题目内容

【题目】 A computer program that could help catch and even translate messages from aliens in outer space has been developed by a British scientist.

If aliens are discovered one day, scientists fear their language may make it impossible to understand them. But John Elliott of Leeds Metropolitan University in Britain has come up with a program that can figure out the structure (结构) of their language. He thinks that’s the first step in understanding what they are saying.

Dr Elliott’s program would compare an alien language to a database (数据库) of 60 different languages in the world to look for a similar structure. He believes that even an alien language will have its own structure. “Language has to be structured in a certain way, or it will be hard to use,” he told New Scientist magazine.

Research has shown that it is possible to know if a signal carries a language rather than a picture or music. Dr Elliott has gone a step further by finding a way to pick out what might be words and sentences. Because languages have different word orders, Dr Elliott has set up a library of the sentence structures of 60 human languages.

If a message is received from outer space, it could be compared against this database. Scientists would then be able to see if it’s similar to any human language, or a mix of the languages.

However, Dr Elliott also said that in order to translate what the aliens are actually saying, it may still be necessary to have a “code (密码) book”.

1Why did Dr Elliott come up with the program?

A.To learn more about outer space.B.To compare an alien language to human languages.

C.To develop a new language.D.To help translate messages from aliens.

2According to Dr Elliott, what’s the first step of understanding an alien language?

A.Coming up with a program.B.Knowing its structure.

C.Understanding aliens.D.Discovering aliens.

3What does Paragraph 4 mainly tell us?

A.Some necessary conditions for making the program work.

B.Dr Elliott’s findings about the differences between human languages.

C.Three important functions of the program.

D.The number of sentence structures of human languages.

4How does the program work when it receives a message from aliens?

A.Mix the message with 60 human languages.

B.Translate the message and send it to the database.

C.Pick out the sentence structure and translate it.

D.Compare the message to the database of 60 human languages.

5What can we infer from the passage?

A.Not all languages have their own structures.

B.To translate alien languages, there is much work to do.

C.The structure of alien languages is similar to that of human languages.

D.Alien languages are signals carrying pictures and music.

【答案】

1D

2B

3A

4D

5B

【解析】

文章大意:短文讲了人们对外星人语言的研究,详细的介绍了一种程序的应用情况。

1细节理解题。根据第二段句子“If aliens are discovered one day scientists fear their language may make it possible to understand them But John Elliott of needs Metropolitan University in Britain has come up with a program that can figure out the structureof their language He thinks that's the first step in understanding what they are saying.”如果有一天外星人被发现,科学家们担心他们的语言可能让他们理解他们。但是英国大学的艾里尔特想出了一个程序来确定他们的语言的结构。他认为这是第一步。了解他们在说什么。可知为了帮助翻译外星人的信息。故答案为D

2细节理解题。根据第二段句子“If aliens are discovered one day scientists fear their language may make it possible to understand them But John Elliott of needs Metropolitan University in Britain has come up with a program that can figure out the structureof their language.”如果有一天外星人被发现,科学家们担心他们的语言可能让他们理解他们。但是英国大学的艾里尔特想出了一个程序来确定他们的语言的结构。他认为这是第一步。可知知道一个结构。故答案为B

3段意归纳题。根据第四段内容及其句子“Research had shown that it is possible to know if a signal(信号)carries a language rather than a picture or music DrElliott has gone a step further by finding a way to pick out what might be words and sentences.”研究表明,有可能知道一个信号是否携带语言而不是图片或音乐。埃利奥特博士找到了一种方法来找出可能是单词和句子的步骤。可知第四段主要告诉我们使程序工作的一些必要条件。故答案为A

4细节理解题。根据第四段句子“Because languages have different word orders DrElliott has set up a library of the sentence structures of 60human languages.”因为语言有不同的词序,埃利奥特博士建立了一个词库。60种人类语言的句子结构库。“If a message is received from outer space it could be compared against this database Scientist would then be able to see if ti's similar to any human language or a mix of the language.”如果从外层空间收到消息,可以将其与此数据库进行比较。然后科学家就能知道ti是否与任何人类语言相似,或者是语言的混合。可知将消息与60种人类语言的数据库进行比较。故答案为D

5细节推理题。根据这篇文章内容及其最后一段句子“However DrElliott also said that in order to translate what the aliens are actually saying it may still be necessary to have a code book”然而,埃利奥特博士还说,为了翻译外星人实际上在说什么,也许仍然需要有一本代码书。可知要翻译外星人的语言,有很多工作要做。故答案为B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 When I was a boy of twelve in South Carolina, something happened to me that made me never put any wild creature in a cage.

We lived on the edge of a forest, and every evening the mockingbirds would come and rest in the trees and _______. There isn't a musical instrument made by man that can produce a more beautiful sound than the song of the mockingbird.

I decided to catch a young bird and keep it in a cage, and in this way, I would have my own 'private musician.

I finally caught one successfully and put it in a cage. At first, being _______,the bird fluttered(扑腾)about the cage, but finally it settled down in its new home. I felt very pleased with myself and _______ some beautiful singing from my little musician.

On the second day, the little bird's mother flew to the cage with food in her mouth. The baby bird ate _______she brought to it. I was pleased to see this. Certainly, the mother bird knew to feed her baby more than I did. The following morning when I went to see my bird, I discovered it on the floor of the cage, dead. I was terribly surprised!_________had happened!

Arthur Wayne the famous ornithologist(鸟类学家), who happened to be visiting my father at the time, hearing me crying over the death of my bird, explained to me."Another mockingbird, finding her young in a cage, will sometimes bring it poison berries().She thinks it better for her baby to die than to lose_______ Since then, I have never caught any living creature and put it in a cage. All living things have a right to live free.

1A.danceB.flyC.singD.jump

2A.happyB.excitedC.boredD.frightened

3A.looked forward toB.looked out ofC.looked forD.looked up

4A.somebodyB.everythingC.nothingD.none

5A.HowB.WhatC.WhenD.Which

6A.friendsB.parentsC.freedomD.happiness

【题目】阅读理解七选五。根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

When we eat potato chips, it’s often difficult to stop until the bag’s empty. We open a bag of chips , and before we know it ,they’re all gone . So why can’t we control ourselves when it comes to eating this salty snack?1

Scientists found that certain neurons(神经元) can make us want to eat salt. The neurons take note of whether our bodies are short of sodium()the main part of salt .2

Scientists did experiments on mice. They found that when mice lack sodium, their body produces a chemical.3 More research showed that adding salt to meals makes people enjoy their food more, which may cause us to continue eating even if we’re full. Scientists asked healthy people to eat the same food for lunch for four weeks.4 At the same time, the scientists measured how much these people ate. They also asked the people how they felt about each meal. For example, If they felt happy or were still hungry after eating . The results showed that salt made people eat out 11 percent more food than usual.5 But when we add salt to that food , all of a sudden those controls are gone,researcher said.

So the next time you finish a whole bag of chips to yourself, don’t feel so bad about it – just blame it on your brain.

A. Eating less salt can be difficult at first.

B. Then, they send signals to our brain to encourage us to eat more salt.

C. When eating low-salt meals, they had better control over how much they ate.

D. It could have something to do with our brain.

E. Eating too much salt can lead to health problems.

F. This chemical then makes the neurons active.

G. Each week , the number of salt in the food was changed.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网