题目内容
【题目】Lost& Found case
I lost my red schoolbag in our library. Some keys are in it. I must find it. Please call me at 6354369.Thank you.
Jason :-)
Found: A white watch is under a desk in the classroom. Is it yours? Please ask Mr. Hanson for it. His telephone number is 8462523.
Alan, your baseball is on the table of our computer room. Please email me at linda4y@hotmail.com.
Computer Room
Where is my pencil box? It’s green. A black pen and an ID card are in it. My phone number is 3541679. Please call me. Thanks!
Robert
【1】What color is the schoolbag?
A. White. B. Black. C. Red. D. Blue.
【2】What’s in the schoolbag?
A. Keys. B. Watches. C. Rings. D. Baseballs.
【3】If(如果) you cannot find your white watch, you can call Mr. Hanson at_________.
A. 6354369 B. 8414893 C. 8462523 D. 5465687
【4】Where is the baseball now?
A. On the chair. B. Under the desk. C. On the table. D. In the schoolbag.
【5】Who lost a pencil box?
A. Jason. B. Alan. C. Robert. D. Mr. Hanson.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】C
【5】C
【解析】这篇短文是寻物启事和招领启事,第一个是Jason丢失了他的红色书包;第二个是在教室的书桌里有一块白色的手表,打电话向Mr. Hanson要;第三个是Alan的棒球忘在了电脑室;最后一个是Robert丢失了他的铅笔盒。
【1】细节理解题。根据第一段短文中I lost my red schoolbag in our library.可知,Jason丢失的书包是红色的。故选C。
【2】细节理解题。根据第一段短文中My key is in it可知,Jason的书包丢了,他的钥匙在书包里面。故应该选A。
【3】细节理解题。根据第二段短文中Please ask Mr. Hanson for it. His telephone number is 8462523.可知,丢失手表的人可以向Hanson先生去要,他的电话号码是8462523,故答案选C。
【4】细节理解题。根据第三段短文中Alan, your baseball is on the table of our computer room可知,Alan的棒球忘在了电脑室的桌子上。所以棒球现在在桌子上呢,故应选C。
【5】细节理解题。根据最后一段短文中Where is my pencil box?及后面的署名Robert可知,Robert的铅笔盒丢了,所以他写了这个寻物启事。由此可知选C。
【题目】任务型阅读
阅读下列短文,根据短文中的信息完成文后表格。(每空一词)
The UK’s life today
People in the UK like fast food, and more than half of them go to a restaurant every month.Fast food is also very popular---30% of people have a hamburger every three months, but 46% have fish and chips!
People in the UK don’t do a lot of sports.Only 17% of people go swimming every week.9% ride bikes and 8% play golf.Only 6% people play football.
Films are very popular in the UK, and about 60% of people between 15 and 24 go to the cinema every month.At home, men watch TV for about three hours every day—half an hour more than women.
People in the UK love going on holidays.Most of these holidays aren’t in the UK---27% are in Spain, 10% are in the USA, and 9% are in France.I think this is because the weather is bad in the UK!
【1】 in the UK today
Food | People in the UK like 【2】 food. More than half of people go to a 【3】 every month. 【4】 and chips are popular among 46% of the people. |
Sports | People in the UK don’t 【5】 a lot of sports. They like swimming morethan riding bikes, playing golf, playing 【6】 . |
TV and cinema | Lots of people like to go to see 【7】 every month. Men watch TV more than 【8】. |
【9】 | People like to go to Spain, the USA and France to go on holiday because of the bad 【10】 in the UK. |