题目内容

【题目】 Ross stood at the bus station. He watched the cars and buses going by. Most of the bikes were blue or yellow. Ross always wore the same clothes as other men, ate the same food as other people, and did the same exercise as others. Ross did not like to be different.

Ross decided to buy a new bike, and then he chose a blue bike. He was very satisfied with it. He got up earlier than he did before, and he went to work by bike the next day. He was even more satisfied with his new bike when he saw all the other blue bikes around him.

He parked his bike in a special area near his office, and walked the rest of the way. But when he came back at six o’clock, there were so many blue bikes in the area that Ross did not know which bike was his. He tried his key in some of the bikes, but people passing by gave him a look he did not like. So he stopped.

Ross had to wait for nearly one hour until his bike was the only blue one in the area.

1Why did Ross want a blue bike?

A.Because it took a long time to wait for a bus.

B.Because he liked to be different from others.

C.Because he liked new clothes, food and bikes.

D.Because he liked to do the same as other people.

2When did Ross ride his new bike?

A.The day he bought it.

B.The day after he bought it.

C.Three weeks after he bought it.

D.The day he first watched the bikes passing.

3Why was Ross more satisfied with his new bike?

A.Because no one else had a blue one.

B.Because he was in front of all the other bikes.

C.Because all the other bikes around him were blue.

D.Because other bikes were not as good as his bike.

4What happened to Ross at 6 o’clock?

A.He walked home.

B.He came back to his office.

C.He rode his bike out of the office.

D.He did not know which bike was his.

5Why did people give Ross a look?

A.Because he had a golden bike.

B.Because he had a nice new bike.

C.Because he had many keys of the bikes in the area.

D.Because he was trying to open more than one bike.

【答案】

1D

2B

3C

4D

5D

【解析】

本文是篇记叙文。主要讲述Ross不喜欢与众不同,他看见很多人都买蓝色自行车,所以他也买了一辆蓝色自行车,结果下班准备回家时不知道哪辆是他的。

1细节理解题。根据第一段最后一句“Ross did not like to be different.”,可知Ross不喜欢与众不同,他喜欢和其他人做一样的事。故选D

2细节理解题。根据第二段中“He got up earlier than he did before, and he went to work by bike the next day”,可知Ross是买了自行车后的第二天骑车去上班。故选B

3细节理解题。根据第二段最后一句“He was even more satisfied with his new bike when he saw all the other blue bikes around him.”,可知当他发现周围自行车都是蓝色,他对自行车更满意了。故选C

4细节理解题。根据第三段中“But when he came back at six o’clock...Ross did not know which bike was his”,可知因为周围的车子都是蓝色的所以Ross不知道哪辆车是他的。故选D

5细节理解题。根据第三段倒数第二句“He tried his key in some of the bikes, but people passing by gave him a look he did not like”,可知他在一些自行车上都试了一下钥匙,所以路过的人都看他一眼。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Australia is nearly as large as the United States, but most of it is too dry for people to live in. Around this dry part are large sheep and cow farms. ___________ Often the nearest neighbors are several hundred kilometers away.

The two-way radio is very important to people who live on these great Australian farms. It works much like a telephone. _________

When this radio first came into use the Australia government set up a special two - way radio program. ___________They could tell the doctor about someone who was ill, and the doctor could let them know how to look after the sick person.

Since the large farms were so far from towns, the children could not go to school. Radio schools were started for them in some places. At a certain time each day, boys and girls turn on their radios and listen to teachers in cities far away.

Families on the large farms wanted to give news to their neighbors. The radio kept families in touch with each other. _________The men could talk about their sheep and cows and how much money the markets would pay for them. In many ways the radio became a newspaper for the farm people of Australia.

A. They could talk about who was going away or who was sick.

B. A person can listen to someone else’s talk and then give an answer.

C. A few of them are as large as the smallest states in America.

D. Then, people on the large farms could talk to a doctor hundreds of kilometers away.

1_________

2_________

3_________

4_________

5From this passage, we can infer that .

A.people can live everywhere in Australia

B.children don’t go to school in Australia

C.doctors use the radio to cure(治疗) sick persons

D.the two - way radio is very important to people on the large farm

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网