题目内容
【题目】阅读下面的短文,并根据短文后的要求回答问题。(不超过8个字)
Recently, hazy(霾)weather has become a serious problem in many parts China. Heavy haze has spread quickly all over China. It has influenced people's lives in the whole country from the north to the south, including Beijing, Hebei, Shanxi, Jiangsu and Guangdong. People even can't see each other when they stand about 50 meters from each other. It can cause lots of traffic accidents. So the highways are closed and the flights are put off on hazy days.
Cities like Shanghai and Nanjing have been covered with the grey sky for the past several weeks. Many walkers in the street had to wear masks(口罩). In the Lukou airport in Nanjing, Jiangsu Province, more than 60 flights were cut out on Saturday because of the hazy weather, which also made primary and middle schools and kindergartens stop having classes on Thursday and Friday in Nanjing. Earlier this week, the Ministry of Environmental Protection said that there were several reasons for the heavy haze. Especially Bad weather conditions made it difficult for polluting things to disappear.
In order to clean up the air , the Chinese government now plans to cut coal use and increase cleaner production.
“We must face the problem,” said Yan Naiqiang, a professor of environmental science at Shanghai Jiao Tong University. “It will take a long time to control and improve the weather condition.”
【1】Why are the highways closed on hazy days?
_______________________________________
【2】How many flights were cut out because of the hazy weather in Nanjing?
_______________________________________
【3】When did the schools in Nanjing stop having classes?
_______________________________________
【4】What’s the main reason for the heavy haze?
_______________________________________
【5】How will the Chinese government clean up the air?
_______________________________________
【答案】
【1】 Because it can cause lots of traffic accidents.
【2】 More than 60 fights.
【3】 On Thursday and Friday.
【4】 Bad weather conditions.
【5】 By cutting coal use and increasing cleaner production.
【解析】
本文介绍了雾霾天气造成的影响,以及中国政府采取的净化空气的措施。
【1】根据People even can't see each other when they stand about 50 meters from each other. It can cause lots of traffic accidents. So the highways are closed and the flights are put off on hazy days.
可知因为雾霾天气可能会导致交通事故,因此在雾霾天气关闭高速公路,故为Because it can cause lots of traffic accidents.
【2】根据In the Lukou airport in Nanjing, Jiangsu Province, more than 60 flights were cut out on Saturday because of the hazy weather, 可知在南京,因为雾霾天气,有60多次航班被停止,故为More than 60 fights.
【3】根据which also made primary and middle schools and kindergartens stop having classes on Thursday and Friday in Nanjing.可知雾霾天气导致南京在星期四和星期五,学校停止上课,故为On Thursday and Friday.
【4】根据Especially Bad weather conditions made it difficult for polluting things to disappear.
可知恶劣的天气条件使污染物质很难消失,形式雾霾天气,故为Bad weather conditions.
【5】根据In order to clean up the air , the Chinese government now plans to cut coal use and increase cleaner production.可知中国政府通过减少煤炭使用,增加清洁生产来净化空气。故为By cutting coal use and increasing cleaner production.
【题目】听一篇短文,回答以下小题。
Peter’s trouble | |
The sport he likes | ____ |
The time he spends on it | About ____ every day |
People who ask him to study harder | His ____ |
【1】A. Basketball B. Swimming C. Running
【2】A. 1 hour B. 1.5 hours C. 2 hours
【3】A. father B. teacher C. mother