题目内容
【题目】 A computer program that could help catch and even translate messages from aliens in outer space has been developed by a British scientist.
If aliens are discovered one day, scientists fear their language may make it impossible to understand them. But John Elliott of Leeds Metropolitan University in Britain has come up with a program that can figure out the structure (结构) of their language. He thinks that’s the first step in understanding what they are saying.
Dr Elliott’s program would compare an alien language to a database (数据库) of 60 different languages in the world to look for a similar structure. He believes that even an alien language will have its own structure. “Language has to be structured in a certain way, or it will be hard to use,” he told New Scientist magazine.
Research has shown that it is possible to know if a signal carries a language rather than a picture or music. Dr Elliott has gone a step further by finding a way to pick out what might be words and sentences. Because languages have different word orders, Dr Elliott has set up a library of the sentence structures of 60 human languages.
If a message is received from outer space, it could be compared against this database. Scientists would then be able to see if it’s similar to any human language, or a mix of the languages.
However, Dr Elliott also said that in order to translate what the aliens are actually saying, it may still be necessary to have a “code (密码) book”.
【1】Why did Dr Elliott come up with the program?
A.To learn more about outer space.B.To compare an alien language to human languages.
C.To develop a new language.D.To help translate messages from aliens.
【2】According to Dr Elliott, what’s the first step of understanding an alien language?
A.Coming up with a program.B.Knowing its structure.
C.Understanding aliens.D.Discovering aliens.
【3】What does Paragraph 4 mainly tell us?
A.Some necessary conditions for making the program work.
B.Dr Elliott’s findings about the differences between human languages.
C.Three important functions of the program.
D.The number of sentence structures of human languages.
【4】How does the program work when it receives a message from aliens?
A.Mix the message with 60 human languages.
B.Translate the message and send it to the database.
C.Pick out the sentence structure and translate it.
D.Compare the message to the database of 60 human languages.
【5】What can we infer from the passage?
A.Not all languages have their own structures.
B.To translate alien languages, there is much work to do.
C.The structure of alien languages is similar to that of human languages.
D.Alien languages are signals carrying pictures and music.
【答案】
【1】D
【2】B
【3】A
【4】D
【5】B
【解析】
文章大意:短文讲了人们对外星人语言的研究,详细的介绍了一种程序的应用情况。
【1】细节理解题。根据第二段句子“If aliens are discovered one day, scientists fear their language may make it possible to understand them. But John Elliott of needs Metropolitan University in Britain has come up with a program that can figure out the structureof their language. He thinks that's the first step in understanding what they are saying.”如果有一天外星人被发现,科学家们担心他们的语言可能让他们理解他们。但是英国大学的艾里尔特想出了一个程序来确定他们的语言的结构。他认为这是第一步。了解他们在说什么。可知为了帮助翻译外星人的信息。故答案为D。
【2】细节理解题。根据第二段句子“If aliens are discovered one day, scientists fear their language may make it possible to understand them. But John Elliott of needs Metropolitan University in Britain has come up with a program that can figure out the structureof their language.”如果有一天外星人被发现,科学家们担心他们的语言可能让他们理解他们。但是英国大学的艾里尔特想出了一个程序来确定他们的语言的结构。他认为这是第一步。可知知道一个结构。故答案为B。
【3】段意归纳题。根据第四段内容及其句子“Research had shown that it is possible to know if a signal(信号)carries a language rather than a picture or music. Dr.Elliott has gone a step further by finding a way to pick out what might be words and sentences.”研究表明,有可能知道一个信号是否携带语言而不是图片或音乐。埃利奥特博士找到了一种方法来找出可能是单词和句子的步骤。可知第四段主要告诉我们使程序工作的一些必要条件。故答案为A。
【4】细节理解题。根据第四段句子“Because languages have different word orders, Dr.Elliott has set up a library of the sentence structures of 60human languages.”因为语言有不同的词序,埃利奥特博士建立了一个词库。60种人类语言的句子结构库。“If a message is received from outer space, it could be compared against this database. Scientist would then be able to see if ti's similar to any human language, or a mix of the language.”如果从外层空间收到消息,可以将其与此数据库进行比较。然后科学家就能知道ti是否与任何人类语言相似,或者是语言的混合。可知将消息与60种人类语言的数据库进行比较。故答案为D。
【5】细节推理题。根据这篇文章内容及其最后一段句子“However, Dr.Elliott also said that in order to translate what the aliens are actually saying, it may still be necessary to have a code book”然而,埃利奥特博士还说,为了翻译外星人实际上在说什么,也许仍然需要有一本代码书。可知要翻译外星人的语言,有很多工作要做。故答案为B。
【题目】假如Denise是你们班新来的外教,她想了解你们班学生的英语写作水平,为此,她用中文简单介绍了自己五年前和现在的一些情况,要求你们写一篇介绍她的英语短文。请你根据以下表格内容提示,完成这篇短文。
要求:1. 根据表格内容进行写作,可适当发挥;
2. 灵活运用本单元所学短语used to;
3. 90词左右,短文的开头已给出,不计入总词数。
五年前 | 现在 | |
体貌特征 | 胖,长卷发 | 瘦,短直发 |
性格 | 安静,不爱说话 | 活跃,幽默 |
爱好 | 听音乐 | 旅游 |
生活方式 | 经常吃快餐 | 在家自己做饭 |
Denise is our new foreign teacher. She has changed a lot in the past five years.
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________
_____________________________________________________________________