题目内容

【题目】第二节:阅读短文,根据语篇要求填空,使短文通顺,意思完整。每空限填一词。

The camels can carry heavy goods across the desert. They walk without stopping for food or water for days. 1 amazing they are! Actually, it’s the hump2 gives camels this amazing ability to go for long periods of time without food or water. A camel’s hump 3grow to as big as 40 kilograms under good eating conditions. The food is changed into fat and stored in the camel's hump.

A camel can take 4more than 130 litres of water in one short drink. After a long walk across the desert, a camel can lose up to 150 kilograms of weight. Its hump will become very small. But as soon as this camel 5 to an oasis, it will drink hundreds of litres of water. In a day, it will regain most of its weight.

Word Bank Hump驼峰 litre公升 oasis 绿洲

【答案】

1How

2that

3can

4in

5gets

【解析】

骆驼能驮着重物穿过沙漠,它们连续几天不停歇地走路,不吃不喝。本文给我们讲述了原因,主要是因为驼峰赋予了骆驼这种神奇的能力。

1句意:它们是多么的神奇啊!

根据__1__ amazing they are!可知本句为感叹句,中心词是amazing,形容词,所以用how来引导感叹句,因其位于句首,首字母要大写,故答案为How

2句意:事实上,正是驼峰赋予了骆驼这种神奇的能力,让它们能够长时间不吃不喝。

根据Actually, it’s the hump____2____ gives camels this amazing ability to go for long periods of time without food or water.可知句意为:事实上,正是驼峰赋予了骆驼这种神奇的能力,让它们能够长时间不吃不喝。这里强调的是the hump驼峰,指物,所以用that引导,故答案为that

3句意:在良好的进食条件下,骆驼的驼峰可以长到40公斤。

根据A camel’s hump __3__grow to as big as 40 kilograms under good eating conditions.可知句意为:在良好的进食条件下,骆驼的驼峰可以长到40公斤。can能、可以,情态动词,后接动词原形,故答案为can

4句意:一只骆驼在短时间内可以喝下130多升水。

根据A camel can take __4__more than 130 litres of water in one short drink.可知句意为:一只骆驼在短时间内可以喝下130多升水。take in吸收,让…进入,固定词组,故答案为in

5句意:但是一旦这只骆驼到达绿洲,它就会喝下几百升水。

根据But as soon as this camel __5__ to an oasis, it will drink hundreds of litres of water.可知句意为:但是一旦这只骆驼到达绿洲,它就会喝下几百升水。get to到达,这里是as soon as引导的时间状语从句,遵循“主将从现”原则,主语this camel为单数,所以get用第三人称单数形式,故答案为gets

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you know where J.K. Rowling wrote the Harry Potter books? She wrote the first books in a coffee shop. Was it because she felt more creative when working there? The answer might be yes!

Scientists from the University of Illinois found that moderate (适度的) noise can make people more creative, the New York Times reported.

Scientists did tests on students. They divided them into four groups. They then asked the students to do certain tasks involving creative thinking. But each group did the task with different volumes (音量) of background noise.

They found that students did best when working under moderate noise —70 decibels (分贝). This is about the same volume of background noise in a cafe. Students did worse in low noise (50 db). This is the volume of a quiet room. They did the poorest when in a high-noise (85 db) environment. This is the noise level in a factory.

Moderate noise can distract (分心) people just enough so that they think more creatively. “It helps you think outside the box,” Raci Mehta, a lead researcher in the study, said to the Business Standard.

On the one hand, working in a very quiet place can strengthen our focus. But it also stops us from thinking abstractly (抽象地).

“This is why if you are too focused on a problem and you can’t solve it,” said Mehta, “You leave it for some time and then come back to it and you get the solution.”

However, the scientists said that when you need to do detailed things, like proofreading (校对) a paper, a quiet place is better than a noisy one.

1What can we tell from the first paragraph?

A.J.K. Rowling likes drinking coffee.B.Drinking coffee helps people become creative.

C.The best novels are born in coffee shops.D.Moderate noise makes people creative.

2The underlined word “involving” in Paragraph 3 can be replaced by the word “________”.

A.referring toB.includingC.in order toD.even

3Which volume of background noise helps students do the best at creative tasks?

A.85 db.B.70 db.C.50 db.D.0 db.

4Which of the following is TRUE when working in a very quiet place?

A.It can help people think outside the box.B.It can make people think abstractly.

C.It can help people find the solution easily.D.It can help people focus on their work.

5What is the main idea of the story?

A.How to work under a moderate noise level.

B.Why J. K. Rowling likes to write stories in a coffee shop.

C.Why moderate noise is good for creative thinking.

D.How scientists tested students’ learning abilities.

【题目】 Ross stood at the bus station. He watched the cars and buses going by. Most of the bikes were blue or yellow. Ross always wore the same clothes as other men, ate the same food as other people, and did the same exercise as others. Ross did not like to be different.

Ross decided to buy a new bike, and then he chose a blue bike. He was very satisfied with it. He got up earlier than he did before, and he went to work by bike the next day. He was even more satisfied with his new bike when he saw all the other blue bikes around him.

He parked his bike in a special area near his office, and walked the rest of the way. But when he came back at six o’clock, there were so many blue bikes in the area that Ross did not know which bike was his. He tried his key in some of the bikes, but people passing by gave him a look he did not like. So he stopped.

Ross had to wait for nearly one hour until his bike was the only blue one in the area.

1Why did Ross want a blue bike?

A.Because it took a long time to wait for a bus.

B.Because he liked to be different from others.

C.Because he liked new clothes, food and bikes.

D.Because he liked to do the same as other people.

2When did Ross ride his new bike?

A.The day he bought it.

B.The day after he bought it.

C.Three weeks after he bought it.

D.The day he first watched the bikes passing.

3Why was Ross more satisfied with his new bike?

A.Because no one else had a blue one.

B.Because he was in front of all the other bikes.

C.Because all the other bikes around him were blue.

D.Because other bikes were not as good as his bike.

4What happened to Ross at 6 o’clock?

A.He walked home.

B.He came back to his office.

C.He rode his bike out of the office.

D.He did not know which bike was his.

5Why did people give Ross a look?

A.Because he had a golden bike.

B.Because he had a nice new bike.

C.Because he had many keys of the bikes in the area.

D.Because he was trying to open more than one bike.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网