题目内容
【题目】根据短文内容,判断下列句子正误。正确的用“A”表示,不正确的用“B”表示。
![]()
Indian scientists have designed a new device (设备) that
they hope will solve one of the biggest problems with the use
of solar energy. They call the device a solar tree. Solar trees
have metal “branches” (分枝). Each branch holds a solar panel (太阳能电池板). These panels have flat surfaces that collect energy from the sun and turn it into electricity.
Daljit Singh Bedi is the chief (首席的) scientist at the Council of Scientific and Industrial Research in India. Bedi says the shape of the solar trees makes it possible to fit more solar panels in a space than traditional systems do. This means less land would be needed to produce solar energy. “It takes about four square meters of space to produce energy. However, 400 square meters of space would be required in the past to produce the same energy,” he says.
Scientists believe the energy that a solar tree collects will be enough to power five homes. The solar tree will make it easier to provide solar energy for homes in cities. The trees will also take less space from farmers in the countryside. And that way people are able to use 10 to 15 percent more energy.
Amit Kumar is a senior engineer of the Energy and Resources Institute in New Delhi. He says that it is still not clear how useful these new developments in solar power technology are. “Only when we put those trees on a large scale (规模) will we be able to get that answer,” he says.
【1】Indian scientists have solved a big problem with the use of solar energy.
【2】Solar trees can save land and produce more energy.
【3】Not every scientist agrees that solar trees are useful at present.
【4】Solar trees are widely used in India.
【5】The passage mainly introduces how to use solar energy.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】A
【4】B
【5】B
【解析】短文介绍了印度科学家设计的一种新的设备——太阳树,用以解决太阳能的利用。太阳能树可以节约土地,产生更多的能量,由于获得土地需要时间和增加成本,目前还没有被广泛使用,这种新技术究竟有多大的功效,尚不能定论。
【1】B
句意:印度科学家解决了利用太阳能这一大问题。根据短文开头的句子“Indian scientists have designed a new device (设备) that they hope will solve one of the biggest problems with the use of solar energy.”印度科学家设计了一种新的设备,他们希望能解决的最大问题之一使用太阳能。以及最后的句子He says that it is still not clear how useful these new developments in solar power technology are. “Only when we put those trees on a large scale (规模) will we be able to get that answer,” he says.可知,太阳能新技术的真正功效,还是个未知数,并没有大面积的投入使用,题干与原文不符,答案为B。
【2】A
句意:太阳能树可以节约土地,产生更多的能量。根据短文中的句子“This means less land would be needed to produce solar energy.” 这意味着需要更少的土地生产太阳能。以及“The trees will also take less space from farmers in the countryside. And that way people are able to use 10 to 15 percent more energy.”还能生产出更多的能量。题干与原文相符,答案为A。
【3】A
句意:并不是所有的科学家都认为太阳能树是有用的。根据短文最后一段的句子“Amit Kumar is a senior engineer of the Energy and Resources Institute in New Delhi. He says that it is still not clear how useful these new developments in solar power technology are.”可知,Amit Kumar对太阳能树的作用持怀疑态度。题干与原文相符,答案为A。
【4】B
句意:太阳能树在印度被广泛使用。根据短文中的句子“Only when we put those trees on a large scale (规模) will we be able to get that answer,”可知,太阳能树在印度还没有被广泛使用,题干与原文不符,答案为B。
【5】B
句意:文章主要介绍了如何利用太阳能。短文介绍了印度科学家设计的一种新的设备——太阳树,用以解决太阳能的利用。太阳能树可以节约土地,产生更多的能量,
但还没有被广泛使用。题干与原文不符,答案为B。
【题目】
Teachers look after(照顾) us and help us grow. Sept 10th is Teachers’ Day in China. We thank our teachers in many ways, such as by singing, dancing and giving them small gifts. What is Teachers’ Day like outside of China? Let’s take a look!
Country(国家): Thailand Date: Jan 16 Students wear traditional clothes to school and bring flowers. They also make garlands and bracelets (手链). Then, they kneel down (跪拜) and give the flowers to their teachers. This is to show their thanks and love. |
Country: India Date: Sept 5 On Teachers’ Day, some students will dress up like their teachers and give their own lectures (课程). After the lectures, other students will give scores to the “student teachers”. Their real teachers can take a break. |
Country: The United States Date: Tuesday of the first full week in May Students will usually make handmade gifts, such as cards and paintings, for their teachers. Many stores will offer special sales (特卖) for teachers on this day. They can buy new things for their classrooms. |
Country: South Korea Date: May 15 South Korean students will visit teachers who taught them before. The government (政府) has a service called “looking for teachers”. This is in case (以防万一) students lose their old teachers’ addresses or phone numbers. |
【1】Which country celebrates(庆祝)Teachers' Day on Sept 10th?
A.Thailand.B.The USA.C.South Korea.D.China.
【2】When is Teachers’ Day in Thailand?
A.On Jan 16.B.On Sept 5.
C.On Tuesday of the first full week in May.D.On May 15.
【3】Who will give lectures in India on Teachers' Day?
A.Some students.B.Some parents.C.Some teachers.D.Some doctors.
【4】What do American students do for their teachers?
A.They kneel down and give the flowers to their teachers.
B.They dress up like their teachers.
C.They usually make handmade gifts.
D.They visit their old teachers.
【5】How many countries are mentioned(提及)in the passage?
A.Three.B.Four.C.Five.D.Six.