题目内容
【题目】Have you ever tasted your favorite Kool-Aid on a hot summer day? It tastes like the best thing in the world. Believe it or not. this kind of drink was invented by a little boy.
Edwin Perkins was a child in Nebraska. He liked to mix things together in the kitchen to see how they would taste. He loved to study chemistry and tried to invent things. His father owned a little store in his hometown. This was during the time that Jell-O was first introduced to the public. Edwin really liked the new product.
When he was about eleven years old, he got a book that would show him how to mix things together. He was very interested in how things worked or tasted once two or more products were mixed. When he was a little older, he asked for a kit(装备)that would give him ideas and instruction on becoming a manufacturer(制造商), which is someone who makes things with their hands or machines. Perkins developed many different products. When he was 25 years old, he had invented enough products that he set up his own mail order business, called Perkins Products, to sell his household goods to the public.
【1】Kool-Aid may be_______.
A. a kind of food B. a kind of drink
C. a kind of plant D. a kind of ice-cream
【2】Edwin Perkins liked to______ when he was young.
A. mix things together B. drink soft drinks
C. play with drinks D. help his father on business
【3】Perkins learned how to mix things together from_______.
A. his father B. a cook C. a book D. an inventor
【4】We can know_______from the passage.
A. when Edwin Perkins invented Kool-Aid
B. who invented Jell-O
C. how Kool-Aid was invented
D. when Perkins set up his own company
【答案】
【1】 B
【2】 A
【3】 C
【4】 D
【解析】
本文主要介绍了Edwin Perkins小时候喜欢把东西混在一起,后来逐渐研究,在他25岁时,他建立了自己的公司,出售他发明的产品。
【1】B
词义猜测题。根据Believe it or not. this kind of drink was invented by a little boy.可知Kool-Aid是一种饮料,故选B。
【2】A
细节理解题。根据Edwin Perkins was a child in Nebraska. He liked to mix things together in the kitchen to see how they would taste.可知Edwin Perkins小时候喜欢把东西混在一起,故选A。
【3】C
细节理解题。根据When he was about eleven years old, he got a book that would show him how to mix things together.可知Perkins是从一本书上学会如何把东西混合在一起,故选C。
【4】D
细节理解题。根据When he was 25 years old, he had invented enough products that he set up his own mail order business, called Perkins Products, to sell his household goods to the public.可知从文中我们可以知道Perkins什么时候建立了自己的公司。故选D。
认真阅读题干,根据题干要求,在文中寻找答案所在的语句或段落,进行分析理解,词义猜测,推理判断和概括归纳,选出正确的选项。例如小题2,根据Edwin Perkins was a child in Nebraska. He liked to mix things together in the kitchen to see how they would taste.可知Edwin Perkins小时候喜欢把东西混在一起,故选A。