can choose any time to exercise. So there is no fixed time for you to exercise.
“If you drink water when you exercise, you’ll feel tired.”
The fact is that you must have some water during breaks (休息时间) when you exercise. And after exercising, you must have enough water. If you don’t drink enough water, then you may feel tired.
“Exercising every day is quite important.”
Wrong. Too much exercise is bad for our health. You need to give your body a day of rest.
【1】It is good for you to eat ________ before games.
A. bananas B. chicken C. meat D. beef
【2】The writer would like you to________.
A. eat much meat before exercising
B. drink enough water after exercising
C. take exercise only in the morning
D. exercise every day
【3】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. Don’t drink water when you exercise, or you’ll feel tired.
B. Evening
C. You should eat enough meat because they can give you energy before games.
D. Exercising too much is not good for us.
【4】 Which of the following will be the best title (标题)?
A. Results (结果) of sports and exercise.
B. Best time for sports and exercise.
C. Reasons for sports and exercise.
D. Wrong ideas about sports and exercise.
【答案】
【1】A
【2】B
【3】D
【4】D
【解析】
试题分析:本文主要介绍了一些关于锻炼的错误观点:运动前吃一盘鸡肉,因为它有很多能量;锻炼的最好时间是在早上很早的时候;如果你锻炼时喝水,你会感到非常累;每天锻炼时非常重要的。
【1】A推理判断题。根据In fact, the best meal before games should have carbohydrates(碳水化合物). Food like potatoes, bread, bananas are rich in it, but chicken and meat are not. 可知运动前应吃碳水化合物,像土豆、面包、香蕉,不要吃鸡肉和肉。故选A。
【2】B细节理解题。根据And after exercising, you must have enough water. 可知你在锻炼后,应喝足够的水,故选B。
【3】D细节理解题。根据Too much exercise is bad for our health. 可知锻炼太多对我们的健康有害,故D项与文章内容一致,故选D。
【4】D标题归纳题。 根据Today, people want to keep healthy through sports and exercise. But some of them have some wrong ideas about it.可知本文主要介绍了一些关于锻炼的错误观点。故选D。
【题目】任务型阅读 根据短文内容完成表格中所缺信息,每空一词。
The world is divided into two important parts. One half of the world is rich and the other half is poor. In the poor part, a lot of people never get enough to eat. In the rich part, many people eat too much. In one part, children are hungry and in the other, a lot of people are fatter and fatter and have to go on diets or do some exercise. For example, a dog or a cat in North America eats better than a child in the poorer countries.
The poor countries have some difficult problems. Sometimes the land is too poor to grow anything on. The land can get better, but people have to do a lot of things first. They should learn how to enrich their land and how to find water.
But rich countries have problems, too. Sometimes the air is too dirty to breathe and the rivers are too dirty to swim in or to take water. The roads and the streets are full of people and buses. Cars usually move very slowly. Noise is terrible. A lot of people do not have houses to live in. People must do something about these problems. We should do something about these problems. We should do something to make the air and the rivers clean and build more houses. But it will take a long time.
Title: Two【1】 in the world | |
People in poor countries only have a 【2】 food to eat. | People in rich countries eat too much. |
Children are hungry. | Many people have to lose weight by going on diets or 【3】, |
The land is too poor for plants to grow. | The air and the rivers are dirty. There is【4】 traffic and many people in the roads and the streets. |
People should learn how to make their land rich and find the water. | People should spend a long time 【5】the air and the river clean and building more houses. |
【题目】阅读短文,从方框中选择适当的词并用其正确形式填空,使短文通顺、意思完整。每空限填一词,每词限用一次。方框中有两个词是多余的。
nobody, nature, plant, surface, air, come, food, dirty, sell, protect, grow, happy |
There was a small village near a mountain. People there loved their village very much and they grew many 【1】 on the mountain. Water in the rivers was very clear and the 【2】 was clean. People lived a poor life, but they were very 【3】 . After a few years, some people in the village started to cut down trees to 【4】 for money. There were some people from cities 【5】 to visit the village. People began to kill some wild animals as 【6】 to treat (招待) the visitors. Of course, they made lots of money. But 【7】 knew what the village would be like in the future. As time went on, there were fewer plants and animals and the water became 【8】 . The visitors became fewer and fewer. Several years later, people there knew they must stop destroying (破坏) 【9】 . They would like to live a happy life as before, so they began to 【10】 new plants. They hoped the village would become as beautiful as before.
【题目】作文
假设你是 Tom Miller, 今年12岁,是一名学生,请根据下面表格提示,介绍你和你的家人。
Name | Age(年龄) | Job(职业) | |
Father | John Miller | 40 | Teacher |
Mother | Anna Miller | 38 | Teacher |
sister | Kate Miller | 15 | Student(学生) |