题目内容
【题目】 Have you ever heard of Monkey College? Who do you think goes to school there? If you said monkeys, you were right. Dogs are not the only animals that can be trained to help. Helping Hands, an organization in Cambridge, Massachusetts, trains capuchin monkeys to be companions and helpers for people in wheelchairs who can't move their arms or legs.
More than 20 years ago, Dr. M. J. Willard was working with a person who had recently become paralyzed(瘫痪). She thought that a monkey might be able to help her patient with some basic housework. Dr. Willard was right. Not only can monkeys be trained to help people, they are also wonderful companions.
Capuchin Monkeys are found in the wild in South Central America. They are about the size of a small cat and can live to be nearly 40 years old. They are very smart. They are also known for being friendly and good with their hands. Capuchin Monkeys have opposable thumbs, which means they can use their hands much in the way that people do.
Everyday tasks, like turning on a light, putting something in the microwave, or playing a CD player, can be difficult for someone who cannot use his or her arms and legs. Capuchin Monkeys can easily perform these tasks. This allows their owners more freedom. They can do things on their own and can live independently.
The monkeys and their owners become friends and learn to depend on each other. Some owners say the monkeys are almost like children to them. The monkeys can be mischievous and sometimes like to play tricks on their owners. This is especially true of young monkeys. Mostly, though, they like to please their owners. They like the tricks they receive when they do a good job, and they like to be praised.
Helping Hands matches disabled people to monkey companions who can help them. But the close friendships between the monkeys and their owners happen all on their own.
【1】Helping Hands is an organization for helping _______.
A.trained monkeysB.disabled people
C.wild monkeysD.homeless people
【2】The following are the tasks for the trained monkeys EXCEPT ________.
A.turning on the lightB.playing a CD player
C.playing tricks on their ownersD.putting something in the microwave
【3】The main idea of the fifth paragraph is _____.
A.what tasks the trained monkeys can doB.why the monkeys are chosen to be owners
C.how the trained monkeys get on with their ownersD.how the idea of training monkeys came out
【4】The passage is mainly about that the trained monkeys _____.
A.can be smart and please their ownersB.can help disable people live independently
C.can have a close relationship with their ownersD.can be helpers and companions of disabled people
【答案】
【1】B
【2】C
【3】C
【4】D
【解析】
本文介绍了猴子学院。猴子不仅可以被训练来帮助人们,它们也是很好的伙伴。文章介绍了马萨诸塞州剑桥市的一个组织“帮手”培训卷尾猴成为轮椅上不能动胳膊或腿的人的同伴和帮手。被训练后的猴子可以开灯,在微波炉里放东西,或者播放CD播放器。这对于不能用胳膊和腿的人来说是很自由的。他们可以自己做事,可以独立生活。
【1】细节理解题。根据Helping hands an organization in Cambridge, Massachusetts, trains capuchin monkeys to be companions and helpers for people in wheelchairs who can't move their arms or legs. 马萨诸塞州剑桥市的一个组织“帮手”培训卷尾猴成为轮椅上不能动胳膊或腿的人的同伴和帮手。可知,“帮手”是帮助残疾人的组织。故选B。
【2】细节理解题。根据Everyday tasks, like turning on a light, putting something in the microwave, or playing a CD player, can be difficult for someone who cannot use his or her arms and legs. 每天的工作,比如开灯,在微波炉里放东西,或者播放CD播放器,对于不能用胳膊和腿的人来说都是很困难的。可知,训练过的猴子可以开灯,在微波炉里放东西,或者播放CD播放器。故选C。
【3】段落大意题。第五段的段意为:猴子和它们的主人成为朋友,学会互相依赖。一些主人说,这些猴子对他们来说几乎像孩子。猴子很淘气,有时喜欢捉弄主人。年轻猴子尤其如此。不过,大多数情况下,它们喜欢取悦主人。他们喜欢当他们做得好的时候得到的技巧,他们喜欢被表扬。可知, 本段的主要思想是介绍了受过训练的猴子如何与主人相处。故选C。
【4】主旨大意题。本文介绍了猴子不仅可以被训练来帮助人们,它们也是很好的伙伴。文章介绍了马萨诸塞州剑桥市的一个组织“帮手”培训卷尾猴成为轮椅上不能动胳膊或腿的人的同伴和帮手。被训练后的猴子可以开灯,在微波炉里放东西,或者播放CD播放器。这对于不能用胳膊和腿的人来说是很自由的。他们可以自己做事,可以独立生活。所以本文主要讲述了经过训练的猴子可以成为残疾人的帮手和同伴。故选D。
【题目】Interesting festivals in the world
Throwing tomatoes—Spain Spain takes "tomatoes fights" to a whole new level. But the tomatoes are thrown, not eaten. The festival takes place during the last Wednesday in August. Trucks carry tomatoes into the square. People rush to the tomatoes and throw them into the crowd. |
Rolling cheese—England This festival is celebrated on the last Monday in May. It takes place on Cooper's Hill. A large wheel of cheese is rolled down Cooper's Hill. The festival is actually a race where people run down the hill after the rolling cheese. The first person to cross the finish line at the bottom of the hill wins the cheese. |
Burning man—The United States The Burning Man Festival lasts a week, it falls on the first Monday in September in America. The festival takes place in the Black Rock Desert. The best part of the festival is the burning of a large sculpture(雕塑) of a man. |
Pouring water—Thailand The Songkran Festival is the celebration of the New Year in Thailand. Thailand celebrates the New Year from April 13th to April 15th. Thai people run after each other and pour water. Songkran is one of the most important reasons why foreigners travel to the beautiful land. |
Enjoying Snow & Ice —China Snow & Ice Festival isheld in Harbin in China from Jan. 5th to Feb 5th every year. It lasts a month.The Harbin festival is the largest snow and ice festival in the world. There are all kinds of full-size buildings made of ice and many ice and snow sports activities. All of the people in Harbin do ice and snow activities. |
【1】How many festivals are mentioned in the passage?
A. Two.B. Three.C. Four.D. Five.
【2】When will you probably go to England to enjoy rolling cheese?
A. In February.B. In April.C. In May.D. In August.
【3】Which festival is held in the Black Rock Desert?
A. Throwing tomatoes.B. Rolling cheese.C. Burning man.D. Pouring water.
【4】Where will you go if you want to enjoy Snow & Ice in January?
A. China.B. England.C. The United States.D. Thailand.