题目内容

【题目】 Nowadays, a question is asked millions of times, “Paper or plastic?” Which kind of bag would you ___________ ?

In fact, all kinds of bags do harm to the environment. But we are always told that paper bags are___________because they can be broken down easily. However, making paper bags needs___________ resources than making plastic ones. How can this be true?

Studies show that paper bag production requires four times as much ___________ as plastic bag production. And the amount of water used to make paper is twenty times larger. Besides, the harm to forests is more serious. People need fourteen million trees to_________ ten million paper bags. And some people believe that paper bags are more environmentally friendly than plastic ones. However, this ___________ can be quickly discarded (抛弃). Research shows it isn’t true.

In many countries, plastic still seems to be thought the more harmful of the two. For example, in Iceland, people have to pay twenty cents for every plastic bag. As a result, the _________ of plastic bags used has dropped quickly.

It seems good to reuse these bags. However, we’re not doing that a lot, because they are_______ broken. If so, cloth bags are a better_____________ , but their production still has a bad ____________ on the environment. So what should we do? How should we answer the question “Paper or plastic?”

1A.expectB.preferC.guess

2A.betterB.worseC.cheaper

3A.lessB.fewerC.more

4A.powerB.energyC.money

5A.inventB.reduceC.produce

6A.ideaB.wordC.question

7A.priceB.mistakeC.number

8A.hardlyB.easilyC.slowly

9A.situationB.agreementC.choice

10A.effectB.resultC.impression

【答案】

1B

2A

3C

4B

5C

6A

7C

8B

9C

10A

【解析】

本文是一篇记叙文,内容围绕我们日常生活中使用的袋子展开,主要叙述了纸质袋子、塑料袋子和布袋子的优点和不足。

1句意:你更喜欢哪种袋子?

考查动词。A项,期望;B项,更喜欢;C项,猜测。根据Paper or plastic?纸质的还是塑料的?可知,此处是在两者中间做出选择,即选出更喜欢哪一种。故选B

2句意:但是,我们总是被告知纸袋比较好,因为纸袋很容易被分解。

考查形容词比较级。根据because they can be broken down easily因为它们能够更容易被分解,可知,此处描述的是纸袋子的优势,也就是纸袋子更好。故选A项。

3句意:然而,制作纸袋比制作塑料袋需要更多的资源。

考查形容词。根据however可知,此处表示转折,再结合上一句because they can be broken down easily“它们能够更容易被分解”描述纸袋子的优势,所以此处应该描述纸袋子的不足,应为making paper bags needs more resources than making plastic ones制作纸袋子要比制作塑料袋子消耗的资源多。故选C

4句意:研究表明,纸袋生产需要的能量是塑料袋生产的4倍。

考查名词辨析。four times as much …as表示“是……的四倍”,根据前一句making paper bags needs more resources than making plastic ones制作纸袋子要比制作塑料袋子消耗的资源多,可知,资源消耗多,也就意味着制作过程要消耗更多的能量,energy在此处符合题意。故选B

5句意:人们需要一千四百万棵树来生产一千万个纸袋。

考查动词辨析。A项,发明;B项,降低;C项,生产。树木是生产纸袋子的原材料,所以此处用produce符合题意。故选C

6句意:然而,这个想法很快就会被抛弃。研究表明这不是真的。

考查名词辨析。根据Some people believe that paper bags are more environmentally friendly than plastic ones. 有些人认为纸袋比塑料袋更环保。可知这是一些人的观点,认为纸袋子更好,不过研究表明,制作纸袋子需要更多的资源和能量,所以这种观点不可取。故选A

7句意:结果,塑料袋的使用数量迅速下降。

考查名词辨析。根据people have to pay twenty cents for every plastic bag人们不得不为每个塑料袋支付二十美分,可知收费使用塑料袋子会使塑料袋子的使用数量下降,the number of the plastic bags熟料袋子的数量在此处符合题意。故选C

8句意:然而,我们并不是经常这样做,因为它们(塑料袋子)很容易破损。

考查副词辨析。A项,几乎不;B项,容易地;C项,缓慢地。句中broken是形容词,前面用副词修饰,表示程度。此处是解释我们不经常重复使用塑料袋子的原因,因为塑料袋子太容易破损。故选B

9句意:布袋子是一种更好的选择。

考查名词辨析。A项,情形;B项,同意;C项,选择。因为纸袋子、塑料袋子都有各自的不足之处,所以此处又提出了布袋子,即:布袋子是更好的选择。故选C

10句意:但他们(布袋子)的生产对环境仍有不良影响。

考查名词辨析。A项,影响;B项,结果;C项,印象。根据前一句cloth bags are a better choice布袋子是更好的选择,以及本句中but可知,此处表示转折,所以此处表示生产布袋子对环境有不好的影响。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

If you have seen the movie “Pirates of the Caribbean (《加勒比海盗》)”, you must remember Johnny Depp who played the leading role as the captain (船长).

“The Pirates” were such successful movies that they climbed to the top of all the most popular movie lists. At the same time, Depp became one of the most popular actors in Hollywood. Depp owns a large number of fans from the young to the old. Right now, Johnny Depp’s time has arrived. He has been named “favourite actor” for seven years in a row. Also, he was chosen as “the sexist (最性感的) man alive” by People Magazine.

But success never came easily for him. It took a long time to make Depp remembered by the public. He was able to catch people’s eyes with roles in many movies from the family film like “Charlie and Chocolate Factory” to the serious film like “Public Enemies”, which was chosen as “best movies” for 2009.

Johnny Depp is a person who never gives up trying a new start. Because of his increasing popularity, Depp was invited to play the screen role as the Mad Hatter in “Alice in Wonderland” directed by Tim Burton. “Depp can always bring the film surprise and we’re expecting his wonderful performances all the time,” he said.

1Which role made Depp one of the most popular actors in Hollywood?

__________________________________________________________________________

2Who loves Depp, the young or the old?

___________________________________________________________________________

3Is “Charlie and the Chocolate Factory” a serious film?

____________________________________________________________________________

4How many movie names are mentioned in the passage?

____________________________________________________________________________

5What can you learn from Johnny Depp?

_____________________________________________________________________________

【题目】 Most of us probably dreamed about becoming an astronaut when we were little. But how many of us have actually become one, or are at least working toward it? It’s true that the advice “Always follow your dreams” is something that is typically easier said than done.

But still, this is the one piece of advice that Alyssa Carson wants to share with her peers. This 17-year-old girl from the US has become one of the candidates (候选人) for NASA’s 2033 project to go to Mars. If everything goes well, Carson will be one of the first human beings to ever set foot on the red planet.

Carson began to dream of going to mars when she was only three years old. After watching an astronaut-themed cartoon and hearing from her father that humans had only been to the moon but not Mars. Carson decided that she wanted to be the first one to do so.

To realize her dream, she has worked hard toward it. At the age of 12, Carson became the first person to attend all three NASA space camps, and she sat with real astronauts to discuss the future of Mars missions. Now 17, Carson is continuing with her space training while still taking on her high school work like a “normal” teenager, except that she studies all her subjects in four languages-English, French, Spanish and Chinese.

“I don’t think there’s anything specific that makes it easier for me or makes it something that others can’t do,” Carson said in an interview. “I’ve just really focused myself on what I want to accomplish.”

Besides, Carson is willing to make sacrifices (牺牲) for her dream. She’s fully aware of the danger of the mission and the possibility that she might never be able to come back. She also accepts the fact that she can’t get married and start a family because any loved ones left on Earth may be a distraction for her and for the mission. But Carson believes that it’s all worth it, summarizing her view with this ancient Greek proverb she once quoted, “A society grows great when old men plant trees whose shade they know they’ll never sit in.”

While some people’s dreams may sound out of this world, Carson is on her way.

1Where is Carson from?

2When did Carson begin to dream of going to Mars?

3What languages is Carson learning?

4Why can’t Carson get married and start a family?

5What does Carson do to follow her dream?

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网