题目内容

【题目】 阅读理解
D
Have you ever seen a car without a driver? It sounds crazy, but these computer-driven driverless cars will soon be filling roads near you. Companies like Google and Tesla have been designing and testing these cars, and the technology is there.
So how? The cars have sensors(感应器)all around which can find other cars and objects in the road. Road signs are read by cameras, and satellite navigation systems(卫星导航系统)are used so the car knows how to get where you want to go. All you have to do is type in the address! Finally, a central computer system takes in all the information that it receives from the sensors and cameras and works out when to speed up, stop and turn.
Sound like your idea of heaven(天堂)? Sitting back, looking out of the windows and even watching a film or reading a book while ‘driving' would be possible with this new technology. You wouldn't have to worry about remembering directions to where you're going. In addition, computers would also drive more safely than people — they would obey the rules and have quicker action times when in dangerous situations.
However, there are many drawbacks of driverless cars. Computers would have difficulties making ethical(道德的)decisions: if a child ran into the road, would the computer choose to hit the child or turn suddenly and potentially kill the car's passengers? Moreover, I personally find driving fun –I'd miss never driving a car myself. There would also be many other decisions to be made –should children, or drunk people, be allowed in a driverless car by themselves? Or would there need to be a person with a driving license in the car at all times?
I'm not certain I'd want a driverless car – but it's only a matter of time before they'll become more affordable and popular on our roads.
(1)When using a driverless car, you need only .
A.read the road signs carefully
B.check the cameras
C.put the address into the computer
D.remember the directions
(2)The third paragraph mainly tells us about the of driverless cars.
A.instructions
B.standards
C.advantages
D.tests
(3)The underlined word "potentially" in Paragraph 4 means "".
A.possibly
B.successfully
C.especially
D.naturally
(4)What's the writer's opinion about future driverless cars?
A.They'll cause more accidents.
B.They'll be less expensive.
C.They'll use less energy.
D.They'll run much faster.

【答案】
(1)C
(2)C
(3)A
(4)B
【解析】本文介绍了无人驾驶车辆的优点和缺点以及未来的发展前景。
⑴细节理解。根据第二段All you have to do is type in the address!可知,只要输入地址就可以了。故选C。
⑵段落大意。通读第三段可知,无人驾驶汽车里人们可以坐在那儿欣赏风景、看电影、看书,不用担心方向,更不用担心安全问题。所以本段介绍无人驾驶汽车的优点,故选C。
⑶词义猜测。句意:计算机在做出有道德的决定时会有困难吗:如果一个小孩跑到路上,计算机会选择撞小孩呢还是突然转弯……造成车上乘客死亡呢?possibly可能的;successfully成功地;especially尤其;naturally自然地。根据推理可知potentially的意思是“可能地”,故选A。
⑷观点态度。根据but it's only a matter of time before they'll become more affordable and popular on our roads. 可知作者认为无人驾驶汽车变得让人买得起只是一个时间问题。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Do you like watching TV? What's your favorite TV program? Did you hear of the program called The Reader? This program has been popular since it came out on CCTV-1 on February 18th, 2017. It is produced by Dong Qing.

In this program, you can listen to the sound in your heart. Maybe you can also meet an article which has the same idea as yours. Dong Qing invites many guests to read something that influences them most. In this program, not only famous people but also common people can be the guests. Xu Yuanchong, a 96-year-old translator, shared some of his personal experiences of translating Chinese poems into English and French, His words were simple but moving. He read a poem with tears in his eyes.

This program has turned reading into a new fashion. It shows the beauty of Chinese language and the power of reading . Now Reading Booths(朗读亭)are set up in many cities. Many people wait in long lines and read in the booths. Many schools have all kinds of reading activities, too. Lots of students take active part in them. Reading can make us wise and happy. Also it can be done anytime and anywhere. Why not start it now? Let's enjoy our reading.

根据短文内容,回答下列问题。

1Who is The Reader produced by?

________________________________________________________.

2When did The Reader come out?

_________________________________________________________.

3What are set up in many cities?

_________________________________________________________.

4Can reading make us wise and happy?

________________________________________________________.

5Who can be the guests in this program?

_________________________________________________________.

【题目】阅读理解。
Jack Hawkins was the football coach at an American university, and he was always trying to find good players, but they weren't always smart enough to be accepted by the university.
One day the coach brought an excellent young player to the president of the university and asked whether the student would be allowed to enter without an exam. "Well," the president said after some persuasion(劝说), "I'd better ask him a few questions as easy as ABC first."
Then he turned to the student and asked him some very easy questions, but the student didn't know any of the answers.
At last the dean (院长) said, "Well, what's five times seven?"
The student thought for a long time and then answered, "Thirty-six."
________, but the coach said sincerely, "Oh, please let him in, sir! He was only wrong by two."
根据短文内容选择正确答案
(1)What does the underlined word “as easy as ABC” probably means in this passage?
A.interesting
B.very very easy
C.hard
(2)Some good player weren't accepted by the university , because .
A.they couldn't cooperate as a team
B.they were poor in playing skills
C.they were not good at studying.
(3)One day the coach brought an excellent young player to the president of the university and asked whether the student would be allowed to enter without _______.
A.practice
B.a game
C.an exam
(4)Which of the following is TRUE according to the passage?
A.The excellent young player gave the right answer.
B.The coach gave the right answer.
C.Five times seven equals Thirty-five.
(5)The sentence “_____________” will be the missing one in this passage.
A.The president threw up his hands and looked at the coach in disappointment
B.The president wasn't surprised to hear that
C.The president nodded his head and looked at the coach happily

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网