题目内容
【题目】
![]()
On Sept 13.2017,for the first time in history, the International Olympic Committee (IOC奥组委) has decided to host cities at the same time.Paris will host the Olympic Games in 2024 and Los Angeles in 2028.
“This is a win-win-win situation(情况) for Paris, Los Angeles and the IOC,” said IOC President(主席) Thomas Bach."These are two great cities from two great countries with a great Olympic history.”
Both cities are excited in bringing home the Games. It comes back to the US for the first time since(自从) the 1996 Atlanta Olympics and will be the third time that Los Angeles has hosted.
For Paris, the wait is longer.As the city that has hosted two Olympics before, it will host the event 100 years after its last Olympic Games.H also means Paris will become the second city to hold three Summer Olympic Games, after London and before Los Angeles.
However, the reason for the decision is that there were no other competitors (竞争对手) for the 2024 or 2028 Games In July, three of the five cities bidding for (申办)the 2024 Olympics gave up because they think the Olympics cost much.They were Hamburg, Rome and Budapest.
But it seems Paris and Los Angeles have less problem with that.The cities have more than 90% of the facilities (设施) for the Games, which will cut the cost.
【1】The Olympic Games in 2028 will be held in________.
A.HamburgB.AtlantaC.Los AngelesD.Paris
【2】Paris hosted the Olympic Games for the second time in________
A.1924B.1996C.1824D.1896
【3】Paris and Los Angeles easily won in bidding for the Olympics because________.
A.they put in more moneyB.they have the facilities for the Games
C.there were no other competitorsD.they are both good at holding the Games
【4】Which of the following is TRUE?
A.It's the second time for the US to host the Olympics.
B.London is the third city to hold three Summer Olympics.
C.The IOC president was sorry about the result of the bidding.
D.Paris doesn't have to build many facilities for the Olympics.
【5】Which is the best title of this passage?
A.Paris and Los Angeles, Competitors and FriendsB.Paris, Los Angeles to Host Olympic Games
C.The History of Olympics in Los AngelesD.Hamburg Rome and Budapest Lost
【答案】
【1】C
【2】A
【3】C
【4】D
【5】B
【解析】
国际奥委会一次性地决定巴黎为2024年夏季奥运会举办地、洛杉矶为2028年夏季奥运会举办地。最初申办奥运会的城市除了巴黎和洛杉矶外还包括汉堡、布达佩斯和罗马。但是随着这些城市的退出,对于主办城市的确定已经毫无悬念。
【1】细节理解题。根据“Paris will host the Olympic Games in 2024 and Los Angeles in 2028.”巴黎将于2024年主办奥运会,洛杉矶将于2028年主办奥运会。故选C。
【2】推理判断题。由第一段最后一句中的“Paris will host the Olympic Games in 2024 and Los Angeles in 2028.”巴黎将于2024年举办奥运会;再由第四段“it will host the event 100 years after its last Olympic Games.”它将在上届奥运会100年后主办这次赛事。故可以推断它在1924年举办第二次奥运会。故选A。
【3】细节理解题。根据“However, the reason for the decision is that there were no other competitors (竞争对手) for the 2024 or 2028 Games”然而,做出这一决定的原因是,2024年或2028年的申办没有其他竞争对手。可知巴黎和洛杉矶赢得申办的原因是他们没有其他竞争者。故选C。
【4】推理判断题。根据“It comes back to the US for the first time since(自从) the 1996 Atlanta Olympics and will be the third time that Los Angeles has hosted.”这是自1996年亚特兰大奥运会以来第一次回到美国,将是洛杉矶第三次主办。可知这次不是洛杉矶第二次举办。A项错误。根据“…Paris will become the second city to hold three Summer Olympic Games, after London and before Los Angeles.”巴黎将成为第二个举办三届夏季奥运会的城市,仅晚于伦敦和早于洛杉矶。可知推断伦敦是第一个举办三届夏季奥运会的城市。故B项错误。根据““This is a win-win-win situation for Paris, Los Angeles and the IOC,” said IOC President Thomas Bach.”国际奥委会主席托马斯巴赫表示:“这是巴黎、洛杉矶和国际奥委会的三赢局面。可以推断,托马斯巴赫对比赛结果很满意。故C项错误。根据“The cities have more than 90% of the facilities for the Games, which will cut the cost.” 这些城市拥有90%以上的奥运会设施,这将降低成本。可知巴黎不必为奥运会建造许多设施。故D项正确。故选D。
【5】主旨大意题。根据本文文意可知,本文主要讲述了国际奥委会一次性地决定巴黎为2024年夏季奥运会举办地、洛杉矶为2028年夏季奥运会举办地。故B项“Paris, Los Angeles to Host Olympic Games巴黎、洛杉矶主办奥运会”符合题意,故选B。