题目内容
【题目】阅读理解。
Jack Hawkins was the football coach at an American university, and he was always trying to find good players, but they weren't always smart enough to be accepted by the university.
One day the coach brought an excellent young player to the president of the university and asked whether the student would be allowed to enter without an exam. "Well," the president said after some persuasion(劝说), "I'd better ask him a few questions as easy as ABC first."
Then he turned to the student and asked him some very easy questions, but the student didn't know any of the answers.
At last the dean (院长) said, "Well, what's five times seven?"
The student thought for a long time and then answered, "Thirty-six."
________, but the coach said sincerely, "Oh, please let him in, sir! He was only wrong by two."
根据短文内容选择正确答案
(1)What does the underlined word “as easy as ABC” probably means in this passage?
A.interesting
B.very very easy
C.hard
(2)Some good player weren't accepted by the university , because .
A.they couldn't cooperate as a team
B.they were poor in playing skills
C.they were not good at studying.
(3)One day the coach brought an excellent young player to the president of the university and asked whether the student would be allowed to enter without _______.
A.practice
B.a game
C.an exam
(4)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The excellent young player gave the right answer.
B.The coach gave the right answer.
C.Five times seven equals Thirty-five.
(5)The sentence “_____________” will be the missing one in this passage.
A.The president threw up his hands and looked at the coach in disappointment
B.The president wasn't surprised to hear that
C.The president nodded his head and looked at the coach happily
【答案】
(1)B
(2)C
(3)C
(4)C
(5)A
【解析】这篇短文主要讲述了Jack Hawkins是一个体育教练,他设法找到最好的运动员,通过提问选出了运动员。
(1)考查细节理解题。根据下文Then he turned to the student and asked him some very easy questions可知上文是在说和A,B,C一样简单的问题。可知答案,故选B。
(2)考查细节理解题。根据文中but they weren't always smart enough to be accepted by the university.可知他们不擅长学习,不能进入大学。故选C。
(3)考查细节理解题。根据文中One day the coach brought an excellent young player to the president of the university and asked whether the student would be allowed to enter without an exam. 可知答案,故选C。
(4)考查细节理解题。根据文中what's five times seven?可知是Thirty-five。故选C。
(5)考查推理判断题。根据下文but the coach said sincerely, "Oh, please let him in, sir! He was only wrong by two."可知上文是The president threw up his hands and looked at the coach in disappointment可知答案,故选A。