题目内容
【题目】 Australia is nearly as large as the United States, but most of it is too dry for people to live in. Around this dry part are large sheep and cow farms. ___________ Often the nearest neighbors are several hundred kilometers away.
The two-way radio is very important to people who live on these great Australian farms. It works much like a telephone. _________
When this radio first came into use the Australia government set up a special two - way radio program. ___________They could tell the doctor about someone who was ill, and the doctor could let them know how to look after the sick person.
Since the large farms were so far from towns, the children could not go to school. Radio schools were started for them in some places. At a certain time each day, boys and girls turn on their radios and listen to teachers in cities far away.
Families on the large farms wanted to give news to their neighbors. The radio kept families in touch with each other. _________The men could talk about their sheep and cows and how much money the markets would pay for them. In many ways the radio became a newspaper for the farm people of Australia.
A. They could talk about who was going away or who was sick.
B. A person can listen to someone else’s talk and then give an answer.
C. A few of them are as large as the smallest states in America.
D. Then, people on the large farms could talk to a doctor hundreds of kilometers away.
【1】_________
【2】_________
【3】_________
【4】_________
【5】From this passage, we can infer that .
A.people can live everywhere in Australia
B.children don’t go to school in Australia
C.doctors use the radio to cure(治疗) sick persons
D.the two - way radio is very important to people on the large farm
【答案】
【1】C
【2】B
【3】D
【4】A
【5】D
【解析】
本文主要介绍了双向无线电对澳大利亚农场中的人们的重要性。
【1】根据“Around this dry part are large sheep and cow farms…Often the nearest neighbors are several hundred kilometers away”可知,本段主要介绍的是澳大利亚的国土面积非常大,在干旱区周围有一些大型的绵羊和奶牛养殖场,最近的邻居也相距几百公里,故此处应是重点突出“面积的巨大”,结合选项可知C选项“其中一些养殖场的面积和美国最小的州一样大”符合前后文语境。故选C。
【2】根据“It works much like a telephone”可知,此处是介绍双向无线电的工作原理,结合选项可知B选项“一个人可以倾听别人的谈话,然后给出答案”符合前后文语境。故选B。
【3】根据后文“They could tell the doctor about someone who was ill, and the doctor could let them know how to look after the sick person”可知,农场中的人们可以和医生进行交流,故此处应与“和医生交流”相关,结合选项可知D选项“然后,大农场里的人们可以和几百公里外的医生交谈”符合前后文语境。故选D。
【4】根据段落大意可知,本段主要介绍了双向无线电可以应用到农场中人们生活的方方面面,故此处与其作用有关,结合选项可知A选项“他们可以谈论谁要离开或者谁病了”符合前后文语境。故选A。
【5】主旨大意题。根据文章最后一句“In many ways the radio became a newspaper for the farm people of Australia”以及全文内容可知,双向无线电影响着农场中人们的方方面面,因此它对人们是非常重要的。故选D。